Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация

Подкрепата за бившия президент не е претърпяла големи промени
143
Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да се кандидатира отново през 2024 г., се оказа категоричен фаворит в президентската анкета сред присъстващите на политическата конференция на консерваторите в Америка, изпреварвайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп имаше рейтинг на одобрение от 99% и беше избран от 69% от около 1000 присъстващи на конференцията в Далас, следван от ДеСантис с 24%. Сенаторът от Тексас Тед Круз получи 2%, като другите потенциални кандидати имат 1% или по-малко.

Още по темата
В отделен въпрос без Тръмп като опция, ДеСантис беше преобладаващият избор с 65%, следван от сина на бившия президент, Доналд Тръмп-младши, с 8%, Круз с 6% и бившия държавен секретар Майк Помпео с 5 %.

Въпреки че не е официално, проучването, публикувано в събота, е индикация за настроенията сред активистите на Републиканската партия и гласоподавателите на местно ниво. Републиканците вземат предвид резултатите от допитването, за да преценят позицията на Тръмп и потенциалните му съперници през 2024 г., особено на ДеСантис, който не присъства на конференцията.

Подкрепата за Тръмп не се е променила много от 70-те %, които той получи в анкетата, направена на същата конференция през 2021 г. в Далас, и беше по-висока от 59-те % в анкетата на CPAC на събитието им в Орландо през февруари.

Тръмп каза, че вече е твърдо решил да се кандидатира отново за Белия дом и единственият оставащ въпрос е кога ще съобщи решението си.

Анкетата на CPAC попита присъстващите и кого биха искали да видят като потенциален кандидат за вице-президент на Тръмп. ДеСантис беше преобладаващият избор с 43%, следван от губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем с 9% и Помпео със 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До баце: ще стане
56
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад Тръмп - сборище на левичари. Виждат се и сърп и чук на червените фланелки.
55
8
 
1
 
! Отговори
Руска чалма преди 1 година
нема кръв за пиенье
54
3
 
3
 
! Отговори
баце преди 1 година
Тръмп бая беше откачен по тънката част, ама поне се мъчеше да върне обратно в америка производство и да дигне на крака американците, стандарта на живот и държавата си, ама уви не можа да го направи. Надали ще го пуснат обратно да стане президент.
53
2
 
1
 
! Отговори
Нема кристали преди 1 година
помогнете на беден ром
52
2
 
1
 
! Отговори
Mного ром в коментар преди 1 година
само ром - не върви..
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя гаалош Мъск му каза изобщо да не се кандидатира, защото не става за нищо, но той едно си знае едно си бае. Ако се яви на избори само ще мобилизира повече хора срещу себе си и отново ще ги загуби. Почитателите му само ще му гледат цирка след изборите как навсякъде фалшифицират избора му, защото той изобщо не може да повярва че е най-неподходящият човек за президент в САЩ.
50
1
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Е, па що да не стане? Байдън и Тръмп заедно са на почти 160г....Както и американските конгресмени, чиято средна възраст е 64г.....Половината са преживели Голямата депресия.....:)И тези хора, имат претенциите да управляват света.....Майко мила!:)
49
1
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
До 53 - Турските военни началници са завършили във Франция да и част от въоръжението им е Френско,да. Но на теб те препоръчвам да спреш да ме пращаш тук там по света нещастин евроатлантик, моят дом е тук, близките ми са тук и не ми казвали къде да ходя Турско-американско, френско мекеренце, за да не ти покажа аз къде ще те пратя ви така по нашенски по Български ясен ли съм нещастнико.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може може! Ако оная с косата си прибере Дедо Байдън и има предсрочни избори Може!-:))) Би казал " оптимиста"! Но.....Другият вариант е Тръмп изчака до края на мандата на Дедо,ако пък до тогава,Тръмп не го " изпревари"! Абе им Много " АКО" в Американската " политика"! И Мирише братче,та не се трае! Та Американофилите,надявайте се на " АКОТО" в Америка!-:))??
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вуте, заминавай обратно във форчана че албанеца там каза че му липсваш. Между другото оръжието е било френско , франция отпуска кредит на високата порта и поддържа подтискането на въстанията от османската империя за да може да върне кредита. А на наполеон никога не му е пукало за нас и ходи да стреля с топ по сфинкса.
46
5
 
2
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
До Тръмпованите мозъци коментиращи възторжено под тази статия ТРЪМП БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО НА ВСЯКА СРЕЩА НА Г7 НАСТОЯВАШЕ ПУТИН ДА БЪДЕ ВЪРНАТ В ОРГАНИЗАЦИЯТА . ФАКТ .... И ОЩЕ ЕДИН ФАКТ - ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ СЪС ЗАЕМ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 240 мил. ГАРАНТИРАНИ ОТ РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ ПУТИН... И ОЩЕ - ТРЪМП ИЗПРАЩА ТРИ ПЪТИ ДЪЩЕРЯ СИ И ЗЕТ СИ В МОСКВА ДА ДОГОВАРЯТ СТРОЕЖА НА ТРЪМП ТАУЪР В МОСКВА. ДОРИ ИСКАШЕ ДА ДАДЕ АПАРТАМЕНТ НА ПУТИН АКО СЕ СЪГЛАСИ .
45
2
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Хайде бе евроатлантици слагате ми минуси на коментарите по- долу или просто ще драскате глупости, за да разводите историята и да не се чете. ДБ, ГРОБ, ПП, ДПС сте най- големите мекерета скоро ще ви гонят с камъни, няма да е далеч времето. Вие ни бутате към нова " жанвиденова " зима.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиднито пак се раздрискал за секюрити и че работил тайно за говермента. В същото време микромеките си избират индиец за шеф, а британците дори пакистанец за премиер
43
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Будалясвате хората с разни измишльотини че вършите нещо." - будаляствате се Вие дето сте извън АйТи сектора. Аз в прав текст в коментарите по-долу казах, че взимам 3бона без образование за 20 минути работа на ден. И нямам намерение да си губя работата (където в договора изришно пише, че не мога да излизам с лаптопа от ЕС) заради изкривените фантазии на някой дето си мисли, че извън ЕС ни чака манна небесна. Аз не правя нищо по цял ден и година съм горд с това.
42
4
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Знаете ли колко Руснаци са умрели рамо до рамо с Българските опълченци през Руско-Турската Освободителна война? Всичките са избити с Американско, английско оръжие. За справка - костите им лежат още на Шипка, чет нямат, преди години дори не бяха под каменните плочи, виждал съм ги с очите си( костите им) - купчини с кости. Поклон пред Руските ни Братя. Вечна им памет!
41
4
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Знаете ли че през Руско- Турската Освободителна война СаЩ са въоръжавали Турците с оръжие голяма част от оръжието им е било Американско. Само един век е минал а ние сме били 5 века под Турско робство.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ти глупав ли си или да? Точно айтита могат да се правят на code monkey отвсякъде, даже някои още са от вкъщи." - Програмистите са само 3% от АйТи сектора и ти визираш само фрийлансърите които са 10% от всички програмисти за останалите да работят от държава извън ЕС е security breach и го пише във всички договори на американски и немски корпорации от ранга на HP, DXC, IBM, VMware, SAP, Commerzbank и т.н. Много си наивен да си мислиш, че запада ще си дава работата на някви изнасящи пари от ЕС.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 първо сам си казваш че си киртак и нищо не знаеш. Работно място НЕ Е една професия. Второ корпорациите нямат интерес да изпуснат евтина ръка като теб. Иначе нямаше да ходят в Китай. И нямаше да наемат индийци даже по кадърни от теб. Трето недей да ми важничиш с айти, нищо не сте направили нищо българско няма, нищо европейско няма. Будалясвате хората с разни измишльотини че вършите нещо. И на третия ден стартъпа фалира.Ако не бяхте и политически манипулирани сигурно и за носачи на кафе, знаеш!
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36 37 тва ся кво е? Нарочно ли преиграваш? Тролстваш да ти напиша обратно?Къв мир имаше? Кво беше май най голямата бомба изджаска. Майката ли бащата ли кво беше После разни фалшиви томахоуци къде половината не долетяха другите паднаха в пясъка. Сащ почти никога не са били в мир през историята си. И е крайно време да бъдат смачкани. Иначе света ще се превърне в някаква антоутопия тип лудия макс. Ако оцелее въобще.