Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол
23
Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя
Снимка: МВР

Пред МВР тази вечер е организиран протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя.

На метри от министерството - на кръстовището на улици "Гурко" и "Шишман" в събота загина 15-годишно момче, блъснато от пиян шофьор.
   
Проявата е обявена във Фейсбук с призива: "Да спрем убийствата по пътищата. Искаме контрол, съд и затвор за убийците".

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите, както и да се поставят камери и легнали полицаи на всички ключови места, а също и да се  осигури нощен градски транспорт.

Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора на лекия автомобил, причинил смъртта на 15-годишното момче.

37-годишният мъж, който е шофирал с два промила алкохол - ще бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. В автомобила са пътували жена и нейното дете.

От полицията потвърдиха,че мъжът има предишни провинения на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: протесткатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Сссс преди 8 месеца
Защо пред полицията,пред дома на такива съдии трябва да се изсипят 2-3000човека ,закони си има ,просто трябва да се прилагат веднага и безкомпромисно,като пребият 3-4 съдии поне ще ги е страх какво ще им се случи при неприлагане на закона както е записан......
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде срига вече! Законите трябва да се мислят адекватно и с неутрална настройка. Не може роднини на жертвите да определят законите. Те са пристрастни и необективни. Всеки случай е различен, а законът трябва да е всеобхватен. Не става само с наказания. Трябва преврнция, трябва подготовка, трябва подобряване на средата. Наказанията са достатъчно тежки!
20
0
 
0
 
! Отговори
безконтролно преди 8 месеца
си нарушават . Като направят катастрофи ги съдят . Местан , кола на НСО , линейки , влакове . Статистически не е най-важното . Започва учебната година .
19
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 8 месеца
Каквито наказания и да измислят, няма да има особен ефект. Всичко е култура и възпитание, а такива вече няма!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опита показва, че с протести държава не се връща, но по нашите ширини доброто се наказва. Не си струва човек да се жертва за страна, чието население в последствие те линчува за това, че си жертвал живота си за него.
17
0
 
6
 
! Отговори
трябва преди 8 месеца
Трябва да се променят законите, но да се приемат реално осмислени такива. И след това трябва да се прилагат. Но да се прилагат и контролират ефективно и еднакво за всички.
16
0
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До Сметалото - извинявай човече, но ако не можеш да кажеш две думи от човещина, запази за себе си прозрението си! Става дума за 15 годишно дете! Не мога да разбера дори мисленето на хора като теб!
15
8
 
1
 
! Отговори
Сметалото преди 8 месеца
Оффф, започнах да се отегчавам. Хайде първо да погледнем статистиката. Какъв е процента жертви следствие на алкохол или превишена скорост. Ще се изненадате колко пренебрежим е.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да въведат закон, ако караш пил алкохол, кофискация на автомобила и глоба в размер стойноста на автомобила + затвор!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МВР прилага закона, не си го измисля. Законите трябва да се променят! А законите се гласуват в Парламента!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 9Какви корумпета ?Всички камери в България ще засичат скорост и ще бъдат свързани с КАТ и ще глобяват .Законът е приет вече на първо четене .И както виждаш хиляди са проверяваните коли всеки ден
11
1
 
3
 
! Отговори
90 преди 8 месеца
Вече навсякъде има дрифтове понякога. Хора със скъпи коли, които не ходят на работа, а по цяла нощ се чудят къде да дрифтят.
10
2
 
2
 
! Отговори
gogo madurev преди 8 месеца
Искате контрол а? Искате другите да бъдат контролирани а вие не, това е истината! Ако искащите конторл почнат да бъдат контролирани ще сменят песента.
9
2
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 месеца
Ужасна трагедия, неоспоримо.НОпризивите за контрол , контрол и пак контрол от полезни *** ще ни изядат главата един ден. 1984 на Оруел ще ни изглежда като приказка.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 8. Не е възможно да се извършва пълен контрол от корумпета. Няма как.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Контрол. Контрол. Контрол. Ама ефективен. Навсякъде работещи камери. Веднага реакция. Никаква възможност за *** на записте. На жълрите павета дрифтове и никой от КАТ и НСО не разбрал!!!! Да не говорим за мигновена реакция! Вчера на излизане от Долни Богров аз, както винаги спазвам ограниченито до табелата за край на населеното място. Винаги ме подминават като пътен знак и ги дразня. Сега всички кротки. Ами, триножкаааа! Но явно останалите знаеха за наличието й. Полицейска кола не видях.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6. Тая глупост под всяка статия ли ще е копипействаш ?
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 4.Не съм съгласен с теб .Пиша защо.Първо завишиха наказанията за причиняване на ПТП и смърт на пътя като вече отнемат автомобили на пияни и дрогирани .Второ всички камери в БГ ще бъдат свързани с КАТ и ще засичат скорост и джигитите ще бъдат глобявани,прието е на първо четене.Трето вземат се вече повече контролни точки при нарушения.Четвърто ГПС задава на къде да се кара по време на изпит за книжка а не човек
4
2
 
2
 
! Отговори
До Ще има лЕ преди 8 месеца
Има такава асоциация и такова движение - за хората и за семействата на хората пострадали или загинали в катастрофи. И точно те са масово по тези протести да се подкрепят взаимно. За това и плакатите са им еднакви. Защото толкова много години нито Бойко, нито сегашните нещо правят по въпроса.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С контрол на пътя и работа ,не се изплащат апартаменти и имоти разни от по половин милион евро, докато дремеш на смешна милицифайска заплата, трябва си щавене на къс пас,воден от мотото "няма аз да оправям света". Затова разтуряй бандата корумпирани трудоустроени ceлuнчuта.