Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч

Страшно много съжалявам за случилото се, разкая се шофьорът
Обновена: 5 сеп 2023 15:56 | 5 сеп 2023 15:54, Нели Христова
50
Убиецът на Филип остава в ареста, ограничението било 30 км/ч, той карал с 80 км/ч
Снимка: БГНЕС

30 км/ч е било ограничението на кръстовището, на което пияният Петър Тодоров уби 15-годишния ученик Филип. Детето пресичало на пешеходната пътека на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман", когато Тодоров го блъска с 80 км/ч.

Той не е имал необходимите качества и пригодност да шофира, тъй като е пил. Именно в това се изразява разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, за което е обвинен Тодоров, обясниха в съдебната зала от прокуратурата.

Още по темата


Оттам напомниха, че мъжът и преди е карал пиян - през 2005 г. с 1,4 промила алкохол в кръвта. Тогава е освободен от наказателна отговорност и е платил 10 лв.

"Страшно много съжалявам за случилото се. Решението е ваше", каза Тодоров пред съдия Веселина Ставрева.

Тя остави Тодоров в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече се питам, в България има ли поне един да кара трезвен? Руснаците били алкохолици. Сега като започне и учебната година, ще гледам пак как в градинката се наливат сутрин преди даскало, през междучасията и след това. Ужас е някакъв БГ алкохолизмът.
7
3
 
3
 
! Отговори
Прав излязох преди 8 месеца
с предположението си . Филип се е самоубил . Чул е ручащата кола но е налетял на нея . Сигурно е била далече във втора лента . Патрулите пускат лампа без акция и правят обратни завои или други неща . Не е искал да убива, но как да избегне . С висока скорост детето ще се вози с кеф . не е фончо , боко с тойотата, а такива има много . Да плаща .
6
40
 
37
 
! Отговори
Павлина преди 8 месеца
А кога ще освободят човека, който уж нарязъл л с макетно ножче и обезобразил приятелката си, а ДНК експертизата доказва, че той няма нищо общо с това??? Или на всяка цена трябва да има изкупителна жертва!!! Кой ще плати нанесените му щети?!? Глуповатия Цанов направи клип, търсейки сензацията в това.
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако го бяха глобили първия път пиян 5000лв. и беше осъден да работи 30 дни безплатно в Пирогов санитар в отделението по травматология... нямаше тогава да се случи и това убийство! Пирогов и държавата не трябва да плаща за санитари!! Това е работа за пияни шофьори и хулигани! Но законите са ни кабпави!!
4
1
 
16
 
! Отговори
От хората преди 8 месеца
Бог да прости детето.Правилно,добре е да стои в ареста,че може друга пиянка да го помете на пешеходна пътека.
3
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Това "решението е ваше", означава "не ме интересува" или "правете каквото искате" или "мбалсъмвимайката"...
2
1
 
32
 
! Отговори
Жена преди 8 месеца
Да изгние в затвора тоя алкохолик....Дали е гледал дете да знае как се трепепе и накрая е такъв *** да го отнесе. Той е толкова убиец колкото и оня дето е набутал приятеля си в канала.
1
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалко за детето, но това ограничение от 30 км. е поредната глупост на общинските лентяи.

Спонсорирани публикации