НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре

Алиансът готов да разговаря с Москва, но и за най-лошото
16 фев 2022 15:50, Елка Василева
353
НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не може да подпише правен документ с Русия, че няма да има бъдещо разширяване на алианса. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред журналисти преди началото на двудневната среща на министрите на отбраната на страните от пакта в централата на организацията в Брюксел.

По неговите думи става въпрос за принципи, залегнали в международни документи, подписани и от Русия. Чухме изявления от Москва за готовност Русия да продължи дипломатическите усилия, но все още на място не виждаме успокоение на обстановката. Изглежда струпването на военна мощ продължава, добави той.

Още по темата

Столтенберг отбеляза, че Москва все още не е отговорила на писмото на НАТО от 26 януари, в което алиансът очертава рамка за преговори.

Готови сме да разговаряме с Москва, но сме подготвени и за най-лошото. Ако Русия отново нахлуе в Украйна, ще плати тежка цена, заяви генералният секретар.

Наистина се надяваме Русия да участва в смислен диалог и да избере дипломацията. Готови сме за постигане на политическо решение, допълни той.

В отговор на въпроси Столтенберг уточни, че Русия продължава да изпраща войски към границата с Украйна. Ако наистина видим изтегляне на силите, ще го приветстваме, заяви Столтенберг. Това, че наблюдаваме движение на сили, не е доказателство за изтегляне, уточни той.

Призоваваме Русия да направи това, което заявява. Все още има възможност за удар по Украйна без предупреждение, но вярваме и че има причини за предпазлив оптимизъм, допълни генералният секретар.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
9
 
! Отговори
джо преди 2 години
Пак поредните глупотевини. Инак тръгнали да правят сравнение с Австрия, нашите калпави ***, колко повече българи са починали от ковид. Никой не си задава въпроса , защо дадохме едни пари за самолети"невидимки", а в същото време в отделенията за ковид няма елементарна техника и медицински персонал. НАТО е отбранителна организация, колкото баба ми е космонавт.
273
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако приемете Украйна в НАТО,руската армия ще е постоянно на границата с Украйна.Това ли искате?Непрекъснато напрежение и конфликти?
272
2
 
9
 
! Отговори
Саши преди 2 години
До АнонименНезнам кой подви опашката,но всички тичаха при Путин да му се молят,белким изтегли войските.Дори и сега страх ги тресе да не би да се върнат,след което няма да има изтегляне!
271
1
 
2
 
! Отговори
Крум преди 2 години
До !!!!Не само той.И един зъбат "Президент"който се чудел какво да прави и съчинил едно писмо до САЩ да им ходатайстват за приемането в НАТО!
270
0
 
3
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 2 години
Много сте екзалтирани. Кервана върви кучетата лаят. Каквото и да става, става дума за пари. Ресурсите на Русия бавно но славно отиват в Китай а запада ги счита за свои или най малкото общи със шепа олигарси живеещи на запад и там харчещи милиардите си. 2021 за пръв път търговията на Путин с Азия надхвърли тази с ЕС. Още повече ги дразнят експортните мита. Заради тях инфлацията удря рекорди а пиринския бюджет се тъпче с трилиони.
269
1
 
8
 
! Отговори
Км преди 2 години
В предаването на Минчо Христов ,журналистката Диляна Гайтанджиева показва карта на Украйна на която е показано,че на територията на Украйна има разположени 13-14 биолаборатории на ЦРУ. Такава биолаборатории щели да правят и във ВМА в София и в нея ще провеждат опити с български военнослужещи.
268
1
 
6
 
! Отговори
Км преди 2 години
След като сме притиснати в ъгъла-натискаме копчето и света приключва.
267
1
 
5
 
! Отговори
Км преди 2 години
Един с мустачки се пъчеше и вдигаше ръка да поздравява екзалтираната тълпа.Много наперено тръгна да прави блицкриг,но накрая се свря в един вмирисан бункер и от страх си гръмна празната наркоманизирана чутура.Руснака рядко удря,но когато удари ехото отеква в цял свят.Чудя се на тези натовци,защо забравят най-важната фраза ,след която политиката става безполезна.Руснаците казват::На нас свят без Русия не ни е необходим,,Трябва да се мисли много сериозно върху тези думи.На практика означават:След
266
3
 
14
 
! Отговори
До Соломон Паси преди 2 години
Соломон Паси мрази православието , разбира се, той е евреин , масон и ционист.........освен това е един лигльо, дето ревеше при приемането на България в НАТО и един голям фукльо.........фукаше се с един стар и грозен Трабант!!!
265
3
 
13
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
България е членка на НАТО незаконно, там ни вкара насила един ционист и антибългарин.............Соломон Паси..............един ревльо и лигльо, който се фукаше с един стар и грозен Трабант!!!
264
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да лаят някои другари тук, Русия подви опашка. Просто им позволяват да изчезнат горе-долу с достойнство от положението. Иначе ще стане преврат в Русия. А това НИКОМУ не е нужно. Путин е супер ръководител на Русия. За всички. Добре, че няма невинни жертви.
263
3
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен 300 "Украйна се излъгаа да подпише с Русия меморандума от Будапеща през 1994" Този документ се подписва не само от Русия и Украйна, но и от САЩ и Великобритания. Последните две държави обаче организират кървав държавен преврат през 2014, сменяйки демократично избраното проруско правителство и поставяйки на власт прозападно фашистко правителство. С това те първи нарушават договора. Русия не е длъжна да признава правителство, дошло след незаконна смяна на властта
262
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 308Соломон Паси никога не е казал тези думи.Това са русофилска измислици.
261
5
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Nik "Влизането в НАТо е вътрешна работа на страната която кандидатства и страните от НАТо Русия няма право да се меси" Напротив. Наред с правото за избор на алианс, върви и задължението - този избор да не заплашва безопасността на трети страни; или не е разрешено да осигуряваш своята безопасност за сметка на безопасността на другите. Има го в договора, подписано от сащ и другите от запада, обаче те сега си спомнят само за ПРАВОТО, а си траят за ЗАДЪЛЖЕНИЕТО, което върви с него
260
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
NATO е една терористична организация!!!
259
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че не може да подпишете и да се споразумеете с Путин, защото Русия е терористична държава, а САЩ с терористи не преговарят.
258
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нали жена щеше да го сменя?!? Нато може да гарантира всичко. Не виждам смисъл да се напъват за Украина, освен ако не искаг нова световна война. Пишмандемокрятите обаче не могат да живеят без да подпалят война някъде!
257
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на братска православна християнска Русия и нейната непобедима армия. НАТО са врагове на православието и слуги на дявола.
256
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От НАТО много да не призовават и нареждат да не им избият зъбите руснаците.
255
4
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
С вибратори и крос дресъри ли ще борят Русия ;) ????

Спонсорирани публикации