Рецептата Dnes: Свинско по съчуански с чушки

Магията на азиатската кухня
25 май 2022 08:22, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Свинско по съчуански с чушки
Снимка: istock

 Продукти:

  • 6 бр. листа от маруля, накъсани
  • 1 щипка сол
  • 2 чаени лъжици вода
  • 1 чаена лъжица царевично нишесте
  • ½ кг свинско филе, нарязано на кубчета или жулиени
  • 1 чаена лъжица оризово вино (саке)
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици пилешки бульон
  • 2 супени лъжици соев сос
  • ½ чаена лъжица балсамико
  • ½ чаена лъжица захар
  • 3 и ½ супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица чушки, нарязани
  • 2 чаени лъжици сос чили
  • 3 стръка пресен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • Пресен корен джинджифил (колкото палец)
Приготвяне:
 
Обелете и нарежете джинджифила на тънки жулиени. Нарежете месото и зеленчуците. Поръсете накъсаната маруля с малко сол в купа. Разбъркайте и оставете настрана. Смесете водата с нишестето. Разбъркайте добре до получаване на гладка паста. Прехвърлете половината от нишестето в по-голяма купа. Добавете в него нарязаното месо, оризовото вино и ¼ чаена лъжица сол. Разбъркайте добре и оставете да постои в маринатата за 10 минути. 
 
Разбъркайте останалото нишесте с бульона, соевия сос, оцета и захарта в друга купа. Загрейте олиото в дълбок тиган на висока температура. Добавете в него месото заедно с маринатата. Гответе с разбъркване около 3-4 минути. Добавете чушките и чили соса. Гответе, докато олиото почервенее или около една минута. Прибавете пресния лук, чесъна, джинджифила и гответе, докато станат леко прозрачни или още минута-две. Накрая добавете марулята и сотирайте за 2 минути с разбъркване. Накрая залейте със соса и гответе още 3 минути, докато се сгъсти леко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Седемнадесет...съставки за една блудкава манджа,с която може да се...запечеш поне за една седмица.

Спонсорирани публикации