Украйна и Русия се споразумяха за временно прекратяване на огъня

Ще бъдат предоставени хуманитарни коридори
336
Украйна и Русия се споразумяха за временно прекратяване на огъня
Снимка: БГНЕС

Украйна и Русия постигнаха съгласие за съвместно предоставяне на хуманитарни коридори с временно прекратяване на огъня на завършилите преди броени минути преговори между двете страни в Беларус.

"Русия и Украйна трябва да създадат канали за комуникация и взаимодействие, за да осигурят хуманитарни коридори в близко бъдеще за евакуация на граждани, както и доставка на продукти и лекарства", заяви ръководителят на президентската канцелария Михайло Подоляк.

Страните се споразумяха по редица хуманитарни въпроси, включително възможността за временно прекратяване на огъня, за да се създадат хуманитарни коридори", съобщи БелТА.

Украинската делегация не е получила обаче резултатите, на които се е надявала, и ще продължи диалога в трети кръг от преговорите, каза Подоляк.

"Третият кръг от преговорите с Украйна ще се проведе през следващите дни", заяви от своя страна ръководителят на руската делгация Леонид Слуцки. "Споразуменията между Русия и Украйна скоро ще бъдат утвърдени на най-високо ниво", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Централно управление преди 2 години
До302.казваш много е мъдар Путин. Нито е мъдар нито зависи от него нещо. А да сравняваш ВСВ Германия с Русия и това беше вярно. Просто сегашна Русия е зависима от Китай. Никоя държава е одобрява Русия да е в Европа и Азия едновременно. Освен това не може да управлява цивилизовано сегашната си територия. Може да те боли но Русия се разпада , а след 50 години тя ще е повече с китайци населена отколкото руснаци
272
11
 
9
 
! Отговори
водка преди 2 години
сЕВЕРОИЗТОЧНА уКРАЙНА СА ПРЕДМНО РУСНАЦИ и масово руснаци избиват руснаци може да тръгнат към Москва.
271
24
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Много е мъдър Путин, учи се от историята. През ВСВ Германия започна войната и я загуби сега са най-силната икономика в Европа. Сега Русия започна война, ще я загуби, но се надява след 50 години да е най-силната икономика в Европа и Азия, с Китай как ще се разберат, само това не знам :)
270
2
 
3
 
! Отговори
х преди 2 години
До Червен 🦂Освен руски други не виждам
269
35
 
37
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Като гледам колко поддържат Путин тук, не съм голям оптимист за здравия разум на българите , за съжаление
268
2
 
6
 
! Отговори
ото преди 2 години
До Урал Не са тъпотии ,тъпотиите ги пишеш ти!!!!
267
1
 
3
 
! Отговори
Урал преди 2 години
До 286 Niki та докато ти писаха какви тъпотии да плямпаш то сложиха и 2 бели линийки на шмръкнеш че сам да си повярваш!
266
40
 
18
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ: След ВСВ, Израел унищожават нацистите с акции, не с тази измислена "денацификация". Когато искат територии обаче, ИЗРАЕЛ ВОДИ ВОЙНИ, пълномащабни, като тази. Учете история рублофилче та, ще проумеете много неща. Пак пример от Израел, първият атентат срещу Англия, евреите осъществяват през ЮНИ 1945. Срещу същата Англия, която 6 години се е била с Германия. А пък Вие още ближете Русия. Затова Израел е нещо, а заради вас, ние вървим назад.
265
13
 
12
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Заглавието е подвеждащо. Казва, че ще има спиране на огъня, но от текста се разбира, че МОЖЕ да има спиране. Няма никаква военна причина Русия да спира огъня(освен очакване на резерви)., НИКАКВА. В риториката на официална Москва, украинците са представяни като......, не пиша, всеки е чул Путин и Лавров. ЗА ТЯХ ЛИ ДА СОИРАТ ОГЪНЯ? Те, ако са мислили за хората, изобщо нямаше да почват войната. Да бяха взели пример от Израел,.....
264
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормален човек пишеш пълни глупости
263
29
 
19
 
! Отговори
Я не хочу война преди 2 години
Война,Ета гибел народу-Путин да не плаши с ядрена бомба-защото има още 5държави с ядрени сили,е сега ако пуснат една обикновена бомба или стреля некой по Москва или Ростов на Дон,ще се маската руснаците!Путин=Сталин=Хитлер!
262
32
 
32
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Виждам ,че има много Русофили в България и искам да ги питам-Дали помогна Русия като НАТО и Америка бомбардираха Югославия?Дали помага Русия за съединението на България?Българите се разбунтуваха и предизвикаха Руско-турската война,а не обратното!Защо Русия подкокороса Сърбия през1885г да нападне България?Защото Русия е едно,руснаците са друго нещо!Украйна запази българско селище в Малая Пересчепина и не унищожи истината за българите в Русия и Украйна и не ни нарича каквито не сме-татари!
261
36
 
30
 
! Отговори
Бесарабски българин преди 2 години
Украина била тероризирала Донецките руснаци,да но никога не е взривявала Жилищни блокове и църкви,библиотеки!Спрете уже руската пропаганда
260
36
 
24
 
! Отговори
Слава ... преди 2 години
Слава укранському народов! Ми, болгари, з прихильнстю ставимося до герозму тих, хто бореться за сво самовизначення.
259
51
 
21
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Войната в Украйна вече я е загубил. Още в момента в който се разбра, че иска да пази цивилните. Няма начин да ги опази ако украинските военни ги използват за ПР срещу него и Зеленски управлява Европарламента по телевизора
258
40
 
18
 
! Отговори
Какъвто и преди 2 години
Да е резултата от това в Украйна. Истинската война е друга и тя цели да сложи Русия зад желязната завеса, както след Втората световна, за да се сготви в собствен сос. Путин падна в капана, но реално той нямаше избор.
257
20
 
53
 
! Отговори
Оръжие преди 2 години
Дано и въоръжените бандитите от затворите да спрат да изнасилват, ограбват и убиват населението. Зеленски сега унищожава украинците, много жесток човек.
256
37
 
55
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
255
1
 
20
 
! Отговори
проверявайте преди 2 години
Това не е руското знаме, а самарското. Руското знаме е бяло,синьо,червено а самарското е червено,бяло и синьо.
254
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв напредък очакват у-крайнините, след като няма изгледи да подпишат договор за неутралитет или пък да дадат Крим. Зелевски избра да има кървища и Украйна да се превърне в гробище. Ако искаш да има мир, отдавна щеше да изслуша руснаците, а в най-лошия случай - след първия ден от войната.

Спонсорирани публикации