Още едно провинение: Семерджиев откраднал гориво дни преди катастрофата

Образувано е досъдебно производство
15 юли 2022 13:45, Нели Христова
79
Още едно провинение: Семерджиев откраднал гориво дни преди катастрофата
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се води разследване във връзка с подаден сигнал за кражба на гориво. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Към момента е установено, че на 3 юли, на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с немска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие шофьорът тръгнал без да заплати сметката.

Незабавно е подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е лицето, предизвикало катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, след като видял разпространените в медиите снимки.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

Действията по разследването продължават с цел да се установи авторството на деянието. Изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието.

Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
20
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Тоя рецидивист трябва да лежи доживот. ******йка на обществото. Взели са му кръвната проба 30 часа по-късно и въпреки, тези машинации с късните проби има наличие на метамфетамин в кръвта. Ако имаше смъртно наказание, този трябваше да е първият изпържен!
47
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В българската правораздавателна система наказанията не се събират, а се прави кумулация. Т.е. за едно трябва да лежиш 2 години, за втори 3, за трето 5 и така няма да лежиш общо 10 години, а ще лежиш колкото е за най-високото, т.е. 5 години. Докато в щатите се събират и така може да получиш повече и от доживотна присъда, примерно 150 години затвор. Време е да преосмислим системата.
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е пълен с изненади. А иначе баща му вика, че няма как майка му да е родила такъв човек. хахаха
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко години- друсан шофьор на камион погуби младо семейство- мъж, жена и нероденото им дете. Дадоха му девет години. Последваха няколко обжалвания, при всяко присъдата беше намалявана, докато не се оказа, че е равна на времето, прекарано в ареста. Пуснаха го по живо, по здраво.
44
0
 
8
 
! Отговори
рибока преди 1 година
До анонимен 42.При Пауло законът предвиждаше от 3 до 10,а след 2015 стана от 3 до 15.При Пауло средното наказание е 6,5,а при този 12,5(5до 20) и при сегашния при признание намалението с една трета ще започне от 12 на 8,а ако не признае ще е 15 плюс 3-4 от останалите - употребата на фалшива книжка най-вече,което е до 8.Употребата на наркотици и алкохол си е в члена за катастрофата и не могат поради това дори да са отегчаващи обстоятелства.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха.... Ами право е момчето - така се води борба със спекулата и високите цени на горивата... Какво е виновен Жорко, че има война и литър нафта е 3.5лв?!? Сипвай догоре пък после го намерете по номерата, дето малко са фалшиви хахахахаха... Тия от бензиностанцията да си търсят парите от гешеффф или от арменския поп - резултата ще е еднакъв ;)))) хахаххаха еbbаси държавата... Разграден двор.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перник, 2007-***, съдийка с три промила убива 60 годишен. Три години условно!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година синчето на друг старозагорски бизнесмен затри две момичета и рани тежко трето, защото синковецът решил да дрифтира. Четох какво са коментирали хората по случая, как след месец са щели да го пуснат с гривна. Не, пуснаха го на третия ден, без гривна!
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този от затвора не трябва са излиза.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2014-та, Стара Загора, местен бизнесмен убива 4 годишния Пауло в пешеходна зона. Дават му 6 години (!!!), а когато му взимат интервю той казва, че присъдата била абсурдна. Не, не в смисъл, че е нищожна.
38
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
Добре де... ззщо трябва да се сътига до смъртни случаи, за да се направи нещо за такива лица като този?! Трябва ли всеки един такъв да го чакаме да отрепе по един-двама, за да го изолирате от обществото?!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Тоя само дето не е изнасилил Папата, ама техните не им се вярва да е карал бързо....добри актьори са!!!
36
0
 
14
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе как ще и плаща по два бона месечно след като няма пари за бензин?Явно и двамата са били много набожни при толкова икони в дома му и са го използвали като параклис.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобен случай от 2013-та- пиян таксиджия помете 12 човека на спирка насред София. Уби две момичета и инвалидизира още двама. При ареста питал какво толкова било станало! Дадоха му 9 години. За два млади живота- на 25 години и дете на 6! При това е някакъв си бакшиш. Тоя ояден мафиоз, сдушен с полицията, дали изобщо ще влезе зад решетките.
34
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 1 година
Абе направо бум бум ***. К'о ше го мъчите на час по лъжичка.
33
3
 
8
 
! Отговори
пазача охранител преди 1 година
Личния му бодигард милиционера Рашков оше ли е на бласт.
32
2
 
6
 
! Отговори
рибока преди 1 година
О,щом краде бензин няма и теоритична възможност някое експертиза дазаключи,че е имало фабричен дефект за да се сцепи колата му на две и отцепилата се част да убие двете пешеходки като той не може да знае за този дефект.Симона вече може да е напълно спокойна - само при положителна проби и при оправдан Гоше за катастрофата стълбата води до опит за лично укривателство,за да се избегне наказателна отговорност от Гоше за упротреба на алкохол.Ако го осъдят за катастрофата,алкохолът е включен в члена.
31
1
 
12
 
! Отговори
ХХЛ преди 1 година
Пускайте момчето, младо, заблудило се е. Повече няма да прави така! То иначе си е добро момче.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вграден информатор на службите за наркопазара, който е покрит от МВР, прокуратура, ДАНС и НАП. Може да изнасили жена на улицата, и никой няма да му каже копче.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** скъсания ***. Няма пари за 20 годишната ***, иначе голям баровец