Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61: Истината я пишат победителите.
23
13
 
25
 
! Отговори
руското знаме преди 2 години
скоро ще се вее над Одеса и Николаев........................фашагите в Киев ще загубят цялото черноморие!!!Браво на руската армия...................Путин е гениален стратег и шахматист!!!
22
5
 
11
 
! Отговори
hasmokar преди 2 години
Лошо, само смърт , но такова бе 8г.
21
6
 
7
 
! Отговори
Оху преди 2 години
Турските срaли са за пенсионери, а защо *** Пердьоган се утрая, когато загърмяха ракетите в Украйна - страх го е нали?
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 1 г *** ще остане с 50 хил армия и 100 танка и Китай и Турция ще си разделят Раща
19
10
 
13
 
! Отговори
не чухте Путин преди 2 години
и Лавров.......................сега ще слушате руските ракети и руските генерали............фашагите губят излаза си на море скоро............ще има още независими републики!!!
18
12
 
18
 
! Отговори
фашагите преди 2 години
от Киев ще загубят още територии.............Украйна остава без излаз на море много скоро!!!Ще има още независими републики освен ДНР и ЛНР!!!Браво на руската армия, Путин и Лавров!!!
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да сме живи да видим края на 100 годишната война
16
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не мога да разбера упорития стремеж на Путин да ликвидира руската армия? Вчера украинците пак са свалили един руски самолет Су-25, един въртолет Ка-52, две крилати ракети и три безпилотни самолета. То вярно, Русия има много изтребители, но Зеленски ги трепе като комари, или както се убиват мухи с вестник!
15
13
 
7
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
Истината е, че в момента украинците правят контранастъпление към Херсон. Досегашния кмет беше обвиняван от Украйна в колаборационизъм и явно е било така щом руснаците не са го махнали. Сега обаче като е видял че украинските войски са близо, кмета се е "сетил" че няма да сътрудничи на руснаците и те са го разкарали. Такава е съдбата на предателите - русофили.
14
10
 
17
 
! Отговори
Браво преди 2 години
днес Херсон...................утре Одеса..................и украинските фашисти губят излаза си на море................така им се пада на фашагите..............които 8 години убиваха деца и жени в Донбас!!!!
13
7
 
14
 
! Отговори
днес преди 2 години
Херсон.............утре Одеса................Украйна никога няма да бъде същата държава............влизат в ЕС след време с 3 пъти по-малка територия!!!
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, това е пример за класически империализъм.
11
8
 
21
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
губи войната и още територии.............очаквам Русия да отнеме от Украйна излаза на море..................така става................мечката е извън бърлогата.............и няма да се върне обратно..............ото фон Бисмарк знаеше............но сега политиците не четат историята!!!
10
12
 
11
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Путлеристите се измъчиха 2 месеца с 1000 украинци в Мариупол - престтавете си колко време ще им трябва за цялата украинска армия, която може да мобилизира 7 млн.бойци!
9
6
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 години
Браво...
8
5
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Време е Харвардеца да си ходи !
7
23
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Когато почне да освобождава руски градове от ширещия се путинофашизъм, и Украйна ще постъпи по същия начин!
6
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснсците като ти дойдат на гости винаги забравят да си тръгнат. Ама те си бяха официално поканени от 2014 г. Бавно се задействат, но после спирка няма.
5
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали и там са ги посрещнали братушките "освободители" нагиздени моми с хляб и сол, влажни погледи, смъкнати гашшти и повдигнати поли, както се посреща братушката "освободител" от българите?!

Спонсорирани публикации