Партньорът на Мелони намекна: Пияните момичета си просят да бъдат изнасилени

Опозицията в Италия му скочи
31 авг 2023 14:51, Нели Христова
115
Партньорът на Мелони намекна: Пияните момичета си просят да бъдат изнасилени
Снимка: БГНЕС

Партньорът на премиера на Италия Джорджия Мелони стана обект на критики, защото е казал на млади жени, че трябва да спрат да пият прекомерно, ако искат да избегнат риска от изнасилване.

Андреа Джамбруно, телевизионен журналист, който има шестгодишна дъщеря от Мелони, направи коментара, докато беше домакин на студиен дебат за груповите изнасилвания на тийнейджъри в Палермо и близо до Неапол, които доминираха в заглавията в Италия това лято.

"Ако отидете да танцувате, имате пълното право да се напиете, не би трябвало да има никакво недоразумение и какъвто и да е проблем, но ако избягвате да се напивате и да губите сетивата си, може също така да избегнете определени проблеми, защото тогава намирате вълка" обоснова се той.

Забележките бяха осъдени като "опозоряване на жертвата" от опозиционни политици, включително Киара Грибаудо, депутат от Демократическата партия, която каза, че Джамбруно "забравя да каже на мъжете – които са единствените виновни страни – да избягват да изнасилват"

Друг депутат от Демократическата партия, Киара Брага, каза, че забележките "за пореден път внушават, че понякога вината е на жената".

Сесилия Д’Елия, сенатор от Демократическата партия, каза: "Ако едно момиче пие твърде много, може да очаква главоболие, а не изнасилване".

Киара Апендино, депутат от Пет звезди, каза, че аргументът на Джамбруно подкопава кампанията, водена от Мелони за спиране на сексуалното насилие.

В четвъртък премиерът ще посети град Кайвано близо до Неапол, където това лято група младежи изнасилиха две момичета на 10 и 12 години. 46-годишната Мелони каза, че е била "дълбоко засегната" от изнасилванията, които са заснети от нападателите.

Апендино каза: "Имаме първата жена министър-председател в историята, която твърди, че се бори усилено срещу сексуалното насилие и се представя като жена, майка и християнка. Тя трябва да се дистанцира от много сериозните твърдения, направени от нейния партньор."

19-годишната жертва на друго скорошно групово изнасилване в Палермо каза, че е била широко обвинявана в социалните медии. Едно съобщение, което тя получава, гласи: "Очевидно ще ти се случи, ако ще се обличаш така..."

42-годишният Джамбруно, който също беше критикуван, че отхвърля изменението на климата, след като каза миналия месец, че "лято е и става горещо, както винаги", беше наречен "принц Филип" на Мелони във вторник от италианския всекидневник La Stampa.

Мелони не е коментирала възгледите на партньора си за изнасилването.

Джамбруно, чиято кариера процъфтява, откакто Мелони стана министър-председател, сега води ежедневно шоу в канал в мрежата Mediaset, основана от покойния Силвио Берлускони.

Той каза в сряда, че забележките му са били изтълкувани погрешно, като нарече критиките "сюрреалистични" и каза пред Corriere della Sera: "Не съм казал, че на мъжете е позволено да изнасилват пияни жени". Той попита: "А левицата да не иска да види всички да са пияни? Дрогирани?"

Не всичките му критици обаче бяха отляво. Алесандра Мусолини, десен евродепутат и внучка на фашисткия диктатор Бенито Мусолини, предупреди, че възгледите на Джамбруно "ни връщат направо в Средновековието".

"Това е обичайното – мъж, който казва "ти си го търсиш", заяви тя пред La Repubblica. "Това, което хората не искат да разберат, е, че ако исках, трябваше да имам правото да се разхождам наоколо с очите си, защото няма нищо, което да оправдава мъжкото насилие. Изнасилването си е изнасилване и ако не го разбираме, наистина всичко е свършено за нас, жените."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
12
 
24
 
! Отговори
Фончо преди 8 месеца
А някой може ли да ми каже на порно актрисите какви са хонорарите, защото вчера гледах един филм как едни дъртаци правиха каквото си искат с една дама, всеки навсякъде, после всички вкупом й еякулираха в устата и за капак всеки от тях накрая мина и й се изплю на лицето. В смисъл, щом жените приемат тези неща за унизителни, защо ги практикуват срещу пари? Колко пари превръщат унижението в удоволствие?
63
5
 
9
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 8 месеца
Не само в доброволния секс, а и в изнасилването има определена Романтика....Груповия секс е една супер хубава "работа" Но изнасилване на невръстни 10 - 12 деца е абсолютен идиотизъм !!!
62
7
 
12
 
! Отговори
Бай Кольо Бургията преди 8 месеца
В природата на един мъж винаги го е имало желанието да подчини сексуално, да доминира и да го направи грубо и без капка жал върху някоя жена. Въпросът е че не е редно и това желание трябва да се потиска. Ако ли не, има жени за тая работа, плащал и правиш каквото искаш.
61
0
 
22
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 76 Емигранти са сигурно, защото местният свещеник казва, че този квартал не бивало изобщо да се ражда и също, че е квартал на крайната бедност. В същия квартал през 2014 г. е било изнасилено и убито 6-годишно момиченце. Страхотия!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жената трябва да е изтънчена и непоправима трезвеница всичко друго е голям компромис.
59
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посоченият случай от град Кайвано не е изнасилване на жена, а посегателство върху деца. Това е педофилия. Освен ако групата младежи не са били от онези малцинства или емигрантски групи, според чиито традиции 9-годишното момиче е вече мома за омъжване. Ето затова мулти-култи не върви. Не можеш да накараш nо-npuмuтuвнuя да приеме критерии, различни от неговите. Той иска да наложи своите и ако успее да постигне това макар еднократно, но непременно чрез груба сила, мисли се за герой.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз такава пияница няма и да погледна.
57
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 68 преди 8 месеца
Ти виж какво прогнозира N71, после се перчи, че нямало да те еди-какво-си. Каквито моми са се навъдили напоследък, никой мъж не е в сексуална безопасност.
56
5
 
5
 
! Отговори
А за мъжете преди 8 месеца
не е ли свършено мa, како? Излиза си значи един мъж по къси паталонки, защото е горещо. Пийва си, защото 5-6 дена е работил като вол от сутрин до вечер, не закача никое момиче,не се държи свалячески и предизвикателно. Но когато тръгва да се прибира, изведнъж от тъмното изскачат 5-6 феминистки, нахвърлят му се на него- невинният, завличат го в някое мазе и го изнасилват, крещейки "Търсеше си го!". Защо Александра Мусолини си мисли, че той няма да се почувства като опозорена жертва?
55
6
 
6
 
! Отговори
Иди ги разбери тези преди 8 месеца
Постоянно се оплакват, че нямало мъже, а когато се намери някой обигран да ги опъне - изнасилвач бил. Некои жени просто са мъжемразки. Е не говорим за насилници. Да, има и такива, но не говорим за тях сега.
54
3
 
7
 
! Отговори
Мими само по Бикини преди 8 месеца
Анелия че еде дибелия. Ани не оставя недоебaни. Деси ше ми го омеси. Ваня ще яде бананя. Вероника ще свири на моята хармоника. Мери ще го намери.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз като мъж, ако се напия може да се спречкам с някой и да ям бой, ама поне знам, че няма да ме таковат, върпреки, че прайда иска да промени това.
52
0
 
6
 
! Отговори
Спас преди 8 месеца
Аз така на пияна глава сирих на един
51
0
 
11
 
! Отговори
Само че преди 8 месеца
Според текста, нищо подобно на заглавието не е казал...
50
1
 
4
 
! Отговори
Цончо преди 8 месеца
Пияните мъже също!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако жена започне да ми показва колко много пие, то с всяка чашка рейтинга и пада все повече. Само в България ако не ти се пие и те питат : Болен ли си ?
48
0
 
7
 
! Отговори
Тотьо Марков преди 8 месеца
А мен едни пияни грозници като ме набараха.... Едвам избягах! Мъка!
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако се разходите из Слънчака и просто ще преосмислите света... В тази клоака има хора /мъже и жени/, които губят спомен за престоя си там.
46
2
 
7
 
! Отговори
Коста преди 8 месеца
То и мъж да ми падне пиян, няма да му простя.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жена, която се напива не е много умна, защото всеки мъж иска да напие жената за да й паднат дрехи и задръжки. Жената не трябва да пие за да си придава тежест. Един мъж като мине една такава жена повече няма да я погледне, а трезвената ще тича подире й.