Сериалът "Приятели" се завърна в Китай

Защо изрязаха сцена от него?
17 фев 2022 22:10, Дарена Найденова
4
Сериалът "Приятели" се завърна в Китай
Getty

„Приятели“ се завърна в китайските стрийминг платформи, но с няколко големи промени в оригиналните си епизоди. 

Страната прие сериала отново, но не показва защо Рос се разделя със съпругата си Карол, както и какъв е нейният живот след развода. Персонажът, изигран от Дейвид Шуимър, казва на родителите си, че вече не е семеен, но не обяснява причината. А тя е, че Карол е лесбийка, която вече живее с друга жена, но пък е бременна от Рос и иска да отгледа детето с новата си любов, като бившият ѝ съпруг участва дейно във възпитанието на Бен. Всичко това обаче е изрязано в китайската версия и вместо това се дават само изумените лица на родителите на Рос.
 
И това не е всичко. В епизодите има и още няколко промени, които са малко по-трудно забележими, ако не се внимава достатъчно.
 
Предложението на Джоуи за посещение в стриптийз клуб се превежда в китайските субтитри като „отиване на забавление“. Когато Пол, един от бившите приятели на Моника, казва, че не може да изпълни сексуалните си задължения, субтитрите показват, че той просто се чувства зле и е без настроение. Коментар на Рейчъл, че е била възбудена повече от сосиера, отколкото от годеника си, се превежда, че героинята е била по-щастлива да види прибора за хранене, отколкото бъдещия си съпруг.
 
Промените веднага предизвикаха коментари в социалните мрежи, като китайските фенове никак не бяха доволни от видяното. Те се подиграха с цензурата и заявиха, че промените засилват стереотипите за пола.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 2 години
Те щото китайците са прости и не могат да си ги изтеглят от друго място.

Спонсорирани публикации