Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация

Подкрепата за бившия президент не е претърпяла големи промени
143
Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да се кандидатира отново през 2024 г., се оказа категоричен фаворит в президентската анкета сред присъстващите на политическата конференция на консерваторите в Америка, изпреварвайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп имаше рейтинг на одобрение от 99% и беше избран от 69% от около 1000 присъстващи на конференцията в Далас, следван от ДеСантис с 24%. Сенаторът от Тексас Тед Круз получи 2%, като другите потенциални кандидати имат 1% или по-малко.

Още по темата
В отделен въпрос без Тръмп като опция, ДеСантис беше преобладаващият избор с 65%, следван от сина на бившия президент, Доналд Тръмп-младши, с 8%, Круз с 6% и бившия държавен секретар Майк Помпео с 5 %.

Въпреки че не е официално, проучването, публикувано в събота, е индикация за настроенията сред активистите на Републиканската партия и гласоподавателите на местно ниво. Републиканците вземат предвид резултатите от допитването, за да преценят позицията на Тръмп и потенциалните му съперници през 2024 г., особено на ДеСантис, който не присъства на конференцията.

Подкрепата за Тръмп не се е променила много от 70-те %, които той получи в анкетата, направена на същата конференция през 2021 г. в Далас, и беше по-висока от 59-те % в анкетата на CPAC на събитието им в Орландо през февруари.

Тръмп каза, че вече е твърдо решил да се кандидатира отново за Белия дом и единственият оставащ въпрос е кога ще съобщи решението си.

Анкетата на CPAC попита присъстващите и кого биха искали да видят като потенциален кандидат за вице-президент на Тръмп. ДеСантис беше преобладаващият избор с 43%, следван от губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем с 9% и Помпео със 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
На никой от родените след 90та не му пука за ЕС и за Русия. Интересува ни да си запазим работните места, а излезем ли от ЕС всички корпорации ще се изнесат от тук. В България има над 100,000 човека само в АйТи сектора и всички са до 40годишна възраст. Да не говоря колко кол центрове и т.н. има. Излизайки от ЕС над 200,000 души ще загубят работните си места. ТКЗСто или Путин ще ни отвори нови такива? Корпорациите не ни дават работни места защото сме блестящи и евтини работници, а защото сме в ЕС
36
5
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Боли ме**** за Тръмп или Байдун скапани евроатлантици дали те знаят извън протокола къде на картата е България
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Тръмп бъде избран за втори път, Ковид истерията окончателно ще приключи
34
7
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
При Тръмп нямаше приемственост, не предаде властта, както трябва. Ако още един президент след Тръмп трябва да започне мандата си по този начин, сам да се оправя първоначално.
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп поне се разбираше с Путин. И имаше мир по света.
32
2
 
20
 
! Отговори
Териториален преди 1 година
Тръмп означава мир на балканите ! Байдън е война...
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31 ти глупав ли си или да? Точно айтита могат да се правят на code monkey отвсякъде, даже някои още са от вкъщи.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Дън превърна САЩ в империя на злото. Позволи си да разпали война в Европа!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 проблемът на такива като теб е че все гледаш другите. Търсиш най малкото зло или поредният "спасител" . Първо трябва да погледнеш себе си и да потърсиш какво можеш сам . Не знам колко хора финасово грамотни се изказаха че фондовете трябва да са помощни колелца а не само лежиш на тях. Ама не не можело без и паника, нали. Щото някой трябва да краде. Сърбия преживя няколко войни и е без фондове и в доста отношения е по добре от нас.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментар 26 - гледам минусите и си представям какво е в главите на тия дето са анти ЕС. Мислят си, че като излезем от ЕС и АйТи сектора се релокира в Румъния младите ще кажат: "Ок, зарязвам си четирите бона заплата в корпорацийката дето работя по 20 минути на ден и отивам на село да копам на ТКЗС-то краставиците." И с на ТКЗСто краставиците ние ще купуваме газ и петрол на пет стотинки литъра, а АйТи сектора не ни трябва даваме го на Румъния да потъват заедно с ЕС. Хахахаха
27
5
 
21
 
! Отговори
Православие преди 1 година
Байдън с измама взе властта в САЩ!! И първото нещо което направи бе да започне войната в Украйна!!
26
6
 
6
 
! Отговори
Вече преди 1 година
Ковидът почна при Тръмп, пиха белина, после продължи и при Байдън. Май малко Путин го поспря.
25
2
 
23
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Тръмп беше най мирният президент от 50 години,Байдън дойде и веднага войни и кризи.
24
10
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
И като излезем от европейския ще вържем и цъфнем както Беларус, Сърбия и Босна, нали? Както виждаш разлика няма. Или имаш 300,000 човека войска, артилерия и ядрени оръжия. Или си просто колония на една от 9/10 ядрени сили. Трябва да си в голяма делюзия за да си мислиш, че с излизането от ЕС и изтеглянето на западните корпорации ще се превърнем в световна икономическа сила - това може да го вярва само някой в цветарски магазин или монтажист на климатици.
23
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Дано иначе сегашната мумия ще затрие света...
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 и тва не е вярно. Ква средна класа поддържа? Кво точно работи европееца? Пълно е с хуманитарни кадри, висят и стават грантаджии по нпота броят врабчета, турчина ходи да работи в мерцедес. И кво печатане на пари, тва което го пишеше едно време в учебниците вече не е физически измеримо, парите не просто са електронни и голяма част фалшиви но и непроследими. Корпорациите ходят в офшорки.
21
0
 
15
 
! Отговори
Ако Тръмп и Меркел преди 1 година
бяха на власт, нямаше да има война и световна криза!
20
0
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СВЕТА ОЧАКВА СТАРИЯ БАЙДЪНЧО ДА ПРЕСТАНЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ , НАЧИНА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , И ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИ ЩА СПРАТ !!! А ТЕ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ И ПОДСТРЕКАВАТ БЕЗЖАЛОСТНО !!! УКРАЙНА , ТАЙВАН , КОСОВО , ПАЛЕСТИНА ..... !!!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 - на мен не ми пречи ЕС нито Русия, нито САЩ. Кво се връзвате на товините, ясно е че капитализма поддържа определен процент хора средна класа и го прави посредством контролиране на инфлацията и принтиране на пари. Нали се сещаш, че ако не го правеха от 1010та до сега всички в Европа и Севелна Америка щяха да са си купили по 10 апартамента и да няма работна ръка. Инфлацията е и майка, и баща на капитализма. А социализъм няма никъде по света, така че вън или вътре в ЕС все тая.
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 точно за превратите на цру не е вярно. Дясната ръка на тръмп бе помпео, бивш шеф на цру. Точно той настояваше в оон да признаят Гуайдо. Сащ винаги са се месили в делата на другите под предтекст "национален интерес" и "национална сигурност". Точно и затова трябва да бъдат смачкани от Г20, ШОС и новите организации на развиващите и вече и по развитите страни от сащ като китай.