Лиса Мари Пресли е починала от чревна непроходимост

Запушването е усложнение, свързано с направена й бариатрична операция
Обновена: 14 юли 2023 14:46 | 14 юли 2023 14:45, Елка Василева
7
Лиса Мари Пресли е починала от чревна непроходимост
Снимка: архив, БГНЕС

Дъщерята на Елвис Пресли - Лиса Мари Пресли, е починала от чревна непроходимост според резултатите от аутопсията. Запушването е усложнение, свързано с бариатрична операция, на която Пресли се е подложила преди няколко години.

Дъщерята на Краля на рока почина на 12 януари т.г. на 54-годишна възраст.

Още по темата
Според доклада от аутопсията, огласен в четвъртък, усложнението след бариатрична операция, която се прави с цел намаляване на теглото, е често срещано.

Бариатричните операции се правят при хора, които не могат да редуцират килограмите по друг начин или имат сериозни здравословни проблеми.

Лиса Мари Пресли почина в болница в Лос Анджелис, където беше закарана от екип парамедици след обаждане на спешния телефон 911. Сигналът е бил за жена със сърдечен арест. Според доклада от аутопсията Пресли се е оплаквала от болки в стомаха по-рано през деня.

Лиса Мари беше погребана на 22 януари в Грейсланд - дома на баща й Елвис Пресли. Днес имението е музей, туристическа атракция и място за поклонение на феновете на Елвис Пресли.

Лиса Мари Пресли има три дъщери - 34-годишната Райли Киоу и 15-годишните близначки Харпър и Финли Локууд. Синът на Лиса Мари - Бенджамин Киоу, почина през 2020 г.

Веднага след смъртта на Пресли започна спор за наследството й. Четири дни след погребението й нейната майка Присила Пресли депозира документи за оспорване на изменение в управление на тръста на Лиса Мари от 2016 г., според което Присила и бивш бизнес мениджър са отстранени и заменени от двете най-големи деца на Лиса Мари. В крайна сметка Присила и най-голямата дъщеря на Лиса Мари - Райли Киоу, постигнаха споразумение през май.

През тази година Райли Киоу е номинирана за награда "Еми" в категорията за най-добра актриса в минисериал за ролята си в "Daisy Jones & the Six".
(БТА, Розалия Благоева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубава женица, Бог да я прости.
6
1
 
0
 
! Отговори
буч преди 9 месеца
*** тъпата смърт!
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кандидатите за бариатрична операция нека да знаят, че дори и когато е успешна, редуцирането на телесното тегло се осъществява в рамките на 1-2 години. Чудеса не стават. И да се оперирате, изведнъж няма да отслабнете. Само ще похарчите доста пари и ще поемете рискове. Затова по-добре сам и с усилия на волята да намалиш количеството на храната, която ядеш, вместо да рискуваш излишно.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този тип операции имат за цел намаляване на обема на стомаха. Доколкото знам, вследствие на такава операция функционирането на тънките черва се променя отчасти и усложнения на такава основа съвсем не са рядкост. Затова съветвам всеки, който има за цел да намали обема на своя стомах, да постигне това постепенно и по естествен път. Като намаляваш постепенно количеството храна, което си свикнал да приемаш, стомахът постепенно се свива и впоследствие, ако преядеш макар и само веднъж, ще те боли.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя, сега го разбирам, че се е споминаала от запек? Щото туй ще да рече чревна непроходимост.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква е тази бариатрична операция? Иначе, жалко. Ненавреме. Но да си иде човек от този свят от ? И при толкжва пари?
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не е била 120 кила :)))

Спонсорирани публикации