Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се

18-годишното момче не си е гледало скоростомера
9 май 2023 18:35, Нели Христова
117
Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се
Снимка: БГНЕС

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард "Сливница". Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Неговият адвокат заяви днес, че момчето няма спомен за голяма част от събитията, станали във фаталната нощ. Той твърди, че е бил заслепен от насрещно движещите се автомобили и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото трябва да отговори на въпроса защо спирачният път е бил толкова дълъг.

"Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението", каза пред БНТ Димитър Марковски - адвокат на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искахте демокрация ето ви е на 18 с кола
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Няма спомен за случилото се '' ................................... да го оставят в пандиза заедно с братята римляни, там ще има много спомени за цял живот.
54
1
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Няма никакво значение какви са му родителите!!! ЗА МАРКОВСКИ ТОВА Е ПИАР - ЩЕ ИМА ГОЛЯМА ГЛЕДАЕМОСТ , ЩЕ ГО ДАВАТ ПО ВСИЧКИ ТВ. ПРОСТО РЕКЛАМА!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е поредният рецидивист с пари и политически чадър, но случаят не е такъв.
52
0
 
13
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
НА ВИДЕОТО ясно се вижда, че НЕ КАРА ПО ДЕТСКИ. ТАМ ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ 50 КМ В ЧАС!! Явно И знака НЕ е видял!!! Ами профучава на видеото като метеор! Безотговорен ! И тоя ще става баща!!УЖАССС!!
51
1
 
17
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Дете??? Което кара със 100км в час на мокър път???! Това не му е детското камионче на площадката пред блока!!! Дано НЕ ти се случва, че тогава друга песен ще запееш!
50
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен50 tоя дето уби журналиста, свален от ефир с нищожен рейтинг, дето го направиха светец антиваксърите, ще му се размине само заради това, че "некои хора" се опитаха да предизвикат масови безредици от инцидент след употреба на азотен окис и да го изкарат по значим от българското участие в атентата срещу папата.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите на Адриан и самият Адриян, живеят в средни към мизерни условия. Не знам кой вятър ги е довял към Марковски, но може и да са приятели. Не се пенете толкова.
48
1
 
7
 
! Отговори
майко преди 1 година
Аз предлагама като му се гледа делото на този *** . ако садията и който го съди и не даделие справедлива присъда теглете един бой на садията и на адвокат му и тогава ще почнат да съдят както трябва бой до дупка поне ще си изкарате яда на тези нехранимайковци
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отсега знам кой ще се подпише под това,че е епилептик.Не работи в София,но е познат на кантората!
46
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Щом като има пари да си позволи кантора марковски, значи или не е случаен или е въшлив с пари. или и двете, както в повечето случаи
45
1
 
8
 
! Отговори
Руди преди 1 година
В затвора до живот. И стига съдът се е лигавил с разни такива психари-убийци по пътищата, ами да ги тика в затвора до живот.
44
0
 
12
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Опитват се епилептик да го изкарат!
43
1
 
21
 
! Отговори
nimportequi преди 1 година
Ако карам със 130 в града и аз няма да ги видя пешеходците със сигурност.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да се вживяваме излишно. И Чикатило е имал адвокат. Това е работа, след години ще дават интервюта за тези случаи, ще си ги сложат в резюметата и ще изкарат още пари. Те са на работа.
41
1
 
16
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Няма и да помирише затвор,обзалагам се!Ако имахме правосъдие щяха да осъдят Максим Ставийски,а не да се пързаля 3 месеца след това някъде в Русия! Гледах го тогава по някаква руска телевизия!А и погледни кой му е адвокат! И секунда няма да лежи в затвор!
40
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 1 година
значи ситуацията е следната - момчето припада неволно настъпва *** на газта от тежеста на крака му и помита там нред всичко по пътя - нещо такова ще става.
39
0
 
21
 
! Отговори
Яве преди 1 година
Когато аз преди почти 30 години взех книжка баща ми, освен, че се вози до мен доста време, ми каза така: Слушай дъще, станеш ли шофьор помни, че вече си с единия крак в гроба, а с другия в затвора! Още помня думите му и се старая да не ги забравям!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С нивата на адреналин и останалите химични съединения, който е достигнал е нормално нищо да не помни. Нас, като общество, обаче, това не ни вълнува.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те никога нямат спомен. Така е по лесно. Кола в насрещното при улично осветление чак толкова не може да те заслепи, а и това може да се провери на камерите. А ако някой те заслепява по силно се натиска газта ли? Нали не бил спрял по рано и на полицаи. И тях ли не ги е видял защото е бил заслепен или и това не помни. 30-40 години да си тренира очите в затвора - пак ще са малко

Спонсорирани публикации