Рецептата Dnes: Масленки "Мимоза" с шампанско

Крехки и ронливи бисквити за чай и кафе
3 юни 2022 09:55, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Масленки "Мимоза" с шампанско
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша масло, меко
  • 1 и ¼ чаша пудра захар
  • 2 чаени лъжици портокалови корички, настъргани
  • 1 чаена лъжица сол  
  • ¼ чаша портокалов сок
  • ¼ чаша шампанско
  • 2 и ½ чаши брашно
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте първите 4 съставки до пухкава смес за около 5 до 7 минути. Отделно смесете изстискания портокалов сок и шампанското. Разбъркайте. Добавете ги към сместа. Прибавете и брашното на части, като разбивате след всяко прибавяне. 
 
Ще се получи меко тесто. Прехвърлете го в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която ще отрежете едното ръбче, за да изстисквате тестото. Използвайте къдрав накрайник. 
 
Върху плитка тава за печене с хартия в нея, изстискайте бисквитите, като ги оформите като кравайчета със завъртени краища, така че да образуват кръгче, както се вижда на снимката. Печете за 12-15 минути или до златисто. Охладете за 5-6 минути преди да извадите от тавата. Изчакайте до пълното им изстиване преди да ги сервирате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
dnеs.bg тиква преди 1 година
чашата да е от шампанско и 1/2 също
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
bravo bg hlebari, hlebarki, sladkari, sladkarki, pekari, pekarki! s otlichna profesionalna usmihnata rabota postignahte v 21 vek nai-posle belgiiski, germanski, frenski, austriiski zaplati v bg bransha na hleboproizvodstvoto, sladkarstvoto, targoviata, party and event uslugite v bg obstestvo, humanitarnata pomost!

Спонсорирани публикации