Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч

Страшно много съжалявам за случилото се, разкая се шофьорът
Обновена: 5 сеп 2023 15:56 | 5 сеп 2023 15:54, Нели Христова
50
Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч
Снимка: БГНЕС

30 км/ч е било ограничението на кръстовището, на което пияният Петър Тодоров уби 15-годишния ученик Филип. Детето пресичало на пешеходната пътека на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман", когато Тодоров го блъска с 80 км/ч.

Той не е имал необходимите качества и пригодност да шофира, тъй като е пил. Именно в това се изразява разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, за което е обвинен Тодоров, обясниха в съдебната зала от прокуратурата.

Още по темата


Оттам напомниха, че мъжът и преди е карал пиян - през 2005 г. с 1,4 промила алкохол в кръвта. Тогава е освободен от наказателна отговорност и е платил 10 лв.

"Страшно много съжалявам за случилото се. Решението е ваше", каза Тодоров пред съдия Веселина Ставрева.

Тя остави Тодоров в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Гунчо преди 7 месеца
Само линчуване на място,и това ще му е последно да пие!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега ще трябва поне 100лв да плати!
46
1
 
0
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 7 месеца
МАсови убиици полЗват налго престъпни дигитланоп хологрмани оръжия лепени на предни стъкла з а ЗОМБИРАЩ ПСи терор.Еко стикерите се позлват з аобемно обсебване на милиони .Терористи ползват КАТ за НАСИЛСТВЕНИ ПРОДАЖБИ НА ЕКО СТИКЕРИ.лепенето на СТИКЕРИ ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА Е ЗАБРАНЕНО.ОБСЕБЕНИТЕ сА НЕАДЕКВАТНИ.,ЗАТВОР ЗА АЛЕкСИ СТРАТиев И АЛЕКСИ КЕСЯКОВ И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСтНИЦИ> МИЛИОНИ БЪлгари ЖЕРТВИ НА ХОЛОГРАМНИЯ ТЕРОР И НА ТОЛ КАМЕРИТЕ/
45
0
 
0
 
! Отговори
Да живеееш в рая! преди 7 месеца
Като наврете на територия 20 кв.км 2 милона калпака с двеста хиляди коли по улици и инфраструктура проектирана за 200 - 300 хиляди кво очаквате да става. В Смолян колко прегазени на пешехадна пътека има?!
44
3
 
0
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 7 месеца
Помня времената когато на 15г. бях млад евач и гонех какички да им галя катеричките. Много жалко за този млад ерген ако си е отишъл без да е обладал някоя какичка, но ние старите коцкари продължаваме напред и ще държим фронта! Младежи, оглеждайте се като пресичате да не преевете еването!
43
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Жалко за момчето... Без вина да си отиде на 15... Трагедия
42
5
 
0
 
! Отговори
i'm преди 7 месеца
Само не разбах как "експертите" установиха скоростта... иначе другото е ясно
41
5
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 7 месеца
Минавал ли си някога с кола през пешеходна пътека, да си забелязал там да има ограничение 30?
40
2
 
5
 
! Отговори
Язе преди 7 месеца
Казвам, че има не малко пешеходци, които пресичат на пешеходни пътеки (щото и не малко такива го правят, където им скимне) забили глава в телефоните и дали ти ще ги премажеш на пътеката или сами ще се спънат на някоя крива плочка на тротоара - резултата ще е сходен. Човек трябва да има някакъв елементарен инстинкт за самосъхранение, но доста хора го нямат. Включително тези сядащи да карат пияни и дрогирани.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затова шееходците не трябва да пресичат улиците. Или подлези и надлези, или да си стоят до живот в карето, в което са родени. Нали това казваш "Язе"...
38
4
 
1
 
! Отговори
Язе преди 7 месеца
В поне 90% от случаите - за да стане белята е необходимо невнимание и от двете страни. Разбира се има и 10% в които нищо не може да предотврати едната страна - примерно, вървиш си по тротоара, автомобил зад теб губи управлението и те премазва без и да разбереш или шофираш и колата в насрещното по някаква причина рязко свива и се врязва в теб. Никакъв шанс, никакво време за реакция дори да си напълно спрял.
37
2
 
5
 
! Отговори
Родител преди 7 месеца
Казвам на децата-огледай се,ослушай се,огледай се пак,прецени скоростта на автомобила и на този зад него и чак тогава пресичай на пешеходна пътека.Бъди сигурен,че шофьора те вижда и намалява.Внимавай за колите в другата лента ако е двулентов път.Спирането на някой за да премине пешеходец,изнервя тези отзад и често го изпреварват ускорявайки и изобщо не знаещи, че има пресичащ пешеходец.Не тичай докато пресичаш.Не се връщай назад. Остави телефона в джоба и извади слушалките от ушите.
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредният случай когато безмислено ниските ограничения на скоростта помагат да стане катастрофа. Да си бяха оставили нормалните за населено място до 50 км/час и това може би нямаше да се случи.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
да са направили ограничението 10, та той да е карал с 60....***!
34
6
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 7 месеца
Защо пък трябва да съм се качвал на Учебен автомобил за да вземе книжка ?!? Защо трябва да тъпча ***-шата на някакъв инструктор? В западния свят не е необходимо да минавам през инструктор за книжка . Необходимо е да си взема теста . И там не се газят като добитъци по улиците . И не смучат ракия всяка вечер .
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В с. Прилеп - показаха как трябва да се правят нещата - когато бъде утрепан човек на улицата . Това е верният път.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо нашТЕ ''сънародници'' от Столипиново и Факултето притежават свидетелства за правоуправление на МПС , след като никога не са се качвали на УЧЕБЕН автомобил ?? Затвор от поне 30 години , за всеки който е ПРОДАВАЛ такива свидетелства ...Явно има цяла верига за далаверата ...
31
1
 
10
 
! Отговори
До Павлина преди 7 месеца
Тотално си права!
30
1
 
10
 
! Отговори
Крум преди 7 месеца
До осъдят един , само един на до живот и ще се спрат!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма ли да сменят пак ''някой'' министър ?