Джонсън: Разполагането на британски войска в България е само началото

150 британски военнослужещи ще пристигнат у нас
25 мар 2022 13:30, Нели Христова
713
Джонсън: Разполагането на британски войска в България е само началото
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще удвои военните си сили в Източна Европа и ще изпрати нов контингент в България, след като в четвъртък лидерите на НАТО се договориха да укрепят източния фланг на Алианса срещу руската агресия.

На извънредна среща на високо равнище в Брюксел, посветена на войната в Украйна, Алиансът подписа споразумение за сформиране на четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия, като в България пристигат 150 британски военнослужещи. Общата численост на четирите групи ще бъде между 1000 и 1500 военнослужещи, които да достигнат до 6000 души.

Още по темата
Те ще се присъединят към 40 000 военнослужещи под прякото командване на НАТО в Европа, които вече са близо 10 пъти повече от броя, с който Алиансът разполагаше преди няколко месеца преди нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

"Засилваме подкрепата си за страните от НАТО на предна линия, като изпращаме ново разполагане на британски войска в България в допълнение към удвояването на нашите войски както в Полша, така и в Естония", заяви Борис Джонсън. "Това е само началото. Трябва да подкрепим една свободна и демократична Украйна в дългосрочен план", добави министър-председателят.

"Повече от 150 британски военнослужещи ще се присъединят в ново бойно подразделение на НАТО в България и се водят разговори с Италия", каза Кирил Петков, българският министър-председател, като приветства демонстрацията на сила.

Съединените щати вече се съгласиха да предоставят механизирана пехотна рота "Страйкър" за българското подразделение, което ще има до 1000 военнослужещи.

Британската армия разполага с около 850 военнослужещи, базирани в Естония под знамето на операция "Кабрит". Обединеното кралство ръководи многонационална бойна група там като част от засиленото предно присъствие на НАТО.

Други 150 британски военнослужещи са базирани в Полша в рамките на ръководеното от САЩ разполагане на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
20
 
11
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Евала , огромен отпор на руските нацисти. Бой до дупка, докато разберат паляците къде се намират
46
21
 
7
 
! Отговори
кривопис преди 2 години
Абе, защо руските платени коментатори са толкова неграмотни. Едно изречение без правописни и пунктуационни грешки нямат, но иначе бълват ли бълват копи пейст текст...
45
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, да, сигурни сме, че "това е само началото"! Истинската ви цел, пирати и вековни грабители на чуждото, е да заличите държавата ни от картата на света, както искаше бащицата ви, Чърчил.
44
11
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Работите отиват на зле. Сърбите се канят да бият албанците, ние англичаните... :p Ама тия с кеф ще ги бием. Не като да се занимаваме с руснаци и украинци, чудейки се кого да подкрепим.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Българин /18/ лъжа
42
8
 
19
 
! Отговори
рошав преди 2 години
Боре, тия твоите пампероносци ще са само цел на руска ракета, нищо повече!
41
9
 
35
 
! Отговори
КРАЯТ? преди 2 години
"Джонсън: Разполагането на британски войска в България е само началото" - де не се окаже КРАЯТ обаче? Чужди войски у нас не ни трябват! Учителят Петър Дънов ясно го е казал и обяснил защо преди около 80 години, ама кой да слуша...
40
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега не съм ходила на протести, но май ще трябва да се ходи. Тия наще политици, зорлен във война ни бутат. Това не е наш конфликт, не желая никакви войски на окупаторски народи на собствена територия, да ни навират в конфликти. Нащо положение е ясно, като бял ден. Да ни оставят на мира.
39
23
 
13
 
! Отговори
Руслан преди 2 години
Браво ! Само така путКинските домогвания могат да бъдат озаптени . Дедо ми казваше ,че магаре и психопат могат да бъдат възпитани само с тояга . За феновете на *** : не съм казал ,че техния патрон е магаре ;)
38
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как до сега не дойде никой, знаейки че сме най-бедните и да помогнат да се ококорим, а сега юруш на маслините, не им вярвам, че е за добро.
37
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Георги Димитров, Вълко Червенков и Тодор Живков...сигурно се обръщат в гроба, че САЩ ни е превзел.
36
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са специалисти по изтреблението чрез глад. Питайте ирландците и индийците.От Ирландия 8 века не са си тръгнали.
35
10
 
42
 
! Отговори
Руски трол преди 2 години
Пуделът на САЩ в лицето на Великобритания лае ли лае. Пудел, имперското ви величие отдавна е отшумяло. Обърнете внимание на маргинализираните групи, лежащи на социални помощи поколения наред в собствената си страна и тогава се пънете. И да, след Франция е ваш ред да бъдете доминирани от мюсюлмани. Казвам го без да влагам и капчица расизъм. Просто факт. И стига с това лицемерие. Кинтите на руските олигарси ви се услаждаха, нали? Защо не санкционирахте Русия подобаващо след отравянето на Скрипал?
34
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви пияни англичани в България. Марш английските окупатори от България!
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черна гора, Русия, Македония, Полша, Хърватия, Словения, Чехия, Беларус, Словакия, Украйна, Сърбия, Босна, България е истината. Всичко останало са манипулациите на онзи 1% който ни раздели и ограби - оръжейната индустрия, олигарсите, енергийните босове, банкерите, политиците. Който твърди друго няма правилно разбиране за баланс между духовен и материален свят.
32
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисе, вие сте мразена нация с ***, коино жевеят на ваш гръб. Британската империя е в историята. Вие сте нация от грозни жени и алкохолици.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кримското мурабе през ХХ в. било златно време за българите. Един съвременник пише, че такава търговия се развъртяла, че за една година баща му имал вече 2 милиона гроша, построил трикатна къща и отворил 10 дюкяна в Цариград и Измир.
30
11
 
24
 
! Отговори
По официални преди 2 години
данни :Великобритания е 60млн население има 88 хиляди души армия, Испания с 48млн население има 212 хиляди души армия-Великобритания е пълен смях без да влагам абсолютно никаква омраза!
29
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За оня с кратера, за английските е ясно, че са прецизни. Рушките ядреноуйовиглави не е ясно къде ше паднат, във Вашингтон или Воронеж.
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Браво==ти си украински наркоман, какво правиш тук?

Спонсорирани публикации