Рецептата Dnes: Кекс с пекан и сметана

Вкусен десерт
Обновена: 14 авг 2022 12:31 | 14 авг 2022 12:17, Михаела Лазарова
3
Рецептата Dnes:  Кекс с пекан и сметана
Снимка: Istock

Продукти:

За крамбъла:

  • 1 и ½ чаши пекан, нарязани
  • 1/3 чаша захар
  • 1/3 чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 щипка сол
  • 3 супени лъжици разтопено масло

За кекса:

  • 1 и ½ чаши брашно
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • ¾ чаена лъжица сода
  • ½ чаша масло
  • 1 чаша захар
  • 2 големи яйца
  • 1 и ½ чаена лъжица ванилия
  • 1 чаша заквасена сметана

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина. Смесете пеканите, 1/3 чаша бяла захар, кафявата захар, канелата, солта и разтопеното масло. Трябва да се получи груба трошлива смес.

В отделна купа смесете брашното, солта, бакпулвера и содата за кекса. В трета купа смесете маслото, 1 чаша захар и разбъркайте с шпатула, докато се разтворят и смесят. Добавете 1 яйце и разбийте до гладкост. Добавете другото яйце и отново разбийте. Добавете ванилията и сметаната. Разбийте с миксера.

Добавете сухите съставки за кекса. Разбийте с миксера до хомогенна смес. Излейте половината от тестото в подготвената тава. Отгоре добавете половината от крамбъл сместа. След това излейте останалото тесто, а върху него останалия крамбъл.

Печете в загрята фурна за 35 минути или до златисто. Охладете напълно, преди да нарежете и сервирате.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
Пекан 45+ кинта килото, тоя кекс е само за сладкарницата на Кировица :)
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пекан бе, Урсулата каза да намаляте градусите? Ше го ядете непекан...
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, баба ми едно време кекса само с пекан го правеше, а и крамбъла и ставаше страхотен! Слагаше и малко ленено и гроздово масло за аромат.

Спонсорирани публикации