Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка

В града, в който преди войната са живеели 32 000 души, са останали под 1400
24 ное 2023 06:36, Александър Попов
219
Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения град Авдеевка в Източна Украйна, а в Херсонска област при руски обстрели са били убити четирима души, предаде Ройтерс.

От средата на октомври Москва е съсредоточена върху превземането на Авдеевка - град, който е известен с огромния си коксохимически завод и с близостта си до контролирания от руските сили регионален център Донецк.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на Авдеевка, заяви, че руската армия е предприела "най-ожесточените" атаки срещу града, в който са останали по-малко от 1400 души. Преди войната населението му е възлизало на около 32 000.

"По принцип нищо не се е променило. Всичко е много тежко. Що се отнася до града, на ден има средно между 8 и 18 въздушни атаки. Понякога достигат 30. Нямаме време да ги броим", разказа Барабаш. "Доволен съм, че отбранителната линия се държи вече месец и половина. По нея няма пробиви, независимо от твърденията им", допълни той. Барабаш посочи, че през последната седмица от града са били евакуирани 102 цивилни, което по думите му представлява "рекорд".  

Същевременно украинската прокуратура каза, че руските сили са обстрелвали град Берислав в Херсонска област, като при атаката е загинал мъж с велосипед. При обстрели срещу няколко други селища са били убити двама мъже и една жена./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
1
 
! Отговори
и преди 5 месеца
както би казал другарят радев украйна е Руска територия.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До жероем слава , като оставим на страна граматическите проблеми иначе си прав. През ВСВ украинците са избили много поляци , руснаци и евреи но това вече е забравено и неглижирано защото така е удобно на управниците.
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Закривай закривай ама те щели да ги приемат в ЕС и още веднага да им дават някакви 170-180 милиарда за които нетен донор ще бъдат всички страни членки включително и страните от източна Европа.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Проба
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жероем слава ,защо заради етнически убиства и унищожаване на различни малцинствени групи ,заради тоталния геноцид на руско говорящи ли ,заради нацистките им истъпления стрещу евреите по време на втората световна воина или заради етническите им чиски стрещу поляците в Волин .Това на какъв език е ,нещо подобно на северно македонския ли =които си е чиста проба български диалект.*** съм на тия герои
143
5
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Може и да са нагли,но са смели! Не раздават хляб и сол на всяка армия,която дрънка с оръжие на границата им! Жероем слава!
142
2
 
11
 
! Отговори
да бе да преди 5 месеца
И защо по дяволите да атакуват директно като в градчето са вкарани последните резерви на укритата .Бият си ги по каската методично по учебник,колкото по малко оцелеят толкова по добре ,не като ония плъхове от Бахмут дето им пожалиха живота и те пак на боиното поле .Нито един да не се измъкне от онова гробище най-добре това ще значи че воината ще свърши
141
3
 
11
 
! Отговори
Закривай Окрайна! преди 5 месеца
Вън наглите окраинци!
140
3
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Г-н Попов, благодаря за новината. Само защо западната пропаганда не съобщава, по каква причина руснаците така ожесточено атакуват? Причината е, че межди 3000 и 5000 украински войници са в чувала и не могат да мръднат на никъде. Освен да попаднат в плен, когато чувалът напълно се затвори. Благодаря за публикацията.
139
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 82-ОМБР Тъй кажи, бе Брат. Че ти плаща лично в украинското посолство, В натура от Посланичката. Ей, кажи как е, А?
138
3
 
14
 
! Отговори
Да отбележа: преди 5 месеца
Скот Ритър: Зеленски е вече най-маловажния лидер в света. Скоро западните медии ще обсъждат единствено блясквата победа на Русия над Украйна!!!
137
13
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
И нали всички сте наясно със следното: независимо от положителните,или отрицателни оценки,техният савкупен брой е еквивалентен на степента,и броя на хората които коментара е "въспламенил"! В тая връзка блогодаря и за негативните "оценки"на господата с закосталяло мислене! По всяка вероятност съм изчел повече книги от вас и целия ви клас взети заедно. По всяка вероятност съм изчел поне 50 тома руска класическа литература от всеки русофил в този саит!
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Масова деукраинизация! Тъжна картинка! Мрът и си мечтаят за Европа.... Направо да ги ожалиш!!!!
135
17
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Няма да ми дърпат ушите в посолството! Уши се дърпат в тоталитарните посолства! В моето дори не се търси виновния,а се набляга на инструментария с който да се отстрани грешката,и превантивната методология за предотвъртяването им! Слава Украйни! Героям слава! Жероям слава!
134
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Чакам да видя какво ще стане... Традиционно родината е пълна с разбирачи на геополитиката. Времето ще покаже
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 82-ОМБР Русн..ята, БЕ, рус..нята. Ще ти дърпат ушите в Посолството!!!!!
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 143 82-ОМБР - Ти по-добре кажи какво става край Артьомовск, където руските сили си върнаха почти всички позиции, а за Маринка не се е чуло да стават кой знае какви големи работи. Има насрещни боеве за териконите северозападно от Горловка. Украинските войски се стремят да заемат височините, за да се придвижат към града и паралелно се опитват да създадат заплаха за руските части, настъпващи към Авдеевка на северния фланг. Да видим какво ще направят, защото руските чсаст ги посрещат с ураганен артилерийски огън
131
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинците искат да вляззат в ЕС, защото си фантазират, че върху тях ще се изсипе златен дъжд. Обаче има много сигнали от западни политици,че Франция, Австрия, Холандия не са съгласни с това - най-ранна дата за влизане на Украйна в ЕС -след седем години, ако изобщо се случи това
130
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Янукович е законно избран президент на Украйна, най-вече с гласовете на хората от Източна Украйна и Донбас, които искат близки отношения с Русия. След като на 27 февруари 2014 г. той подписа с опозицията споразумение да се проведат предсрочни избори, в нощта срещу 28 февруари, той беше свален от власт чрез незаконен преврат. Западът, който на думи е за демокрация и смяна на властта чрез избори, одобри действията на киевските превратаджии. Така се стигна до гражданската война в Украйна между Донбас и бандериззираните киевски националисти
129
12
 
8
 
! Отговори
Факти преди 5 месеца
Тука някой може бе не помнят или не знаят - Евромайдана от 2013та година започна след като Янукович се отметна от предизборното си обещание за по-близки отношения с ЕС. Къде избяга Янукович след това? Мда - в Мацква, при шева!