Партньорът на Мелони намекна: Пияните момичета си просят да бъдат изнасилени

Опозицията в Италия му скочи
31 авг 2023 14:51, Нели Христова
115
Партньорът на Мелони намекна: Пияните момичета си просят да бъдат изнасилени
Снимка: БГНЕС

Партньорът на премиера на Италия Джорджия Мелони стана обект на критики, защото е казал на млади жени, че трябва да спрат да пият прекомерно, ако искат да избегнат риска от изнасилване.

Андреа Джамбруно, телевизионен журналист, който има шестгодишна дъщеря от Мелони, направи коментара, докато беше домакин на студиен дебат за груповите изнасилвания на тийнейджъри в Палермо и близо до Неапол, които доминираха в заглавията в Италия това лято.

"Ако отидете да танцувате, имате пълното право да се напиете, не би трябвало да има никакво недоразумение и какъвто и да е проблем, но ако избягвате да се напивате и да губите сетивата си, може също така да избегнете определени проблеми, защото тогава намирате вълка" обоснова се той.

Забележките бяха осъдени като "опозоряване на жертвата" от опозиционни политици, включително Киара Грибаудо, депутат от Демократическата партия, която каза, че Джамбруно "забравя да каже на мъжете – които са единствените виновни страни – да избягват да изнасилват"

Друг депутат от Демократическата партия, Киара Брага, каза, че забележките "за пореден път внушават, че понякога вината е на жената".

Сесилия Д’Елия, сенатор от Демократическата партия, каза: "Ако едно момиче пие твърде много, може да очаква главоболие, а не изнасилване".

Киара Апендино, депутат от Пет звезди, каза, че аргументът на Джамбруно подкопава кампанията, водена от Мелони за спиране на сексуалното насилие.

В четвъртък премиерът ще посети град Кайвано близо до Неапол, където това лято група младежи изнасилиха две момичета на 10 и 12 години. 46-годишната Мелони каза, че е била "дълбоко засегната" от изнасилванията, които са заснети от нападателите.

Апендино каза: "Имаме първата жена министър-председател в историята, която твърди, че се бори усилено срещу сексуалното насилие и се представя като жена, майка и християнка. Тя трябва да се дистанцира от много сериозните твърдения, направени от нейния партньор."

19-годишната жертва на друго скорошно групово изнасилване в Палермо каза, че е била широко обвинявана в социалните медии. Едно съобщение, което тя получава, гласи: "Очевидно ще ти се случи, ако ще се обличаш така..."

42-годишният Джамбруно, който също беше критикуван, че отхвърля изменението на климата, след като каза миналия месец, че "лято е и става горещо, както винаги", беше наречен "принц Филип" на Мелони във вторник от италианския всекидневник La Stampa.

Мелони не е коментирала възгледите на партньора си за изнасилването.

Джамбруно, чиято кариера процъфтява, откакто Мелони стана министър-председател, сега води ежедневно шоу в канал в мрежата Mediaset, основана от покойния Силвио Берлускони.

Той каза в сряда, че забележките му са били изтълкувани погрешно, като нарече критиките "сюрреалистични" и каза пред Corriere della Sera: "Не съм казал, че на мъжете е позволено да изнасилват пияни жени". Той попита: "А левицата да не иска да види всички да са пияни? Дрогирани?"

Не всичките му критици обаче бяха отляво. Алесандра Мусолини, десен евродепутат и внучка на фашисткия диктатор Бенито Мусолини, предупреди, че възгледите на Джамбруно "ни връщат направо в Средновековието".

"Това е обичайното – мъж, който казва "ти си го търсиш", заяви тя пред La Repubblica. "Това, което хората не искат да разберат, е, че ако исках, трябваше да имам правото да се разхождам наоколо с очите си, защото няма нищо, което да оправдава мъжкото насилие. Изнасилването си е изнасилване и ако не го разбираме, наистина всичко е свършено за нас, жените."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свикнали са на толерантни бели мъже, нищо ще свикнат и на гостите на Меркел и ще се пазят повече.
43
2
 
2
 
! Отговори
Интересно от къде преди 8 месеца
знае тоя младеж? Вероятно е ползувал пияни моми, а? :D
42
0
 
17
 
! Отговори
Бонго преди 8 месеца
Всичко е в различният манталитет.Африканците като пристигнат в Италия си мислят че жените са като техните и затова така става.В Африка всичко става много лесно хващате се за ръка с някоя непозната и вече сте заедно.В Европа не е така,но африканците незнаят и си мислят че както при тях.Затова е и това объркване.
41
1
 
7
 
! Отговори
Teo преди 8 месеца
Никой няма право да причинява болка или да унижава другия. Но алкохолът не е добър съветник в тази ситуация. И ако стане недоразумение запопват да се ронят сълзи. Кое точно не е правилно от това, което е казал човекът? Ако си трезвена или поне не пияна ще можеш много по-отрано да надушиш опасността. Това в никакъв случай не оневинява изнасилвача. Но ако и той е пиян на мотика и не се усеща, може да се стигне до неприятни случки!
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз ще си правя кот си искам и няма да има последсвия както пее Бионсе, дет движи с една камара охрана и изпълнява инструкциите им, нека ви е гадно мъже. После ревем.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е излъгал човекът, някои сами предизвикват съдбата със своите неконтролируеми действия. Правят се на големи, но като видят дядовия до тях, започват да реват. Особено когато и момчето и момичето са пияни , тогава не само задръжки падат, но и дрехи.
38
7
 
10
 
! Отговори
Abu Darda преди 8 месеца
Жената не трябва да провокира, а ако това случайно стане мъжа трябва да навежда поглед. Това е съвета на Пророка сав. Какъв съвет само от нашия мил Пророк. В днешно време това не се спазва почти никъде. А към последните времена ще има хора правещи секс по улиците. Вече става. Онзи ден Канйе Увст и новата му жена точно в Италия. Това са звездите днес? Да не забравяме, че народи са били унищожени заради разврата си. А все повече европейци виждат, че единствено Ислямът ще спаси тях и семействата им
37
3
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 8 месеца
Много тъпо сравнение.
36
2
 
8
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До един мъж 31 Съгласна съм с Вас. Да се поставиш в положение да не знаеш какво правиш и какво ти се случва за мен е абсурдно. Според мен, случаят с 10 и 12-годишните момичета не е бил след алкохол. Просто са го изброили в статията. По принцип, изразът "тя си го проси" е абсурден. Ако една жена иска да прави секс с даден мъж, значи няма нужда да бъде изнасилвана. Ако не иска, насилието няма оправдание. Но алкохолът, дрогата и цигарите са вредни и не бива да се употребяват от младите хора. Че и
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
защо цветът "ли л аво" кат люляк е забранена дума?
34
2
 
15
 
! Отговори
Яка Кака преди 8 месеца
Аз пък като се напия и изнасилвам мъже. Бой докато не ме натакова.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За момичетата мъжката, бащина роля в животите им са много важни без така обикновено нещата не се развиват добре, има и изключения.
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво обяснение.Че досега момичетата не са ли се напивали и не са ли ходили с къси дрехи?Още през 60 те години ходеха с къси дрехи и пиеха и чак сега 2023 година случаите се увеличили?Защо са се увеличили всеки знае заради Бонговците от Африка.Бонго Бонго е като Тарзан,много не мисли.
31
3
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 8 месеца
Е само по себе си, мъжете да се напиват е хубаво, даже героично???
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На нашето море е горе долу същото , само че не се налага да се изнасилват - те сами си искат .
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Андрю Тейт е прав, ако жените искат да са в безопастност трябва да спазват инструкциите на мъжа за да може да ги пази, ако сиправят каквото си искат си е на техен риск който разбрал, разбрал.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Грешиш, тези които бягат при "лошите момчета", да са правят на отворени. Дали са пияни или не все е тая, ще ядат шамарите.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно е! Но това важи и за мъжете. Почти всеки като се напие не може да се владее или да се пази сам, ако алкохола е в повече някои дори не могат да ходят пък за пазене да не говорим. Има такива които издържат на повече алкохол но всеки си има граница която ако я премине се напива.
26
2
 
10
 
! Отговори
един мъж преди 8 месеца
До: номер 6 (една жена) Проблемът е в погрешната формулировка и тълкуване.Нито момичетата, нито момчетата може да се напиват, особено пък на 10 - 12 години!Синът ми (вече на 16 години) няма много приятели, защото повечето момчета пият и пушат, а на него му е неприятно с тях - не е близвал още алкохол, даже газирани напитки не харесва, само сокове.Трябва ли да насърчаваме мъжете изобщо да пият? А по тази логика, бил съм във Швеция, не трябва да има неизнасилена шведка - всички пият яко!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Те на сестрата на Хари Магуайър й сипаха дрога в пиенето в миконос, за да я изнасилят, при все че е била в голяма компания, седнали някакви ултра феминисти да се разправят с човека, който говори единствено факти.

Спонсорирани публикации