Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин

За да се срешнат двамата лидери, Русия трябва да бъде обвинена в геноцид
5 апр 2022 14:15, Нели Христова
370
Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски постави под съмнение възможността да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като обвини Русия в геноцид.

"Може да се случи така, че няма да има преговори", каза Зеленски по украинската държавна телевизия във вторник.

Зеленски каза, че би било разбираемо да не говори с Путин, след като обвини руските войски, че извършват военни престъпления в Украйна. $Би било лесно да се каже, че няма да говоря с вас – и би било разбираемо, след това, което сте направили, ето защо.“

Среща може да се случи, ако Русия "понесе всички наказания" за извършване на геноцид, каза той. "В тази среща бихме могли да намерим изхода от тази ситуация, без да губим територията си. Мисля, че това е летвата, която трябва да поставим за тези преговори. И тогава ще видим. Може да се случи така, че да няма да има преговори. Може да се случи."

Зеленски посети в понеделник киевското предградие Буча, район, където през уикенда се появиха шокиращи изображения на цивилни тела, разпръснати по улиците. По време на посещението той каза, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, "когато видиш какво са направили тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A дано не преговаря, за да може Русия да изчегърта напълно укронацистите.
245
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
277:Да не е само в.Труд.Има го и на английски.Има и други статии по същия въпрос.
244
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези глупости как Украйна побеждавала,как руските войски губели и т.н. са пропаганда.Русия си е как и да го гледаш по-силна.Оръжията се дават,за да може още украинци да умрат и да не са заплаха.Като някой терорист нападне банка какво правиш?Даваш на заложниците оръжие или се опитваш да спасиш заложниците?Ако им дадеш оръжие си е сигурна смърт.Толкова са наивни украинците,че чак жал да ти стане.
243
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 272 Заплахата за атомната бомба от Украйна е руска фонтазияТова е превод от статия на руснак Станислав Борзяков, коята е публикувана в vz.ru. Пълна е с кремълски езмислици и е откровенна дезинформация.
242
3
 
10
 
! Отговори
777 преди 2 години
Тази война трябва веднага да спре, иначе ще продължат да загиват невинни. Толкова ли не го виждаш бе Зеления????? Хората на юг и на изток, са изправени пред хуманитарна криза и опасност да умрат от глад, знам го от приятели окупирани в Мелитопол,от 26.02. Нямат лекарства и храна. Мислиш ли за народа си или ще продължаваш да се правиш на мъж?
241
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Това е превод от статия на руснак Станислав Борзяков, коята е публикувана в vz.ru. Пълна е с кремълски езмислици и е откровенна дезинформация.
240
5
 
9
 
! Отговори
Малкият Бонапарт преди 2 години
Прав е Зеленски, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, ", особено ако никой не те бръсне за слива. Медицината напредна много, но манията за величие не се лекува. Освен с шокова терапия.
239
6
 
5
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Донбас - Руска република , Крим - автономна република, Луганския регион остава за Украйна, Ъкраъна няма да влиза в НАТО.... Аз го реших проблема ...
238
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този така и не влезе в ролята си на президент. Комик си беше, комик си остана.
237
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 264 Миналата година Украйна заплашва всички ни със своя атомна бомба По-голяма простотия не бях чул. Путинофилите вече превъртяхте да , за да оправдаете зверствата на руските изверги и садисти. това дори не е армия, а сбилщина от психопати и садисти. И дано си заслужава парите, за да си измшете съвестта. Ако го правите, защото го вярвате, то тогава не сте по-различни от тях.
236
3
 
2
 
! Отговори
Нещо познато преди 2 години
Остап отогнал Полесова от Никеши и Влади и с неподдельной суровостью спросил: В каком полку служили? Придется послужить отечеству. Вы дворяне? Очень хорошо. Запад нам поможет. Крепитесь. Полная тайна вкладов, то есть организации. Внимание."
235
9
 
7
 
! Отговори
О , Буча..... преди 2 години
...НА ПУТИН ШЕ МУ ГО НАБУЧАТ......СЪС СТИНГЪР И ДЖАВЕЛИН ЗА ЗДРАВЕ И ХАИР!!
234
2
 
11
 
! Отговори
С преговорите дотук преди 2 години
Ако Путин само пожелае среща със Зеленски, ще бъде пътник за един по-добър свят. Той опипа почвата с преговорите в Турция/държава членка на НАТО!/, дори изпрати довереното си лице Абрамович, но реакцията на руснаците, особено военните, бе яростна. Тогава започнаха бомбардировките на нефтопреработвателния комбинат на Коломойски, единствен в Украйна и който един месец война не бе обстрелван.
233
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците си го слагат сами на себе си и после на Русия,а другите доволно потриват ръце как две заплахи сами се бият.
232
5
 
4
 
! Отговори
украинците ... преди 2 години
....искат да му го турат на Путин... и у Крим!
231
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
259,а ти от къде си сигурен?Ако не искат жалко,защото ще умрат.Запада с тяхната пропаганда ще ги убие и няма да са заплаха вече за никой.Миналата година Украйна заплашва всички ни със своя атомна бомба ако не я вземат в НАТО.Ще се елеминира заплахата значи,а Запада ще е доволен,*** с един куршум ще убие два заека-Русия и Украйна.Сериозно ли мислиш,че Украйна побеждава,как не губи пък Рудия губи и т.н.?Това е пропаганда просто.Така нахъсват украинците да се бият до последния украинец.
230
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога разправям на русофилите че с прехваленото руско оръжие можеш само до си изкараш боя. Е сега нали видяхте Путин как си изкара боя в Украйна.
229
5
 
9
 
! Отговори
али преди 2 години
Според мен Украйна ще се бори до дупка. ЕС са зад тях, САЩ са зад тях, цивилните са евакуирани. В териториите където са под контрола на Русия, ще изпратят платени войници, които ще водят партизансака война... 1. По този начин ще пада още повече авторитета на Русия, 2. Санкциите ще се актуални. 3.Русия ще харчи луди 4. ЕС ще се въоръжава, като купува оръжие за милиарди от САЩ...... И Байдън ще се обажда всеки ден на Путин да му благодари за помоща, може и комисиона да му дава...
228
6
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Абе , както е тръгнало на рашките , май Зеленски ше стигне и до Крим....ха,ха,хааааааа...С БОЙ ОТ ВИСОКО И "УГЛАВИ"--НАДАЛЕКО ПО БРОНИРАНИТЕ РУСКИ ***....!
227
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Гражданите на Украйна трябва да кажат дали искат примирие или не,а не някакъв дрогиран да ги хвърля към смърт" Е точно гражданите на Украйна не искат никакво примирие докато военнопрестъпника Путин е в Кремъл.