Маска за коса - как да я ползвате правилно това лято

Тя помага не само при сухота
31 юли 2022 23:00, Дарена Найденова
4
Маска за коса - как да я ползвате правилно това лято
IStockphoto

Маските за лице са широко навлезли в нашето ежедневие. Колко пъти сте виждали хора с маски за лице във филми и телевизионни предавания? Отговорът е твърде много за преброяване. Дори когато пътувате със самолет, може да видите човек, който е покрил лицето си и се опитва да се отпусне, хидратирайки кожата си.

 
По някаква причина обаче маските за коса не са се наложили по същия начин, а би трябвало. Разбира се, една маска за коса изисква малко повече време и енергия, тъй като наличието на душ наблизо е основно изискване. Но дори и с този момент на допълнителна поддръжка, маските за коса си заслужават усилията. И в наши дни можете да намерите такава, която да отговори на всяка нужда – от хидратиране до възстановяване.
 
Ако все още трябва да се убедите във величието на маските за коса, експертите идват с няколко съвета за това как, кога и защо да ги използвате. Пригответе се за сдобиването с най-красивите си кичури досега.

Какво е маска за коса?
 
Преди да споделим как и защо да използвате маската за коса, трябва да ви разкрием какви са нейните основи, като започнем с това какво точно представлява тя.
 
„Маската за коса е подхранващо лечение за косата, точно като маската за лице, за да ѝ даде допълнителен тласък на това, от което се нуждае“, казва трихологът Анджела Онуоха. Колежката ѝ Анабел Кингсли допълва, че маската за коса е концентрирана формула, обикновено с гъста, кремообразна консистенция, която се оставя върху косата за минимум 10 минути или цяла нощ.
 
Кой може да използва маската?
 
Всеки, който има или е предразположен към увреждане на косата, трябва да използва маската. Това обхваща голяма част от световното население, но добрата новина е, че маските за коса са подходящи за всеки тип и текстура на кичурите.
 
Веднага щом косата израсне под нивото на скалпа, тя е изложена на външни агресори, като ултравиолетови лъчи, замърсяване, използване на четки и топлинни уреди за оформяне, бои, избелване и химически преси. Тези неща отслабват нишките и влияят отрицателно на техния баланс на влага и здравина.
 
Кингсли казва, че дори косата ви да е необработена и в добро състояние, маската може да ви помогне да запазите кичурите си възможно най-здрави. Въпреки това, хората със суха, повредена, химически обработена коса или хората с необработена дълга коса ще видят най-голяма разлика. Също така маската е изключително полезна и за онези от вас, които често използват топлинни уреди за оформяне на прическата.
 
Още за употребата на маската за вашата коса четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мажи с карпуза и оди до пченина!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понякога ползвам маска за коса.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Маска" вече има само един смисъл - намордник. За коса може да използвате думата грижа.

Спонсорирани публикации