Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
24
 
! Отговори
Do 133 преди 2 години
Баламурник, Руснаците са корави и могат да издържат, а Западняка с мека китка? Нали половината им западна индурстрия зависи от тоя газ бухахаха
43
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започнем прочистването на България от руските матрьошки Борисов и Доган, Цацаров и Гешев. Путин ще направи от Русия това, което направи Горби със СССР. Няма бъдеще за Русия и руските наемници в България и където и да е по света
42
15
 
30
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Слава Русия
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога???
40
33
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Смешниците от Кремъл смятат че ще задържат това което са откъснали от суверенна държава? Сега ще стане за тях истински АД. Лесно е да смениш администрацията в града но как ще я запазиш. Русия е ОКУПАТОР!
39
10
 
14
 
! Отговори
Идиот кръгъл напомни преди 2 години
"Украйна ще остане без черноморски флот......" ни "флгманЪ" къде се намира в момента? ИдиотиКато теб могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център.
38
10
 
22
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Една позитивна вест
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ме трият за предположения и предсказания ,значи голямата веселба все още не е започнала.
36
16
 
9
 
! Отговори
монголоидЪ путик преди 2 години
не може нищо да откъсне, камо ли да го задържи.....
35
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След още един месец пак ще си говорим е за херсон и Мариопол като украински градове, ако трябва войната ще продължи и доста по дълго, но мордор е обречен!
34
11
 
6
 
! Отговори
Нашиот преди 2 години
Я от рашата-парашата не щем ного да си взимаме,я си сакам само сатарата ми бугарска столица Казан.С останалото да се разбират со другите *** по кавказ.
33
15
 
32
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Руснаците активизираха силите си в Приднестровието. За превземане останаха само Николаев и Одеса. Това се прави с цел украинците да нямат черноморски флот и военни бази на САЩ. След това Укрите само ще сънуват Черно море.
32
28
 
14
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Путинските убийства са първа радост на русофила, руските кражби- втора радост, съветските измами - трета радост! Да продължавам ли?
31
14
 
28
 
! Отговори
скоро преди 2 години
още няколко независими републики като ДНР и ЛНР..............след това се обединяват в Новорусия.................................стратезите до Путин са гениални............пишат историята!!!
30
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неолибералите русофоби плачат, Русия няма да загуби войната.
29
25
 
14
 
! Отговори
Лех Валенса: преди 2 години
Путин е бандит и трябва да бъде третиран така
28
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно това! Рашите са притиснати в ъгъла и отстъпват към Владивосток.
27
15
 
30
 
! Отговори
днес преди 2 години
кмет руснак............над Херсон се вее руското знаме.........утре и Одеса ще бъде руска .....руснаците бавно и методично печелят територии.............сухопътен коридор до Крим...........................победителите не ги съдят............западните лицемери да мълчат.............8 години позволиха геноцид на руското население в Украйна!!!
26
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42: когат ми порасне нокът на оная ми работа, тогава Украйна ще мобилизира 7 милиона пиянки. Те половината вече са по Европата, другата половина чака удобен момент да дезертира.
25
28
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Не сте "взели комтрола" - окупирали сте татка ви стара! Скоро Путин ще си отиде - следващия ще върне на Украйна всичко заедно с лихвите, та и репарации ще й плаща!

Спонсорирани публикации