Убитата и натикана в багажник Кристина съветвана винаги да е с придружител

Заплашвана от убиеца си: „Като се прибереш, ще завариш трупове“
241
Убитата и натикана в багажник Кристина съветвана винаги да е с придружител

Жестокото убийство на 32-годишна жена  - поредната жертва в България, 11 от началото на годината. Този път тя е потърсила помощ, но въпреки това историята ѝ завършва с куршум в главата.

Надежда Стойчева от „Анимус“ обясни пред bTV, че рискът за Кристина е бил много висок и е препоръчано много сериозно тя да се скрие.

„Жената обаче много трудно се обърна към нас с голямо недоверие и сподели, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало жалба, със сигурност щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал криминално минало и е щяло това да се види“, каза Стойчева.

Тя обясни, че Кристина е имала среща с психолози и е била в процес на раздяла с Калоян, който в последните 6 месеца е започнал да я заплашва. Мъжът е пресичал с колата си нейната, а заканите не са били директни.

Още по темата

"Било е психологически тормоз. Казвал ѝ е: „Като се прибереш, ще завариш трупове“ и подобни фрази. Не е имало физическо насилие, но тормозът е бил много сериозен", обясни Стойчева.

Тя добави, че е имало договорка жената да не се движи винаги с придружител. В деня на убийството по неясни причини си е тръгнала сама.

Надежда Стойчева описа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени начина си на живот.

„Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си“, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „Анимус“ това е много тежък момент, защото за първи път губят обърнал се към тях човек. Тя твърдо вярва, че жената е можело да бъде спасена, но е трябвало да подаде молба.

„Ако това се беше случило, щяхме да включим юристи за ограничителни заповеди. Имаме и наказателни адвокати, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат веднага, все пак Калоян има криминално минало“, добави Стойчева.

Тя заяви, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно насилие и ситуацията наистина е сериозна. Стойчева смята, че трябват законодателни промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: убийствобагажник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
16
 
3
 
! Отговори
Психологически извод преди 1 година
По презумпция на крайния Ислям жените в цикъл на менструация също забременват и раждат без мъжа да ги пита дали искат...........Семето на СЕМ се плоди от изнасилвания защото ако чакаш съгласието на жените идва демографската катастрофа
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не търсят причината за тези случаи, а нищят резултата? Нима могат да променят резултата? Дефиницията за мaлoyмиe е да вършиш едни и същи действия всеки път и да очакваш различен резултат. В България съд и правосъдие са пародия.
106
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е доста непълна информация, която на всичкото отгоре дава само гледната точка на жертвата. Вярно е, че има комплексирани мъже, които когато бъдат изоставени по някаква причина и не могат да продължат напред и в крайна сметка се стига до това. От друга страна по някаква причина жените най-много са привлечени от такъв тип мъже, който в последствие им причиняват страдания. Акъла им идва късно, когато са с дете и не толкова атрактивни самотни майки
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По презумпция на българския съд и правосъдие мъж означава насилник.
104
5
 
7
 
! Отговори
ОНАН решенията преди 1 година
Истинските Мъже трябва да могат да са напълно НЕЗАВИСИМИ от женската оная работа за да не се леят кървища................Почти всички мъже избиващи жени са психологически роби на женската оная работа................Жените са *** и глупави според по-умните мъже защото си избират все такива мъже дето не могат без оная работа на жените и самички си създават собствения мъчител и убиец
103
2
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Миличкия, то да не си майка му?
102
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът съвсем е изкукал, равни права на жените с мъжете. Кога една жена ще служи в армията като мъж, а мъжът ще ражда?
101
34
 
6
 
! Отговори
Представете си преди 1 година
Каква психологическа травма тази жена е нанесла на любовника си? Тази жена е съсипала живот на мъжа. Няма последствие без причина. Жените са способни много жестоко да нараняват и съсипват мъжете. Жалко е мъжа че е имал нещастието да попадне в капана на такава жена.
100
1
 
7
 
! Отговори
Шопенхауер преди 1 година
Да си убиец сигурно е тежко за понасяне, освен ако нямаш някой садист в рода си, я от фашистко, я от комунистическо, което някак трябва да оправдаеш в действията си.
99
9
 
4
 
! Отговори
Тъй, ама преди 1 година
Га йеди кифтетата ни рива.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, става от някои Име-на
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търсил, си го е намерил(а).
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата на детето и , няма ли да вземе отношение по случая?!? Да разкаже защо са се разделили, и имало ли е традиционните номера с детето, които жените правят при раздяла.
95
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тези 11 случаи не са паднали от Луната, все някоя ги е предизвикала с нещо. От нищо, нещо не става. Само от нещо става друго нещо. Не търсете крава под телето.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как някой съветват до не се движи без придружител, който очевидно е следен непрекъснато, може да има връзка? Целта е била именно да няма връзка и помощ от никъде.
93
8
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Има си правила и хигиена на взаимоотношенията. Хората работещи трябва да спазват дистанция, без интимни близости, без флиртове, без закачки и подбарваане, да не правят секс помежду си, да не се държат предизвикателно особено жените, които нарочно провокират и обичат да се забавляват да дразнят сексуално мъжете колеги. Случва се от играчка на плачка да стане.
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено винаги мъжът е виновен по традиция. Те жените са бели ангели. Е затова ще продължават случаите и никой и нищо не може да ги спре. В България мъж означава донор на имот и доходи.
91
3
 
23
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Съветвана да се скрие и коренно да промени живота си? Това в правова, европейска държава? Заради един комплексиран садист, психопат! Докога? Светла и памет..
90
1
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 1 година
Различни понятия има за връзка. Достатъчно е да има секс и интимни отношения и вече започват отношенията и последствията.
89
10
 
10
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 1 година
Така е когато вече хората са решили че е остаряло понятието семейство. Всички вече са в съжителства, отворени връзки и други видове первезни отношения. Сексуално незадоволените хора са способни на всякакви неща и престъпления. Жените всячески експлоатират мъжете и си мислят че само със секс могат да контролират мъжете. Има жени, които са нимфоманки, жадни и хищни хиени искат пари, секс - правят се на строги господарки и извращенията се случват в последствие.