Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин

За да се срешнат двамата лидери, Русия трябва да бъде обвинена в геноцид
5 апр 2022 14:15, Нели Христова
370
Зеленски намекна, че може и да не преговаря с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски постави под съмнение възможността да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като обвини Русия в геноцид.

"Може да се случи така, че няма да има преговори", каза Зеленски по украинската държавна телевизия във вторник.

Зеленски каза, че би било разбираемо да не говори с Путин, след като обвини руските войски, че извършват военни престъпления в Украйна. $Би било лесно да се каже, че няма да говоря с вас – и би било разбираемо, след това, което сте направили, ето защо.“

Среща може да се случи, ако Русия "понесе всички наказания" за извършване на геноцид, каза той. "В тази среща бихме могли да намерим изхода от тази ситуация, без да губим територията си. Мисля, че това е летвата, която трябва да поставим за тези преговори. И тогава ще видим. Може да се случи така, че да няма да има преговори. Може да се случи."

Зеленски посети в понеделник киевското предградие Буча, район, където през уикенда се появиха шокиращи изображения на цивилни тела, разпръснати по улиците. По време на посещението той каза, че е "много трудно да се преговаря" с Русия, "когато видиш какво са направили тук".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
12
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Вчера зеления е дал банкет на "труповете" от филмчето за добре свършена работа.
265
8
 
32
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
Абе тоя пудел не разбра ли, че победителя взима всичко. Победителят определя условията за мир и той определя и бъдещето и размера на репарациите. От зеления се иска да даде капитулация, колкото по рано толкова по малко жертви и разруха ще има.
264
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски изглежда като дете от трети клас.
263
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много азовци са влезнали в България.Да не подпалят и нас.От това ме е страх.
262
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е номер 1.Голям е .Сам срещу целия свят.Но няма задна.Бой до посиняване.байдановци ,урсули,всичко под ножа.
261
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука само експерти, прокурори, праведни защитница на някаква кауза ... стоя и се чудя кой повече ме дразни Путин, Зеленски или Байдън. Ама май и тримата болни егоцентрици които намират всякакви оправдания за действията си и ако не ги подкрепеш си враг. И голяма част от коментиращите са същите. И ако някой каже нещо което не ви допада е ПутЗелБай. Смешни сте и в това е трагедията на тези събития
260
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна си беше заплаха и за нас.
259
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали в Чернобил подготвяха ядрена бомба,но навреме ги хванаха.
258
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ввв Напротим Украйна има технологиите и знанията да направи ядлено оръжие. Но такова мога и Апония, Южна Корея, Германия и др., но не го правят. Другото са болни фантазии и кремълски опорки.
257
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
287: Кой е казал,че одобрявам? Пентагона каза,че няма доказателства,а аз да седна да съдя ли?Иначе си противен,защото използваш жлъчни изрази и ти личи злобата.Не съм русофил пак да кажа.
256
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло Путин ще гледа да завърши инвазията до 9 май тоест има още един месец.На 9 май няма как да направи успешен парад ако е във война а това е най важният празник за Русия.Ден на победата.Затова ще започне да бърза а който бърза прави грешки.
255
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 282 Аз съм си обикновен българин,който се вълнува да няма атомна война. Хайде поредният руски хуманист. Суга и за човечеството мислим. Значи на Русия е позволено всичко - да граби, убива унищожава, ама да няма ядруна вайня. Много емевтарно долно и цинично изказване ибикновен българино. Гордей се с твоята хуманност и съвест.
254
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
284 е прав.Много е лесно някоя държава да бъде предизвикана и после на жертви да се правим.По-трудно е да се удържи мира.
253
7
 
7
 
! Отговори
История преди 2 години
Интересно, че по време на Нюрнбергските процеси срещу нацистите, висшите немски командири вкл. Гьоринг се оправдаваха, че тяхната армия едва ли не е действала на своя глава за концлагерите. Гьоринг казва, че единствено знаел, че има трудови лагери, но никога концлагери и никога не е заповядвал да се трепят евреи... И в ситуацията с Русия може да се получи същото когато доказателствата за геноцид станат прекалено много
252
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
281: Като ни нападне ще го мислим.Другите не можем да ги мислим.Донякъде Зеленски си е виновен да има война.
251
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
278: От всички тук ти си най-противния.Като почнеш да пишеш направо почвам да мразя украинците с цялото си сърце,а нито съм русофил нито путинофил...Аз съм си обикновен българин,който се вълнува да няма атомна война.
250
3
 
4
 
! Отговори
до 275 преди 2 години
Утре ако някоя чужда армия ни нападне да видим така ли ще мислиш пак, винаги като българи трябва да сме против агресорите, все едно не сме си патили достатъчно
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 276 Нали ти написах от къде оригинала. И да има го в английско езични проруски хибридки. И после тази лъжа се повтаря сто пъти. А Труд си бяха червени мекерета.
248
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще стане накрая...Русия няма да ги остави лесно.Заради тях си загуби позициите и я изолираха така че връщане назад няма.Украйна вместо да спечели с Буча си загуби гарантитенпо мирния договор.Не знам...накрая на САЩ и ЕС само да не им писне и да решат да умиротворят насила и двете страни.Лошото е,че сме близко.
247
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските фашисти много загрижени станахте за украинците сега. Значи те да се предавата и Русия да си вцеме кавото си иска. След убийствата, разрушенията, разстрели и изнасилвания руският изверг се загригел за хората. Дално, лицемерно и садистично племе сте всички путинофили. Руските фашисти са позор за човечеството. И дано песнаците да си занесат хуманността си на два метра под земята.