Виртуална разходка из България на 360 градуса

Вече са заснети по този начин малко над 100 места
20 окт 2021 09:13, Ния Христова
6
Фотографите Георги Василев и Кармен Бурназка представят една виртуална разходка из България на 360 градуса. 
 
"Опитваме се да покажем красивото на България. Гледаме да са първо природни забележителности, след това исторически забележителности. Чак тогава курорти и туристически неща", каза Георги Василев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"А ние комбинираме разходка отвисоко, една по-висока гледна точка, която не е достъпна за всички. Когато направиш тази разходка, можеш да я погледнеш на телефона, на таблета и тя става достъпна за абсолютно всеки", добави тя. 
 
"Вече сме заснели по този начин малко над 100 места, всяко е покрито с десетина панорами. В процес сме на обработка. Над половината са качени вече на сайта ни. Обработката представлява сглобяване на всички тези снимки и чак тогава формиране на триизмерната панорама и изкуствено анимиране отгоре на тази част, която е недостъпна за небето", обясни Георги Василев. 
 
"Правим този проект, за да покажем тази гледна точка, която не е достъпна за всеки. Да го видиш отвисоко е много по-различно. Един град най-често го виждаме от нивото на самия град, а високата гледна точка го прави любопитно", изтъкна още тя.
 
"Предизвикателствата в дрон фотографията са, че има ограничено летателно време. Има метеорологични условия, с които винаги се съобразяваме и ако искаме да изглежда нещо красиво, трябва да се съобразим със светлината", посочи още Кармен Бурназка. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Кармен Бурназка преди 2 години
Тура може да се види в сайта на One Try и във Фейсбука им.
1
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къде ги представят... Кой е сайта? :)))

Спонсорирани публикации