Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство
Обновена: 8 авг 2021 09:15 | 8 авг 2021 09:00, Камелия Цветанова
261
Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!
Снимка: БГНЕС

Гимнастичките от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха изключително щастливи след първия в историята златен медал за страната ни на олимпийски игри.

Още по темата

„Истинско чудо“, така определиха пред БНТ своето отличие Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Грациите ни успяха да се преборят за олимпийската титла с Русия и по този начин възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се окичиха със златните медали за първи път в историята.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим, това е една сбъдната мечта за нас, едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото очакванията се вдигнаха още повече. Днес се радваме, че успяхме да изиграем съчетанията си още по-добре от вчера“, сподели капитанът Симона Дянкова.

„Може би като успеем да си съберем милите, ще намерим точните думи“, каза Лаура Таатс.

„Този медал е нашето чудо, благодарим на цяла България, на Илиана Раева, Весела Димитрова, Михаела Маевска, обичаме ви всички, всички, които ни подкрепят“, допълни Стефани Кирякова.

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство в Япония.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: медалгимнастички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонименпреди 6 минутиАмериканците наказаха Русия.Как ги наказаха като им дадоха Крим , Сирия, Северен поток-2 избягаха от Афганистан , че да не ги хванат талибите по тьмно.Хохохо
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Югославянин "Успеха ви е типичен за Ганчовци .. " Довиждане, комплексирано човече. :))))
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 "Един златен медал и се оляха ярьпшаните ! При бай ви Тошо химна на Бьлгария звучеше постоянно не като при баце от Банкя." Я кажи, колко златни олимпийски медала на Художествения ни ансамбъл имахме при "Бай Тошо"?
77
7
 
1
 
! Отговори
Югославянин преди 2 години
До Анонимен 88Успеха ви е типичен за Ганчовци,с нацистко съдене...Всека чест на останалите които почтено взеха медалите,а за миналото и да не говоря.Йорданка Донкова,Стефка Костадинова и тн,шапка доле!
76
1
 
9
 
! Отговори
KUR преди 2 години
за всички Югословенски клоуни :) Винаги ще имате комплекси от България, винаги! :))) А къде е измислената държава в сметката ??? Ти нали си оттам ?
75
5
 
9
 
! Отговори
отпушване преди 2 години
Бойко падна от власт и нещата в спорта се отпушиха и почнахме да взимаме медали от олимпиади. Явно много крадене е падало по Бойково време.
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един златен медал и се оляха ярьпшаните ! При бай ви Тошо химна на Бьлгария звучеше постоянно не като при баце от Банкя.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Югославянин "Гане" си ти, който си седнал да тролиш в статия, която отбелязва историческия успех на Българските гимнастички. :))))
72
1
 
7
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До Югославянин А югославската армия ли прогони хитлеристите от Югославия? Или не ви се отдава четенето?
71
8
 
3
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Браво на Красен Кралев!
70
8
 
0
 
! Отговори
Югославянин преди 2 години
до 81Давай Гане :)))
69
1
 
11
 
! Отговори
Олимпийски Жени преди 2 години
Всички златни медали за жени! Браво на българксите жени! Показаха ни колко са силни. Сложиха всички мъже в задния си джоб. Поклон!
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците наказаха Русия.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Югославянин. Приятел, добре ли си? :)))
66
8
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Бойко, благодарим ти за медалите, които ни донесе с мъдрата си държавническа политика в спорта!
65
1
 
6
 
! Отговори
Златни момичета преди 2 години
.. но водени от принципите на нормалните бели общества: здрава работа, жертви в името на кариерата, незанимаване с нищоправене и хейт, целенасочено изграждане на манталитета на победител, а не както по времето на соца - да учат нашите спортисти, че "по подразбиране" руснаците ни превъзхождат и се очаква да им "полягат". Ще мачкаме, когато разберем, че с работа, почтеност, жертви и най-вече ДУХ на ПОБЕДИТЕЛИ, които ЗАСЛУЖАВАТ първото място се стига най-напред в живота! Поздравления за УСПЕХА!
64
0
 
12
 
! Отговори
Лъв Царский преди 2 години
Хаха вчера пищяха турките, днес русите по форумите... Но българския ЛЪВ е все така гордо изправен и непобедим!!! Браво на всички златни момичета! Ивет, Стойка и ансамбъла! Слава на България!!!
63
13
 
0
 
! Отговори
Югославянин преди 2 години
И пак ще пишам,толкоз сте инфериорни за спорт от сърбите,че злобата ви увеличва простотията до такава степен,че няма на къде пожече.Давай Гане,можеш и повече,вече видяхме 41ва :)
62
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къдя е видеото от чудото
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С подпиране, без подпиране медала си е медал! Малко ли пъти ни режат на всякакви спортове? Сега имаше подходящите условия да вземем златото и другото няма значение. Дайте да се порадваме, че не знае кога друг път пак ще сме първи. Имаше нужда психологически веднъж и ние да станем първи! Браво момичета!

Спонсорирани публикации