Путин иска да спечели войната до 9 май, взел "военно необосновани" решения

Хиляди руски животи ще бъдат погубени, твърдят експерти
Обновена: 26 апр 2022 22:20 | 26 апр 2022 21:55, Нели Христова
234
Путин иска да спечели войната до 9 май, взел "военно необосновани" решения
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин е взел "военно необосновани" решения за спечелване на войната в Украйна до руския парад по случай Деня на победата на 9 май, заяви британски министър.

Както съобщава „Индипендънт“, цитирайки британския министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи, "хиляди руски животи ще бъдат погубени" в резултат на желанието на Путин да бъде възприет като "герой" преди тържествата следващия месец по случай победата на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората световна война.

"Фактът, че той е наредил военната победа да бъде осигурена до 9 май, е притеснителен за командирите, които знаят от цялата си подготовка на командния състав, че е абсолютна глупост да започнат настъпление, преди да са събрали цялата си бойна мощ", каза Хийпи пред BBC Breakfast. "През последните една-две седмици в Донбас имаше невероятно лошо време, което означава, че в момента теренът не е благоприятен за маневриране на тежка армия."

Той заяви пред Sky News, че "принуждаването на руската армия да започне офанзива сега, само за да може Путин да има хубав слънчев ден на 9 май", ще струва много скъпо на Русия.

Днес САЩ са домакин на повече от 40 държави на преговори за отбрана, свързани с Украйна, които се провеждат в Германия и ще се съсредоточат върху въоръжаването на Украйна.

Това се случва, след като Вашингтон одобри продажбата на боеприпаси за Украйна на стойност 165 млн. долара, а също така ще предостави финансиране в размер на над 300 млн. долара за закупуване на още доставки след високопоставено посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

"Русия се проваля. Украйна успява", заяви Блинкен ден след посещението си в Киев.

Остин отиде по-далеч, като добави, че както САЩ искат Украйна да остане суверенна, демократична държава, така искат "да видят Русия отслабена до степен, в която да не може да прави неща като нахлуване в Украйна".

Забележките на Остин изглежда представляват промяна в по-широките стратегически цели на САЩ. Преди това позицията на САЩ беше, че целта на американската военна помощ е да помогне на Украйна да победи и да защити съседите на Украйна от НАТО от руските заплахи.

В очевиден отговор на Остин руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия има "усещането, че Западът иска Украйна да продължи да воюва и, както им се струва, да изтощи руската армия и руския военнопромишлен комплекс. Това е илюзия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Путин =Хитлер! Мариупол=Сталинград! РФ=Третия Райх! Лавров=Рибентроп! ЧА"Вагнер"=SS! Песков=Гьобелс!ФСБ=ГЕСТАПО!... . ВСИЧКИ ПРИЛИКИ НЕ СА СЛУЧАЙНИ
164
10
 
8
 
! Отговори
Кики Прокопа преди 2 години
Дайте да го разкараме този мерзавец киро от бг с еднопосочен билет за Донбас...
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров поздравява Путин: "Христос Воскресе, Владимир Владимирович. Путин отговаря: "Спасибо, уже доложили".
162
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша играе с джихадистите. Някой запитвал ли се е защо терористичните атаки са в Европа, Турция, САЩ, и Австралия, на никога в Раша?
161
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 9 май в Москва на Червения Площад Путин ще проведе гей парад! Няма с какво друго да се похвали освен с гъшата походка на руските войници.
160
3
 
19
 
! Отговори
до 226 преди 2 години
Че Русия кога не е страдала? Но, прав си. Сега е особено тежко време за руснаците. Звучат цинично оплакванията на руските кифли, че видите ли любимите им марки дамски чанти или други модни аксесоари били изчезнали, и видите ли колко страдали, на фона на умиращите мъже, жени, деца и старци в Украйна, хилядите лишени от жилище и основни необходими за оцеляването неща. Обаче те тепърва ще разберат какво е да живееш в СССР. Че дори по-зле.
159
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британският военен министър не е ли рабрал че за руските царе и вождове човешкият живот няма никаква стойност та се е закъхарил че бил много тежък терена и руснаците щели да дадат много жертви.
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадирката вече не е Божковица, а Путинийца. Божков няма пари за подсилен член.
157
1
 
13
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 2 години
Е Владимир Владимирович надмина в грандоманията си дори другаря Ким от Северна Корея! На горната снимка оня... войник ли е, гвардеец ли е, клоун ли, така си е вирнал брадичката нагоре че какво интересно гледа по тавана няма как да разберем. Но погледът му е вперен точно там, в зенита и едва ли може да види нещо друго!
156
4
 
15
 
! Отговори
Путкин преди 2 години
*** кин, такъв нуй си заби в долния край на гърба, че направо се съдра! Цяла расия ще страда години наред, да не говорим за погубените животи и почернени семейства!
155
2
 
8
 
! Отговори
Балумба! преди 2 години
Рамзаната си е купила нов шалвар за 9-ветомайската нощна оргия. Но бельото е употребявано, взето от грабежите на селските къщи. Божков скри в най-далечните стаи на рамзанковите покои, няма време за медии, шие и плете еротични садо мазо аксесоари за хазяйката.
154
7
 
14
 
! Отговори
Язък зо.негс преди 2 години
Путин няма да види парад. Ще е инфарктирал преди това.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Рамзан бил със славянска душа? Звездите ти говорят?
152
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те хиляди руски живота вече са погубени. Сега, не в бъдеще. Това "ще" е излишно. Може би експертите са имали предвид "милиони"?
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, вие сега ли чатнахте, бре! Много ясно, че 9 май е възлова, целева дата! Ама - не, чакате Макрон да ви каже, га че ли немате глава на раменете си.... Хех
150
10
 
16
 
! Отговори
Митко преди 2 години
руската шайка с толкова много и модерно оръжие се видя че са банда мародери и убийци на цивилни. Сега ще идят дебелия, а НАТО даже не се и намесва. Освен стари таралясници дето дават на украинците, почти нищо модерно не им е дадено, особенно далекобойно. руснаците искаха война, от години са на военна реторика, пропагандата им е 200% по-добра от западната и освен зомбирано население и умиращи русофили у нас и в Европа друго не успяха да направят
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша отново има доставки на руски газ!
148
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдравата британакса зелка с турски корени и Бългаско име отново е правил свободни съчинения с празната кратуна..... дис бритиш хомосекшуъл броук дъ гейм!
147
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Великден двама руснаци се поздравяват: Крим наш! - Воистина наш
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето ще покаже дали е илюзия...