Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч

Страшно много съжалявам за случилото се, разкая се шофьорът
Обновена: 5 сеп 2023 15:56 | 5 сеп 2023 15:54, Нели Христова
50
Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч
Снимка: БГНЕС

30 км/ч е било ограничението на кръстовището, на което пияният Петър Тодоров уби 15-годишния ученик Филип. Детето пресичало на пешеходната пътека на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман", когато Тодоров го блъска с 80 км/ч.

Той не е имал необходимите качества и пригодност да шофира, тъй като е пил. Именно в това се изразява разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, за което е обвинен Тодоров, обясниха в съдебната зала от прокуратурата.

Още по темата


Оттам напомниха, че мъжът и преди е карал пиян - през 2005 г. с 1,4 промила алкохол в кръвта. Тогава е освободен от наказателна отговорност и е платил 10 лв.

"Страшно много съжалявам за случилото се. Решението е ваше", каза Тодоров пред съдия Веселина Ставрева.

Тя остави Тодоров в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва серизона психологическа работа. Първо инструкторите да се спрът да продават книжки. След това фирма КАТ да и се спре рушветирането. Когато има глоби да се прибират парите веднага, а не да се точат снимки, фишове, актове... по месеци и години. И след това съдът да си върши работата експресно, а не делото да се протака с години.Как родните джигити като минат границата и стават примерни шофьори ? Явно чужденците са намерили вариант.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не разбрах само , пак ли е виновен зам. министъра на МВР . Сега кой ще подава оставката , а г-н Премиер?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само в Бг , 34г. .Накрая ще се окаже , че пак не е карал ''той'' колата ... , като предишните случаи .
25
0
 
7
 
! Отговори
Истанбул преди 8 месеца
Ще поседи 3 месеца под стража, ще му дадат 3 години условно и това ще е. И 50 000 лева обезщетение. Поредният млад човек го няма, лошото е, че далеч няма да е последният.
24
1
 
4
 
! Отговори
Иван Шишманов преди 8 месеца
Манелке, научи ли вече кой е Ванката Шишманов? Помним ти писаниците от оня ден хахахха.
23
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 8 месеца
Ахаааа а оня църничкия индиец дето уби двама на пешеходната пътека със Смарт-а, със 120 км.ч? Понеже те (пешеходците) бяха употребили алкохол, за това ли в този случай разликата между непредпазливост и евентуален умисъл я няма. Пуснаха го .....
22
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
При средни и тежки престъпления - кастрация. Да не се плоди таквъз матриал. И гледай как ще се научат набързо да спазват закона.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Павлина Тази ДНК експертиза е абсолютно безсмислена, тъй като не е направена върху дрехите, с които е бил тогава. Случайни ли са тези пропуски? Или са системни?
20
2
 
14
 
! Отговори
Тъпанар преди 8 месеца
Трябва всички да започнем усилено, да възпитаваме децата си, да не пият и да не се дрогират, още по-малко да карат в това състояние. Това е единственият начин да спре тази война до 5-10 г. Имам чувството, че на доста хора сега дори и да им кажат, че ще им отрежат ръка или крак, пак ще си карат пияни и дрогирани, просто защото не могат да проумеят, че това е проблем
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колите им взимат и пак тия пияни карат.Не се спряха тия глу.паци.То бива, бива, но оправия няма. Не знам какво да се направи. Трагедията е пълна.Освен автономните коли да навлязат. И на хората да се забрани да шофират.
18
15
 
2
 
! Отговори
@Българин преди 8 месеца
Имам позната, която сама се беше рязала. Още по-времето на първите години "демокрация", още непълнолетна. Понеже тогава все още не бяхме такива толерантници, получи диагноза и лечение с медикаменти. Сега не е политкоректно да наричаш деборите луди. Но все пак познатата ми далеч по-малко разрези е имала. Показа ми белезите, няколко на брой. Не знам обаче колко дълбоко се е рязала, само тя и тия медици, които са я шили знаят.
17
2
 
13
 
! Отговори
hehe преди 8 месеца
този е хванат с 1,4 промила само няколко месеца след като е взел книжка, което си показва какво нагло и безотговорно *** е бил цял живот. Със сигурност е карал много пъти пил, но се е измъквал. Човешки ***, дано не се е възпроизвел.
16
1
 
1
 
! Отговори
Много сте прав преди 8 месеца
До Анонимен 5Наистина това кога ще бъде въведено в България!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕвентуалЕН умисъл? Алоу. Невежата мис сирка. А уббиеца съжалява. Затова най- добре да го пуснат, за да може някой роднина на момчето също с най- голямо съжаление да размаже уббиеца. Само така следващата пиянка може и да размисли преди да прави рали с колата си насред центъра на голям град
14
26
 
24
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До Павлина Сама ли се е нарязала Дебора, и така 48 разреза? За да натопи "патриотина" с татуировките и вашата прокремълска групировка?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 8 Има поне един. АЗ! И досега правех забележки ако видех някой да кара пил, а аз не се качвах. Отсега нататък ЩЕ МУ СЧУПЯ РЪЦЕТЕ, ако хване волана!
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А КАКВО РАБОТИ мръсникът? И КОЙ е баща му? Напишете, да не го напишем ние!
11
6
 
11
 
! Отговори
До Павлина преди 8 месеца
Много сте права!
10
6
 
8
 
! Отговори
В цивилизована EU преди 8 месеца
Aвтомобилисите карат колите според знаците. В центъра на градовете всички лазят , защото ограничението е 30 км/ч. Инцидентите са са изключително малко. тук ще имаме още много време докато настигнем EU и спрем да се изтрепваме безсмислено.
9
9
 
14
 
! Отговори
Тя преди 8 месеца
До Павлина С този случай, просто яхнаха вълната за да подсилят пропагандата за въвеждане на Истанбулската конвенция. Няма да стане. Българина не е ***.