Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се

18-годишното момче не си е гледало скоростомера
9 май 2023 18:35, Нели Христова
117
Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се
Снимка: БГНЕС

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард "Сливница". Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Неговият адвокат заяви днес, че момчето няма спомен за голяма част от събитията, станали във фаталната нощ. Той твърди, че е бил заслепен от насрещно движещите се автомобили и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото трябва да отговори на въпроса защо спирачният път е бил толкова дълъг.

"Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението", каза пред БНТ Димитър Марковски - адвокат на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
12
 
! Отговори
А ха преди 11 месеца
ИМА И БЛЪСНАТИ 2 КОЛИ ПРЕДИ УБИЙСТВОТО. И ТАХ ЛИ НЕ Е ВИДЯЛ???? И ТОГАВА ЛИ Е БИЛ ЗАСЛЕПЕН?? ВЪОБЩЕ ГЛЕДАЛЛИ Е ИЛИ КАРАЛ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ И КРАК НА ГАЗТА?!
75
0
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 11 месеца
НЕ Е БЯГАЛ от полицията. Никой не го е гонил!!
74
0
 
9
 
! Отговори
Дори преди 11 месеца
...и да е бил заслепен, ако беше спазвал 50 км в час, каквото е ограничението, щеше да спре Без да е убил някого!!
73
0
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 11 месеца
Карал сякаш пътят е еднолично негова собственост!!! Ама не било нарочно! И какво от това???! БЕЗОТГОВОРНОСТТА УБИВА ДАЖЕ И БЕЗ АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ!!!
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом е бягал от куките без да е дрогиран и пиян е бил с нещо нелегално в колата. Сигурно е някое квартално дилърче... И то като Серсемджиев не помни, че е било в колата, живо да го ожалиш. Горките дилъри клиентите им се друсат, а дименцията ги хваща тях... И тоя адвокат, как не го е срам да защитава подобни хора... Отвратителни хора останаха в държавата готови да се продадат за пари, да краднат, да шанят... Ако майка ми не беше сама жена, отказваща да дойде с мен на запад, щях да напусна отдавна.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато Закона е врата насред полето. Разсъждения на съдията по такова Дело.Абе глей сега.Жертвата не можем да я върнем към живот.Защо да прекършваме още един живот.Да му дадем условна и да се надяваме че ще се поправи"Ами закона? "Глей сега,той закона е разтеглив,като локум.Важна е сладоста му а не кой го е правил. Политиката ,нали знаеш.Днес едно уътре другоАбе изобщо не е важно кой,кой е а кой стои зад него"
70
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 месеца
За това деяние следва да се лежи в затвора ефективно. Превишената скорост е безотговорно и престъпно поведение. Затворът превъзпитава ефективно!
69
0
 
16
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 11 месеца
Нямам спомен адвокат на убиец да не лъже.
68
1
 
2
 
! Отговори
емо преди 11 месеца
естествения подбор на демокрацията!докога ще търпим!време е да поемат отговорност хората,които ни доведоха дотук!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еми щом няма спомени пуснете го. Утре и аз ако обера банка и получа амнезия ще искам и аз да ме пуснат. Общо взето всеки престъпник с амнезия да се освободи веднага според адвоката му
66
3
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 11 месеца
Не си е гледал скоростомера? А какво е гледал, след като не е видял знаци, пешеходна пътека и ХОРА??! И що за обвинение е по непредпазливост? Това си е умишлено убийство!!!
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Смятай до каква степен се е напукало кпленцето, да не си спомня, че е убил 2 деца!
64
3
 
13
 
! Отговори
Рънарса преди 11 месеца
Дайте ми го на мена тоа, ваааа! Дайте ми го, ша пропей кат'пойна птичка, вааааа!!!
63
0
 
3
 
! Отговори
садистичен съд преди 11 месеца
Няма виновни, даже ще има похвала за депопулацията
62
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
веднага са намерили адвокат нищо не си спомня заслепили го какво прави поулиците по нощите нали ще има матура изпити университет много добро момчеплаче маика му или бабата няма да присъства на бала си и кои е виновния за всичкотова възпитанието семеината среда
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубаво е да не си спомняш, в България този аргумент минава - бананова република без капка отговорност!
60
3
 
6
 
! Отговори
бай работник преди 11 месеца
Дано някое такова добро дете го блъсне ,и да оцелее парализиран до врата!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не си е гледало скоростомера, то поне на коя скорост е карал знае ли, колко коли е помел преди случката и пак ли не ги помни?
58
1
 
24
 
! Отговори
Адвокат на дявола преди 11 месеца
То вярно, че всеки има право на защита, ама не мога да си представя как може да защитава убиец? И как изобщо заспива през нощта? Бил заслепен, не си гледал скоростта - Ами аз ли да му я гледам? За мен това си е ПРЕДУМИШЛЕНО убийство! На двама души! Минимум 20 години трябва да гние по затворите или да *** камъни в урановите мини!
57
2
 
7
 
! Отговори
майчинатамъка преди 11 месеца
Парите не миришат!Ех фамилията паричници Марковски дали в празните ви киферици знаете,че най-голямата мъка за една майка е да погребва собствените си деца?ЗАа експертите по делото на Милен "доказаха" 99км/ч,толкова,за да спадне в по долна група за присъда!Марковски и в пълен с мангизи гроб да те сложат няма да знаеш какво ще почувства *** ако е преживяла анорексичното ти тяло!

Спонсорирани публикации