Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви помощи, каква касова бележка, какво ДДС? Не съм чул, не видях, няма нищо нередно, нищо не е станало. Айде марш, че ще звънна един телефон ...
52
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е виновен!Той нали все така викаше няколко години като взе властта:''Станишев е виновен''А сега му се връща!
51
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе оня плондир баце и мазната косица алибечката си връщат услугите ли? Баце си правеше пиар с мазньото като уж даваше некви пари на заведенията, а сега мазната косица прави пиар на плондира като хули новото правителство. Ама моля ви се, и децата виждат през вас, прозирате жестоко.
50
2
 
21
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Живи да ги оплачеш. Какви помощи за шанаджии, по време на локдауна почти всички работихте, като магазини за стоки от първа необходимост. Отделно от това освободихте персонала си( който персонал беше или на граждански договори ,или на 4-ри часа) , така че хората не можаха да отидат на борсата.Колкото до наемите- 70% от вас са наели от себе си и/или свързани лица , а другите да са се договорили с наемодателите. А сега сте отворени.
49
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият рев е, че е спрян един паричен поток - данъци, бюджет, помощ за бизнеса, нощно шкафче. Служебното правителство е ударило секирата по средата и сега крайната точка се оплаква чрез посредниците си.
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ РАЗИГРАВАТ ТЕАТЪР...ИЗКАРАХА ПЕЕВСКИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ МОШЕНИК НА ПРЕХОДА(НЕЩО,КОЕТО НЕ Е ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА),НО САМИАТ ПЕЕВСКИ СИ ИМА АРМИЯ ОТ АДВОКАТИ ,КОИТО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ГО ИЗКАРАТ ПО-НЕВИНЕН И ОТ МОМИНА СЪЛЗА!И ВЪЛКЪТ СИТ(АМЕРИКА)И АГНЕТО ЦЯЛО(ПЕЕВЕСКИ)
47
4
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Още много зависими от мафията бизнеси ще проплачат защото схемите се разпадат. Ще има плач и на крепостните роби по цеховете и фабриките на мутрите, цели региони ще плачат, че вече феодалите не дават пари, и т.н. Така се случва в една мафиотска държава. Когато една цяла държава е свикнала да работи по мафиотски правила, минаването към нормално и демократично управление е болезнено и много трудно.
46
17
 
14
 
! Отговори
пена преди 3 години
Искахте Радеф? Ето ви Радеф!
45
0
 
21
 
! Отговори
Тия се оляха преди 3 години
Ама какви помощи бе? Нали сте отворени и работите. Помощите са за като ви затворят.
44
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али бегащия препира пари на Бойко през заведенията,затова писка.Който си е кръчмар е станал в 5:00 и в момента гребе яко,защото работи на прилични цени и не писка!Пискат мутрите-перачи!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, затваряйте, бе? На сека крачка кръчма, ай сиктир!
42
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така "работи" шайката на Фигуранта. Ще има и други изненади от тази хунта.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА В МОМЕНТА Е СОБСТВЕНОСТ НА КЛОШАР ОТ ФАКУЛТЕТО!
40
19
 
25
 
! Отговори
Десен преди 3 години
Тарзан се беше разбрал с Бойко и сега му връща усллугите. Откакто било застъпило служебното правителство, проблемите им започнали, хайде бе? :))) Мутра до мутра, мила моя майно льо.
39
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помощ за кръчми ли? Не мерси, не искам моите данъци да отиват за мутрозаведения, докато там си бъркат в носа и раздават бълвочи за ядене и пиене. Евала на новото правителство че не йм дава при на тия ***, да не говорим и че те работят на 100%. По скоро да се търси сметка на старото правителство защо даваше пари за тази индустрия, от която държавата няма полза, нито хората.
38
15
 
21
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Еми точно Алибегов и дружките му там взимат от държавата и отчитат на Бойко.Да не мислиш,че така само им раздават?До работниците им не стигат,ама до Бойко със сигурност в шкафчето!Дефакто все едно Бойко чрез тях писка къде му е %-та!
37
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е Ричи Алибегов да вдигне целия бранш на бунт срещу Радев и хунатата му.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ние като неможем сами, американците ще ни вкарат в пътя. Още санкции срещу приближени до опонентите мафиоз и екстрадирането на черепа в САЩ да го запознаят с американските закони за уронване на САЩ и да го зарадват с три доживотни присъди.
35
1
 
21
 
! Отговори
манутд преди 3 години
Значи с моите данъци да им се плащат помощи,за да крият оборот? ти да видиш....
34
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджийските хрантутници са активирани да плюят по новото правителствоV То е ясно. Само не ми е ясно на какво отгоре излизат да искат помощи? Всички заведения работят, никой в момента не е спрян, освен този, който сам е решил да не работи.. Тъй че да си сядат на з..дниците и да си траят, че стават смешни

Спонсорирани публикации