Валентин Христов, задържан за камиона ковчег: Прибирам се в България, не съм се укривал

Той е бивш служител на Гранична полиция
19 фев 2023 18:38, Нели Христова
52
Валентин Христов, задържан за камиона ковчег: Прибирам се в България, не съм се укривал
Снимка: БГНЕС

Валентин Христов, за когото разследващите твърдят, че издирват във връзка с камиона ковчег край село Локорско, потърси bTV за да изкаже своята версия.

"Прибирам се в България, аз не съм се укривал. В петък към 10:30 часа напуснах страната - имах планирана бизнес среща преди две седмици“, твърди Христов. Той уточни, че е излязъл от страната часове преди изобщо да се разбере за инцидента.

По думите му той е бивш служител на Гранична полиция. Напуснал МВР преди 10-12 години. Признава, че в приятелски отношения със сочения за ръководител на групата Виктор Кузмов.

"Нямам нищо общо със случая. Никога не са ми предлагали и не съм участвал в подобни дейности", каза Христов.

По време на разговора Христов заяви, че пътува към България и ще се яви в полицията за изясняване на случая. Малко по-късно обаче стана ясно, че той е задържан в Гърция.

Пред БТА зам. градският прокурор на София Христо Кръстев потвърди, че по случая с загиналите 18 мигранти край София, на гръцки граничен пункт е задържан мъж и гръцките власти ще преценяват как той да бъде екстрадиран за България.

Мъжът е задържан в момента, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, докато южната ни съседка приключи процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Софийската градска прокуратура утре ще поиска постоянния арест на петимата други задържани в България, обвинени за съпричастие към смъртта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе утре в следобедните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Кво толко? преди 1 година
Може да прекарва и прекарва. Човека си прай бизнеса и разни шматки му завиждат.
31
0
 
1
 
! Отговори
Истинс преди 1 година
Милиционерите да вземат и в предвид всичко свързано с шефа на мафията в Бургас-Любо П. (къдравия) .Същият е собственик на рибно пристанище и е замесен ,като контролира незаконният трафик на МИГРАНТИ!!!!Моля ,за вашата спешна намеса и незабавни действия срещу човека-МАФИЯ -ЛЮБО П.(КЪДРАВИЯ)!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
МВР - ОПГ преди 1 година
И каква стана тя , пак човек от системата. Вече и за малките деца е ясно че организиранта престъпна група е в МВР. Беден човечец в системата няма. Като сложш 40 човека по 4 хил евро. и се вижда колко парици лапат само от този камион, а за деня са дестки такива. Всичко е толкова прогнило в държавата че единствния начин е прочистване на държавата по особенно специфичен начин. Французите са го направили с гелотина на площада ние можем с публичен разстрел на стадион васил левски. Има-няма 50хил души
29
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
КОЙ Е ТОЯ ХРИСТОВ И ЗАЩО НЕ МУ ПОКАЗВАТ ЛИЦЕТО ИЛИ ПАК Е ОТ ТЪМНИЯ СВЯТ НА ПОЛИТИКАТА ???КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СМЕ В СЯНКАТА НА МРАКА ДЕТО НИКОЙ НИЩО НЕ ВИЖДАНЕ ЗНАЕ И НЕ ГО ГРИЖА !!!
28
0
 
3
 
! Отговори
TPOЛЧETATA го пазят преди 1 година
явно е човек на мафията. Сега на бързо ще го оправдаят. Като видите някой за който има добри коментари под статията - работата е ясна. Руската мафия и прасчо пеефски го пазят. От техните канали е. Цялата престъпност е под контрола на мафията и с участието на милицията.
27
0
 
1
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Укрил се е в Гърция? Да е чувал за ЕС и че сме станали член? Хитър, като всеки милиционер.
26
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Както обикновенно е замесен полицай.И е толкова кух,че да избяга в държава от ЕС.
25
7
 
1
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
До Анонимен 19 И за какво ти е Шенген ? Да те бръснат на сухо ,още повече ли ? И вместо да имаш 6000 х. лева ,външен дълг на глава от населението ,да стане 40 000х ли ?
24
3
 
7
 
! Отговори
Lex Talionis преди 1 година
Кога ще стане ясно на всички, че именно прокурорските чадъри са отговорни за случилото се. Бургаска прокуратура в лицето на апелативния Любо Петров и търгаша адвокат Яни Николов са отговорни за смъртта на тези 18невинни души. Въпросния Валентин е човекът на Николов за *** работа, който всяка седмица с ченгето Табаков висят в Маринка при Филипов, за да дават отчет за горивата контрабанда. Николов отрочето на Любо Петров трябва да бъде разследван за връзките си в прокуратурата и какво точно е свършил за Вальо, двамата са разследвани по различни и съвместни престъпни дейности. Още да помагам л
23
5
 
10
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Това не е държава ,а *** и още се чудя какво правя тук ! Ако не трябваше да съм близо до 6 годишния ми син ,вече да съм се махнал
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е бил бивш гранчен полицай, наверно на офицерска длъжност на високо ниво и е разполагал с информация по охраната на " зелената баница" пардом зелената граница.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР трябва да работи качествено,а не по онзи социалистически модел от преди 1989 година.Нищо против да се съмнява в някой,нооо ако е невинен да излезе говорител после и да изчисти името на човека.Защото после следват дела и плащаме всички,заради действията на някой чиновник.Ако го разпознаят и го осъдят добре,но не и така да се стреля на посоки.Арестуват няколко дето са съдени за трафик и викат:''Хванахме ги''Да де,ама те ли са?
20
2
 
2
 
! Отговори
. преди 1 година
нов е точно така
19
4
 
9
 
! Отговори
Eвропеец преди 1 година
Никаква еврозона за вас. Съмнителни субекти със съмнителни доходи каращи G-класи нямат място в клуба на богатите.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дошло е време да се пазим от полицаи, във всичко да забъркани. На бойко назначенията за повече от 10 г., дават видими резултати. Той ди сложи свои да го пазят он народната любов, ама те са точно оня лаф, дай на простия власт и му гледай сеира.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди беше дамаджанката, сега джамджия все ушати бездарни милиционери и техните подопечни пари вадят от трафика на хора, Шенген зоната и Еврозоната ще се отложат до 2050г натам вървят нещата с тия милиционери
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген е мираж....
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия имигранти всеки ден тука стана като Дисниленд а бе битака на едно време пасти да яде, Ушатия диктатор и ЗКПЧето гугутката хептем се оакаха
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускайте го батката че има още сделки да прави сега стоят висящи
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е невинен а ушатите за нищо не стават ,утре ще съди България в ЕС и пак ще плаща народа за некадърното служебно правителство

Спонсорирани публикации