Захарова: Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от България

"София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни"
21 сеп 2023 20:45, Красимир Ангелов
474
Захарова: Русия е възмутена и шокирана от експулсирането на свещеници от България
Снимка: БГНЕС

"Москва е възмутена и шокирана от факта на изгонването на свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България, София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни". Това се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, публикуван на сайта му, предаде ТАСС.

Още по темата
"Възмутени и шокирани сме от факта на случилото се“, отбеляза дипломатът, цитирана от ТАСС.

Това за пореден път показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културно-хуманитарните връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църква, братските връзки между руския и българския народ”, се чете в позицията.

Захарова посочи още, че „отговорността за бързата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
16
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 7 месеца
Същите тези, които гонят свещеници ще са от първите, които ще посрещат с цветя Руската армия;)))
285
16
 
4
 
! Отговори
Дмитрий преди 7 месеца
Всем предателям России и Русского народа обязательно воздастся по заслугам. Все вам припомним.
284
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде стига сте ревали за два изгонени попа от кгб.
283
20
 
2
 
! Отговори
Дмитрий Донской преди 7 месеца
Взяли Казань, возьмем и Софию... Так что, болгары, учите русский язык, пригодится. А то на вашем сельском только от смеха живот надорвать можно..
282
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
До Тодор. Не ни занимавай със съветски глу.пости. Нито са ни освобождавали рушля ците заради едната ни свобода, нито е страдал руzzкият народ заради нас.
281
23
 
3
 
! Отговори
Българка Търново преди 7 месеца
Явно съдбата ни, българи, е да сме предатели на майка ни Русия, която ни спаси, освободи, а ние й правим злини, подлости
280
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
'Възмотена и шокирана' - на България пък не и пука как се чувства Русия , най важните интереси за България са българските , а руски шпиони не влизат в тях . Щом уж религиозен лидер какъвто е руският партиарх се изказа в подкрепа на война , ясно що за организация е руската църква.
279
0
 
12
 
! Отговори
Истински българин преди 7 месеца
До 319 фалшив българин. We don't understand your fuскiпg Ziberian language.
278
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Захаринче ти знаеш ли българската мъдрост: "Градът е създаден да защитава селяните от околността от външни нападения на чергари"... В момента функциите на българските градове са извратени, понеже през 1944г. изкоренихте българските селяни - ковбои, иззехте им земите, натикахте ги в колхозите - ТКЗС... и сега са в ваши ръце и чергарите - русо-комунистите са влезли в града, развяват си байрака, а българските селяни от вашето навлизане до сега измират лека полека....
277
21
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 7 месеца
Скапани ***, българи, забравихте как Русия ви спаси от турците, а вие като неблагодарници се отплащате с предателство за доброто. В съветско време цяла България, НРБ, живееше за сметка на СССР, за сметка на руския народ.
276
3
 
15
 
! Отговори
бай Ламби преди 7 месеца
Ама Марчеееее, нали сме ви вражеска държава бе нащо момиче!Какво правят ваште попове КГБ-ци в една вражеска държава?Ами много ясно че ще бъдат изхвърлени до един тия съветски агенти.Крайно време е да изхвърлим и оная тетка с пеньоарчето дето размахва пръст поучително, май Митрофанова ли беше там ква беше не се сещам. Да си взема чехлите, пеньоарчето и айде на влака за Мацква!Във вражевска вам държава така стоят нещата!
275
1
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 7 месеца
Хахаха , а кой прави учения в нашата зона на Черно море за да не можем да плаваме там? Киселова да се гръмне в широко отворената човка!
274
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По принцип така се подготвят войните . Първо има една вълна на русофобия . Събарят се паметници . По времето на Гьобелс се горяха книги което е долу горе същата цензура като сега . И на края - Аве те руснаците са *** народа . Жиявеят в колиби . Бързо ще ги бием . После видяхме кво стана . Възможно е вече да се подготвя по голяма война в Европа защото запада е фалирал и му трябва война .
273
17
 
3
 
! Отговори
Бьлагарин преди 7 месеца
Я считаю, что Болгария должна быть на стороне России, а не Украины, потому что именно Россия освободила нас от турок.
272
17
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Как я завидую Сербам, которые никогда не передавали Россию и Русских. Мы, болгары, прирожденные предатели и подлецы.
271
21
 
2
 
! Отговори
България преди 7 месеца
Мне стыдно, что я неблагодарный подлец, что я как змея, отплатил черной неблагодарностью матери России, которая спасла нас от турецкого ига, и потом помогала на всем протяжении болгарской истории, хотя мы оба раза в мировых войнах были на стороне врагов России.
270
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Захаросана Захарова... ти чувала ли си: "Не е страшен руския танк, а пияният му екипаж." Немска народна мъдрост от Втората светована война.
269
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забыли, ебаные суки, болгары, как Россия вас от турок спасла, а вы, как неблагодарные твари, платите предательством в ответ на доброе. В советское время вся Болгария, НРБ, за счет СССР жила, за счет русского народа.
268
15
 
2
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Народният съд в България е свършил чудесна работа... Само е трябвало да пипне, още по надълбоко сред подръжниците на гитлерофашизма... ===)))
267
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укропитек опорките за бай тошо няма да ти помогнат също. Казах ти подготвяй се за оня свят. Мислиш ли че вечно ще те търпя? Бягай викай данс и търси билет за дубай.

Спонсорирани публикации