Шест бири изпил Петър, убил 15-годишния Филип на пътя

Той остава в ареста
Обновена: 14 сеп 2023 13:51 | 14 сеп 2023 13:50, Нели Христова
88
Шест бири изпил Петър, убил 15-годишния Филип на пътя
Снимка: БГНЕС

Петър Тодоров е изпил шест били, преди да се качи в автомобила си във фаталната вечер на 2 септември. Ударил е 15-годишното момче на пешеходната пътека на ул. "Ген. Гурко" и "Цар Иван Шишман" с 88 км/ч.

Пред дошлите на място полицай обяснил, че е ускорил движението, за да премине преди пешеходеца, който е виждал. Ограничението на скоростта в този участък е 30 км/ч.

Тодоров поиска от Апелативния съд в София по-лека мярка за неотклонение с думите: "Страшно много съжалявам".

Съдeбният състав обаче реши да остави Петър Тодоров в ареста, предаде БНТ.

Близки на Филип настояват за доживотен затвор за пияните и дрогирани шофьори - убийци. На бдението за убитото дете бяха майката и сестрата на Филип.

"Хората, които ще се замислят над всички лоши случки, които се случват, над всички убийства на деца, на млади хора и на който и да е въобще, те не са нарушители. Самите нарушители, самите хора, които нарушават закона, те не чуват. За тях думите не са достатъчни. За тях трябва много по-строги мерки да се взимат и да се прилагат, защото иначе думите само отекват и остават в нищото, в пространството", каза сестрата на убитото момче Ива Арсова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
От шест бири няма как да получиш такава концентрация в кръвта.Даже и по 2,5литра да са шесте бири пак не може защото не може да ги изпиеш наведнъж.Баш си си очаткал една бутилка твърд алкохол с някоя бира за разредител
73
0
 
8
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 7 месеца
Аз лично също съм пил. Вече не пия. Живота е много по хубав без алкохол. Не си разваляйте живота.
72
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 7 месеца
Деца не пийте когато ще шофирате. А най-добре въобще не пийте. Спортувайте. Ще сте много по готино. Алкохола носи само вреди. Живейте здравословно. За да бъде България!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скъпи пешеходци това че сте с предимство пред автомобилите Не Ви дава право да си говорите да си ровите телефона и да не се оглеждате
70
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Няма такава държава. Това е положението.
69
0
 
6
 
! Отговори
Чудно преди 7 месеца
Как не се е напикал ?
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съжалявал той...а като плюскаше бирите дали мислеше така?
67
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
Ама на братята поляци не можем им стъпи на малкото пръстче... 12.3 - в думи - дванадесет цяло и три промила са премерени на един поляк... и освен това е и оцелял!!!Но не е карал - намерили са го в една канавка...
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Закони, закони и накрая Лютви местан като убие пак някое дете, както вече се случи, просто ще си го пуснете !!!
65
1
 
12
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Не ще да са само бири, ама нейсе. Щото след третата промила не се вдига, почваш да пикаеш.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Що не си пиеш. Да не си болен?" С такъв манталитет какво по-различно очаквате?
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До има таблица в нета з 65 Съгласен съм че не са шест бири, но много зависи дали алкохола се пие на гладно и дали се разрежда с нещо. Организма има способност да пречиства алкохола и когато тази способност е ниска човек се напива по-бързо.
62
5
 
0
 
! Отговори
не е важно какво е преди 7 месеца
изпил, а дали е в кондиция . Доктора казва с два промила невиждаш и нечуващ, ако не си пил разбирасе и свикнал . Човека явно пие до 4-5 промила .
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
***
60
1
 
23
 
! Отговори
Смешно е преди 7 месеца
Значи пие и се качва с мисълта, че нарушава закона, но сега страшно много съжалявал той..... Да изгние в затвора както детето на жената ще гние в пръстта. И дано живее тоя до 90 затворен там....
59
2
 
2
 
! Отговори
има таблица в нета з преди 7 месеца
а промили . 2 промила са шише ракия или водка , 12 бири и половина . Пишат се възраст, кг , пол, и промили и вид алкохол и Ти показва количество . 4 процента на 1/2 литър са грубо половината на 10 процента . 1 бира е равна на 1 малко . 12 и половина бири по 50 гр са едно шише 750 гр твърд алкохол .
58
0
 
15
 
! Отговори
Не е вярно, проверих преди 7 месеца
След пет бири без пауза алкотестът ми показа 1.2 промила. След шест едва ли е повече от 1.5-1.6. Явно юнакът е дръпнал и нещо твърдо!
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва наказание и за жената която е била с него и качила дори собственото си дете в колата, защото не го е спряла след като е знаела че е пил.
56
0
 
7
 
! Отговори
До дедото преди 7 месеца
Ти пак си добре. Некои хора обаче нямаме 30 и се наложи да си изтеглим обяда в 10ч., защото преди обяд било алкохолизъм да се пие. А като се замисля... Не може да пушиш в барчето, ама да удариш една-две бири няма проблем.
55
3
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 7 месеца
Бирата ако ви казват че не е вредно питие-това ви го кават алкохолици. Аз си от нея си спечелих алкохолизъм,и като бонус подагра и язва. Честито на начинаещите!