Къркларели - новият хит сред българите, пазаруващи в Турция

Местните търговци са особено доволни
22 окт 2022 17:10, Нели Христова
30
Къркларели - новият хит сред българите, пазаруващи в Турция
Снимка: БГНЕС

Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се стичат за пазаруване в град Къркларели, съобщава БТА.

Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина. Магистрален път свързва Къркларели с ГКПП Дерекьой/Малко Търново на границата с България.

По данни на информационна агенция Ихляс хабер ажансъ Къркларели се е превърнал в новият шопинг център за българските граждани след град Одрин, който се намира близо до другия ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево.

Всяка сряда, с автобуси или с лични автомобили, български граждани пристигат в града. Огромният пазар на открито, който се организира тогава, предлага стоки от всякакъв вид - храни, плодове ,зеленчуци, конфекция, домашни потреби и др., отбелязва агенцията.

Особено доволни са местните търговци.

"Комшиите българи сега идват в нашия град много повече от преди. Привлича ги най-вече пазарът. Освен това, посещават ресторантите, и това е много полезно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е много трудно, да не кажа невъзможно, да преживяваме. Покупателната стойност на лева е много висока, освен това при нас им е много по-евтино. Възможността да посещават Турция само с лични карти също е голямо улеснение", разказва Илкер Чалък, собственик на магазин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Евро в Европа. преди 1 година
Ако сме с евро ще е по-добре,ама националистчера не вдеват.
21
0
 
1
 
! Отговори
Голям прос преди 1 година
Още малко покупателната способност на лева ще е висока докато умниците въведат еврото за да могат да крадат от заемите. А тия неща ходя си ги купувам от нашия пазар и не си губя времето
20
0
 
1
 
! Отговори
1453 преди 1 година
До ТурчинСтабилността на лавата не повишава покупателната способност на българите. Напротив, то връща икономиките все по-назад с всеки изминал ден. Особено когато има икономически кризи по света.
19
2
 
13
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 1 година
Преди 110г.там е имало много Български къщи и семейства. Изгонени са насила. Далечни роднини са избягали към Ямбол и Карнобат
18
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е да учите турски След като и председателя на Парламента е турчин.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако минете един път през Малко Търново ще видите за какво става работа.. Повече дали ще искате да ходите на пазар не се знае..
16
22
 
3
 
! Отговори
Император Анастасиос преди 1 година
САРАНДА ЕККЛИСИАС = 40 ЦЕРКВИ, Е ГРЪЦКИ ГРАД ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ....ТУКА СА ЖИВЯЛИ ГЪРЦИ / РОМЕИОС ДО 1927 ГОДИНА....ВИЗАНТИЗМА И ГЪРЦИЗМА В ЦЯЛА ТУРЦИЯ Е ОГРОМЕН, ЗАЩОТО ВСИЧКО В ТУРЦИЯ ИМА ГРЪЦКО МИНАЛО .........КАКАВ ЛОСЕНГРАД, КАКВИ БАЛГАРИ, КАКВО БЪЛНУВАТЕ И СЪНУВАТЕ ПАК, БУЛ-ГЪРЧЕТА ?
15
12
 
15
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Българите са щастливци. Българина се пребори с "доброволната ваксинация". Имам вече 5-има познати в ТР с по 5 игли които си заминаха след 5-ти бустер. 6-стия познат е с рак. В БГ се разминаха с ваксите. Мин.заплата в Турция 530 лева в БГ 710 очаквам 850 в БГ след нова година. В Русия са с по 300 лева минимална. Който иска Турция или Русия прав му път. Там е "хубаво".
14
3
 
25
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Къркларели или Лозенград а малко градче за мащабите на Турция. Турската държава е силна и голяма но в голяма икономическа криза поради грешно управление от страна на Ердоган който решава всичко. Турците са в криза защото турската лира е като българския лев през 1997. Е, малко пресилено не чак 300% инфлация и обезценяване на парите но все пак нещата са зле.Един български лев е половинка Евро.Левът е стабилна валута. България може да не е силна и мощна държава но в сравнение с Т-я е добре с парите
13
1
 
21
 
! Отговори
Унуфри преди 1 година
Та нали и Гърците идват на шопинг при нас по същите причини бе пич!
12
10
 
19
 
! Отговори
Учете ТУРСКИ преди 1 година
Турски трябва да се учи анадънму
11
5
 
2
 
! Отговори
Все едно преди 1 година
До Направо да сеГърците да се присъединят към нас заради по - ниските цени! Абсурд и Безродие!
10
7
 
23
 
! Отговори
Това преди 1 година
Е бившият Български Лозенград в Югоизточна Тракия! Така наречената "Европейска Турция" е обезбългарена Българска територия - ако не броим Истанбул, Галиполи и подстъпите им!
9
4
 
8
 
! Отговори
Направо да се преди 1 година
Присъеденяваме, и няма нужда от референдум на Слави или Копейкин, хем са президентска република, хем не са в ЕС , кеф
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА така другарке ! Като кажеш Лозенград и те разбирам!
7
3
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Къркларели означава 40 църкви. Kırk- кърк - 40, kilise - църква
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарке, на български е Лозенград :))
5
10
 
48
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На Български му викаме Лозенград. Прапрабаба ми е била прокудена от турците от нейният дом в Лозенград през 1913 година, оставяйки всичката земя, къща, пособия. Айде малко уважение, а?
4
2
 
15
 
! Отговори
до умния долу преди 1 година
До Popa ot razgradАко това е град, просто го напиши. Не е нужно да обиждаш. Със сигурност си невеж в това което аз знам. С правила и култура, с добри отношения между хората се е създала цивилизацията.
3
5
 
25
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
До невежия анонимен долу: географските имена не се превеждат...

Спонсорирани публикации