Украинците обрали десетки хиляди в Бургаско, са осъждани в Украйна

118 000 долара, 40 000 евро, левове са намерени при тях
168
Украинците обрали десетки хиляди в Бургаско, са осъждани в Украйна
Снимка: БГНЕС

Двамата украински граждани, които са задържани в Бургас за кражба на 100 000 лева от частен имот, са с криминални прояви и в Украйна.

Единият е постоянно пребиваващ у нас, с хуманитарен статут; другият спорадично влиза в страната ни. Последно е бил тук през ноември миналата година. Това съобщиха на брифинг прокурор Мария Маркова и старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирани от БТА.

Украинците са задържани за срок от 72 часа. Държавното обвинение е внесло искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата; привлечени са като обвиняеми за деянието. Районният съд в Бургас ще гледа мярката за неотклонение от 14:40 часа.

Още по темата

Наказанието за това престъпление е до 15 години "лишаване от свобода" и "конфискация на половината от имуществото", каза прокурор Маркова.

Единият украинец (45 г.) е в България със семейството си от юли т.г. Живее на свободен наем в Бургас със статут на временна закрила. Вторият - 37-годишен, е в страната ни от юли т.г., но е без статут; живее на свободен наем в Несебър.

"Придвижвали са се с два автомобила с украински регистрации. Единият има няколко излизания с едната от колите в посока Румъния. И двамата са с криминално минало. Двамата са осъждани в Украйна за множество престъпления - кражби, съпротива на органи на власт", каза старши комисар Калоянов.

При кражбите у нас са ползвали ръкавици. Автомобилите се оставяли настрани и са се придвижвали пеша до набелязаните обекти, от които извършвали кражби. Има и други кражби, по които продължаваме да работим, добави Калоянова.

На три адреса в Бургас са намерени голям брой инструменти за разбиване на врати. Иззети са различни видове валута - 118 000 долара, 40 000 евро, левове, произхода на които се установява. Част от тези суми, златни накити и други предмети са съхранявани от украинците на две места, които те обитават и на още едно място, ползвано от украинска гражданка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: обирприсъдиукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия защо не са на фронта?
81
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94 Пък и ги настаняваме в хотели и ги храним за сметка на нашите пенсионери.
80
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни стигат нашите бандити ами ни натресоха и чужди пък ние си траем!
79
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тъпчоЦялата Украйна е така, корупция и кримки. Погледни кмета на Киев и пишман главния им наркоман. И понеже уж бягат от война не ги проверяват по границите. Но има едни 80% които са с по куфар пълен с евра
78
32
 
7
 
! Отговори
воевода преди 1 година
До Анонимен Москалите са по-гнусни. И винаги са действали срещу България. Непрекъснато са подстрекавали съседите ни да грабят наша земя и измислиха "македонската нация". Сърбите са им големите любимци и винаги са зад тях при терора над българите. Слава на господ, вече ги мачка славната украинска армия.
77
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И правосъдие ли няма за тия?
76
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-гнусни от украинците - крадливи, злобни, мързеливи!
75
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ками, не пиши против украинците! Те бягат от лошия Путин. Нашите правителства теглят заеми за да бъдат обгрижени най-добре.
74
1
 
34
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Най-добре да не ги съдят тука, че като знаем какво правораздаването у нас, ами да ги върнат в Украйна. Щом са съдени и там, веднага ще ги пратят на фронта, за пушечно месо на ребятките, де!
73
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мак 83 "Майките с деца" не са това, което бяха. Единият е женен и неговата майка с деца е с напомпани устни, зла, нагла и явно не по-малко престъпна от съпруга си. Един читав няма сред тези, нито един!!! Действително са утaйkата на Европа.
72
1
 
34
 
! Отговори
мак преди 1 година
Извода е, че в България влизат и излизат освен майки с деца и криминални индивиди. Нищо чудно, щом границата е широко отворена за уж бежанци.
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедни бежанци какво да ги правиш, нямат пари за хляб. Не ни стигат индийците а сега и тия.
70
12
 
2
 
! Отговори
РОБИН ХУУД преди 1 година
БЕЖАНЦИТЕ КРАЛИ ОТ БОГАТИ!иначе НА българино сиренето и саламо скъпи?!
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така обрасли, не са ли всички украинци светци.
68
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамата да ги предават директно на Зельо, и без това мястото им е на фронта. Не да тарашат на хората домовете у нас.
67
1
 
51
 
! Отговори
тъпчо преди 1 година
E вие сега ли загряхте,че крими контингента на Украйна си платиха по границите и се изнесоха....Не виждате ли млади мъже какви коли карат!?
66
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние ги приехме с отворени обятия!
65
3
 
40
 
! Отговори
няма име преди 1 година
Братя българи гонете бандеровците от нашата родина?
64
3
 
52
 
! Отговори
Shark преди 1 година
И как така украинци на 45 и на 37 г. са тук от мес. юли т.г.??? Нали имаше мобилизация и забрана за мъже от 18 до 60г да напускат страната??? А! КАК ТАКА СА ТУК? Сега да ги депортират обратно в Украйна и черен печат в паспорта. И директно на фронта. Та нали укрите обявяват че защитават страната си от агресор!
63
3
 
31
 
! Отговори
ПКП преди 1 година
Веднага БХК да се самосезира, че им нарушават правата на безчинстване

Спонсорирани публикации