Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация

Подкрепата за бившия президент не е претърпяла големи промени
143
Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да се кандидатира отново през 2024 г., се оказа категоричен фаворит в президентската анкета сред присъстващите на политическата конференция на консерваторите в Америка, изпреварвайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп имаше рейтинг на одобрение от 99% и беше избран от 69% от около 1000 присъстващи на конференцията в Далас, следван от ДеСантис с 24%. Сенаторът от Тексас Тед Круз получи 2%, като другите потенциални кандидати имат 1% или по-малко.

Още по темата
В отделен въпрос без Тръмп като опция, ДеСантис беше преобладаващият избор с 65%, следван от сина на бившия президент, Доналд Тръмп-младши, с 8%, Круз с 6% и бившия държавен секретар Майк Помпео с 5 %.

Въпреки че не е официално, проучването, публикувано в събота, е индикация за настроенията сред активистите на Републиканската партия и гласоподавателите на местно ниво. Републиканците вземат предвид резултатите от допитването, за да преценят позицията на Тръмп и потенциалните му съперници през 2024 г., особено на ДеСантис, който не присъства на конференцията.

Подкрепата за Тръмп не се е променила много от 70-те %, които той получи в анкетата, направена на същата конференция през 2021 г. в Далас, и беше по-висока от 59-те % в анкетата на CPAC на събитието им в Орландо през февруари.

Тръмп каза, че вече е твърдо решил да се кандидатира отново за Белия дом и единственият оставащ въпрос е кога ще съобщи решението си.

Анкетата на CPAC попита присъстващите и кого биха искали да видят като потенциален кандидат за вице-президент на Тръмп. ДеСантис беше преобладаващият избор с 43%, следван от губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем с 9% и Помпео със 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** следващия президент ще е Пит Бутиджидж. И ще задължи всички американски тролчета като теб да обърнат резбата.
76
0
 
5
 
! Отговори
до 106 преди 1 година
До Не *** на Фенин- В държави където честни и обективни журналисти са наказвани и уволнявани, а тези с преклонените главици с наколенките са поощтрявани, и издигани....народите им нямат бъдеще, а Ад. Било то на запад или на изток.
75
11
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
.. ще се завърне в затвора, и то много скоро. Ще направи всички затворници "грейт агейн". Даже може да го обявят за цар (ако знаете вица).
74
6
 
0
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
до 105- Не е проблема в трансджендъра назначен. Нито в назначените гейове. И сред тях има свестни хора. Виж Richard Grenell. Но пък за марксистите глобалисти те са от лошите. Дори чернокожите искащи проспериращ САЩ са бели расисисти
73
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 1 година
Не ги обичам американците,ама Тръмп ме кефи.
72
6
 
11
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
Интересно допитване и резултат!!!! А много от вас тук казваха че американците били захлюпеняци като нас, а ? Без да споменавам, че ако наистина се броеше гласа на американците на предните избори, Тръмп щеше и сега да е Президент! И не само САЩ, но и Света и ЕС щяха да са далеч по-добро и мирно място за живеене. Дори живота на журналистите щеше да е по-богат и смислен.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация"_____Това беше ясно още в момента, в който Байдън дойде на власт и назначи трансдженджър в администрацията си.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 99 "*** употребата е за да я четеш ти" Мне :))) Употребата й е да си я четеш ти, и да си мислиш, че контролираш дискусията. Много ти е важно да чувстваш, че "побеждаваш". Което, разбира се буди само смях. Но, съвсем сериозно, никой не настоява за една ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА дума, освен ако не му е постоянно в ежедневието :)))
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох да забравих за радетеля за мир Обама,даже и най-нагло му дадоха Нобелова награда за мир.А по негово време дойде голямата криза от 2008,и той е главният виновник за всички арабски пролети с което предизвика невиждана мигрантската криза.и унищожаването на Сирия и Либия(за Либия с участието на килъри Клинтън) Защо винаги по време на я демократите стават такива проблеми от които основно страда Европа.Все едно искат да ни унищожат тия
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи войната в Украйна ще продължи до 2024г. докато се върне Тръмп, за да започнат разговори за мир.
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е,че докато Тръмп и Меркел бяха още на власт,война в Украйна нямаше. Меркел не допусна такова нещо,а Тръмп се опитваше да поддържа нормални отношение с Путин.Явно оръжейното производство в САЩ не хареса това и пробутаха дементиралата кукла на конци,която се води президент на САЩ но е само н хартия
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 Упротребата на една и съща дума навява на мисълта, че често я чуваш. Не мога да си представя при какви обстоятелства. :))))
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 86 "Тц не е, има Съюзна държава *** Русия и Беларус." Ама СССР не беше само от тия две дръжави :)))), тъй че , да, баш си е минало. Отричането на тоя факт само показва как се бориш с реалността :)))))
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Работно място НЕ Е една професия. Второ корпорациите нямат интерес да изпуснат евтина ръка като теб. Иначе нямаше да ходят в Китай. И нямаше да наемат индийци даже по кадърни от теб" - тоя кво каза... Корпорациите в Европа наемат мен киртака, а не кадърните индийци имено защото сме в ЕС. Ако не бяхме в ЕС работното ми място щеше да го вземе не индиеца, а румънеца или словака. Индийци наемат само англичаните защото те излязоха от ЕС иначе и на тях им беше забранено да изнасят АйТи позиции от ЕС.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ са минало *** защо се напъваш кой щял да бил?
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дончу има шанс само че не е като на Помпео ***.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тц не е, има Съюзна държава *** Русия и Беларус. Крайната също е минало.
60
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** май яко си се надрусал. Тръмп може и да не стане. Помпео може да стане. Ама ти не знаеш че и той е кандидат. Няма кой да ти каже, не ви ги спускат.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 Ахахахаха. Отчаянието на русофила: ако опита за преврат срещу демокрацията в САЩ не успее, нещата са "обречени" :)))))) Да, за русофилите, може би. :))))
58
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се завърне, но в затвора.