Зеленски в Херсон: Продължаваме напред, но не към Москва

Украинският президент говори пред войници в града
14 ное 2022 13:38, Елка Василева
331
 Зеленски в Херсон: Продължаваме напред, но не към Москва
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Херсон и говори пред намиращи се там войници, броени дни след като руските сили се изтеглиха от южния украински град, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Продължаваме напред", каза Зеленски на войниците, строени на централния площад на Херсон.

"Готови сме за мир, мир за цялата ни страна", изтъкна украинският лидер.

Зеленски изрази благодарността си към НАТО и към останалите съюзници на Украйна за помощта, която оказват в конфликта с Русия.

На площада в Херсон се събраха и цивилни, сред които имаше родители с деца. Част от тях развяваха украински знамена, а други се бяха загърнали с националните флагове.

"Истински щастлив съм, можете да видите по реакцията на хората, че не става дума за нещо режисирано", каза още Зеленски.

В отговор на въпрос накъде може да продължат настъплението си украинските войници Зеленски отвърна: "Не към Москва... Не ни интересуват териториите на друга държава".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е готова за мир, който ако се сключи днес, ще е по-лош от предложенията на Русия преди войната. Какъв е извода? Умряха едни 100-200 хиляди човека (украинци и руснаци), за да може след това положението на Украйна да е по-лошо, отколкото можеше да бъде, в случай че бяха спазвали Минските споразумения. На това победа ли му викат в Украйна? Ако да, то поздравявам победителите. Ако не, пак. Явно целта беше да измрат едни хора, а други да напуснат домовете си. Е, постигнаха го... :)
90
14
 
10
 
! Отговори
Бил съм там преди 1 година
Това не е Херсон и това не са жители на Херсон,поредният наци театър.
89
6
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"навсега - синоним на "четири седмици". Пример: Россия здесь навсегда." -- Из новото издание на тълковния речник на руzzкия език.
88
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия постепенно губи войната. Никой не очакваше в началото.
87
9
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Колко е жалка Рассия питате? Нали уж Херсон беше руски завинаги, какво прави Зеленски там и то след като армията му изби над 100 хиляди руски салдати?
86
11
 
13
 
! Отговори
Коко преди 1 година
След като Зеленски реши да не продължи към Москва, убеден съм много ватенски са си отдъхнали. Но ако не се изнесат доброволно и от останалите части, май е ясен сигнал да приготвят възелина. Няма такава излагация втората армия в света. Абе ей вие от Мелмак ли падате ? Рашките не могат да възстановят загубената техника с години. А и като гледам най- добре да се насочат към иранска и китайска техника, че не могат да произвеждат нищо по- сложно от Калашников. Те и каски не могат да произведат гледам
85
7
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Куфите кратуни на Русофилите плачат и злобеят .....Да си пожелаем скоро и от територията на България да се махнат !
84
4
 
18
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А Вовата какъв концерт ви вдигна на червения площад като анектира Херсон "навсегда"... Човек би си помислил, че и сам си е вярвал :)
83
12
 
9
 
! Отговори
много мизерно преди 1 година
Много мизерно с материала за народното веселие! Каква е тая измислена снимка!
82
11
 
7
 
! Отговори
сина преди 1 година
шмръкльо, скоро ти спират парата от сащ, което договориха с Путин, и след още 2-3 месеца капитулираш. Отказваш се от Донецк, Луганск, Запорожие и Крим завинаги, подписваш споразумение за НЕВЛИЗАНЕ в ОТАН, ЕврГейск. съюз и нещата си идват на мястото!
81
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Относно екипировката на украинците част от нея е българска изпратена от управляващите някъде преди месец. Хранителните пакети са южнокорейски такъв клип видях. Оръжията американски а инструктори от цял свят без и всичко това помощи освен наемниците. Целия свят срещу Русия за интересите на САЩ , които искат Крим. Те не го крият.
80
10
 
10
 
! Отговори
Га Га преди 1 година
Тази снимка не отговаря на съдържанието на статията. Де ги войниците? Можеше и Зеленски да снимат сред тълпата - за достоверност. Или става дума за поредния нескопосан монтаж...
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 Ама ти верно си много п рост. Щото украинците не искали да правят пропаганда затова си спретнали тържество, ама тайно. Интересно как тогава медиите са разбрали за него, а? И пак щото не искат да правят пропаганда зеления всеки ден е по медиите, онлайн разбира се.
78
14
 
11
 
! Отговори
Жалки украинци преди 1 година
Влезте в Телеграм каналите и вижте колко са жалки посрещачите а това са статисти 30-40 на брой и трима войника. Е това ако не е цирк здраве му кажете.
77
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Готови сме за мир." - Значи САЩ казаха и Зеленски реши хахаха То хубаво мир, но Крим и Източна Украйна не са осводобени. Сега да не стане така, че да има мир, който е по-лош за Украйна отколкото Минските споразумения. Ако се получи така, всички подкрепяли директно и индиректно тази война могат да спят "спокойно", знаейки, че заради тях са измрели стотици хиляди украинци и руснаци, а крайният резултат е по-лош за Украйна, отколкото можеше да бъде, ако Украйна се беше съгласила с условията.
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е, нищо не е режисирано и ония автобуси на заден план не са използвани за докарване на "празнуващи освобождението"...
75
5
 
10
 
! Отговори
ф преди 1 година
Зеленски директно се пусна в освободения скоро Херсон, а Путин не може да отиде на една среща със световните лидери.
74
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По украинската пропаганда тече видео как шепа "освободени херсонци" посрещат освободителите в някакво село. На друго видео се виждат "пленени руски войници", уж от последната мобилизация. Артисти и колеги на Арестович. Поне да ги бяха дегизирали малко, та да се различават.
73
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия бавно и методично унищожава значими инфраструктурни обекти в Украйна, ремонтни заводи, ж.п. линии, складове с боеприпаси и на практика осуетява достъпа на благородно предоставените от Запада оръжия. ЕС се задъхва от помощите в милиарди евро за Украйна.Производствата се свиват, а липсата на достатъчни количества газ извеждат от строя стратегически обекти. Недоволството набира сила и в Европа и в САЩ. Идващата зима е предимство за руснаците във всякакъв смисъл.Предстои студ и глад съчетани с руска зима. Наполеон падна, Хитлер също.
72
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не стигнат до Москва, това означава че след няколко години Путин или негов наследник отново да нападне Украйна. Иначе за чуждите територии Зеленски е прав че не им трябват и не ги искат.

Спонсорирани публикации