Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е това се вика лицемерие - да ревеш и да се молиш да ти раждат роби! Щото там са роби. Ако шефо реве, всички реват. Носят си лук за всеки случай
107
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 110 Умнико в момента в РФ ако имаш 3 деца породени през 1-2 години така са създали разните системи че тъй наречения матерински капитал ти стига(вярно не в Питер и Москва) да си купиш ФЕРМА или 4 стаен апартамент в някой от 500+ хилядните градове на Русия Всички Градове 500+ хиляди в РФ буквално се увеличават експлозивно Питер и Москва забавят развитието си защото са и без това прекалено големи Имотите са скъпи! Хората емигрират от селата и мегаполисите по-малките развиващи се градове
106
5
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 месеца
Комунизма е толкова лош а цялото ни комунистическо оръжие го дадоха на Украйна щото западното с електрониката масово блокира пред руските системи за радиолектронна борба. Да си признават укрите че ги има заради нас е възхвала на комунизма от нацисти хахахаха
105
4
 
11
 
! Отговори
до 114 преди 5 месеца
Лъжеш като дърт руснак, бил съм няколко пъти в Южна Корея, чисто, красиво, проспериращо, богати и умни хора, живеят като в рай. Сеул даже леко прилича на София, само дето не са го владяли комунисти и герберасти последните 100год. Икономиката им е светлинни години от това, което ти си представяш. Севера няма да ги настигне докато сме живи.
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До леля чичо Южна Корея има население със средна продължителност на живота над 10 ГОДИНИ по-голяма от тази в Северна Корея, а са почнали от едно и също равнище при разделянето си. Интересно какво се случва в Северна Корея и как са там "комунистическите доктори" та е такава ситауцията?
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия дето защитават комунистите може да си проверите православните статистики. В русия има повече спинозни и като обща цифра и като процент от САЩ, има повече изнасилвания като процент от САЩ, има по-малко незаконни оръжия, но повече убийства от САЩ, и за финал има умиращо население за разлика от САЩ. Другото са али бали на ниско платени нищоправци с биричката пред входа.
102
8
 
5
 
! Отговори
леля чичо преди 5 месеца
кажете нещо за южна корея , бедняците живеят в гета и умират пред болниците пред очите на подсмихващи се капиталистическите лекари защото не са имали пари да плащат за осигуровки, айде покажете капиталистическия рай който се държи само от грантове на печатницата на ФЕД от фентаниловите американски щати
101
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бундесбанк- Германската икономика ще се свие през 2023 ПОЗНАХА! РУЧИЯ ПРОДЪЛЖАВА И С ВОЙНА ДА ДЪРПАСАНКЦИИТЕ НЕ ДАВАТ ЕФЕКТ САМО РАЗВИВАТ НОВИ ОТРАСЛИ В ИКОНОМИКАТА
100
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За украина защо не пишете, с м е ш н и ц и?
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Бай Аню Ти колко деца имаш?
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби СССР 2 има намаляващо население и това е ясен демографски тренд, а с новото "реално положение" на стотици хиляди убити, и милиони избягали от "рая" на Путин, това само щеускори процесите на деградация. Когато руската пропагандна мъгла се разсее, картинката ще е потресаваща.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Май вие роните крокодилски сълзи, където либерагеизма си отива XD
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 106 "Като е толкова богато на запад защо драпат да завладеят истока" Има хора, които без руски фейкове не могат да си представят живота. Буквално ежедневието им е зле, ако не издумкат някой руски фейк
95
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 103 Умнико Това че ООН и други "Международни" организации не включват в статистиката си реалното положение създадено в Украйна е отделен въпрос за ДВОЙНИ СТАНДАРТИ. Според ООН РФ в момента е 146-148 милиона зависимост от източника. Но реално от Украйна в Рублената зона са се включили поне 3 милиона бежанци от Украйна и света(да рашките се връщат обратно заради правителствената русофобия). 2,5 милиона от Крим и около 6 милиона от 4те области присъединили се към РФ.
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като е толкова богато на запад защо драпат да завладеят истока, всичко е ясно кой расте и кой стагнира. Вижте им възрастта и акъл на президента. Това е показателно. Вижте им как ни карат да им плащаме на вересия. Вижте как не насмогват на руските оръжия а са толкова велики ама на думи та ги претрепа Афганистан и Газа.
93
2
 
3
 
! Отговори
Бай Аню преди 5 месеца
Затова Европа умира, защото жените вече не искат да раждат за разлика от мюсюлманките! Една жена не ражда ли - не ми я фали!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 102 Статистиките ти са малко поразядени. Мексико е съсед на САЩ и, о чудо, при "гадните" кравари изкарват десетки милиони мексиканци и така си хранят децата. Впрочем, има няколко милиона българи на запад, тъй че не сме "6 милиона". 6 милиона останаха в България, но с проруски управления 30 години, парадиращи като "прозападни" е чудно, че и толкова са останали.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да ми обяснявате как русия е богата и колко е добре при приятелите от сев корея и китай е направо смехотворно, последно като проверих контейнерите натъпкани с хора тръгваха от русия, сев корея и китай към САЩ, не на обратно. В САЩ има 6млн рускоговорящи, руски и китайски квартали и не знам какво. Къде е американския квартал в Москва, а в Пекин, колко *** Американци се пренесоха да живеят в проспериращия комунизъм? Никой не можете да излъжете, жалки сте, всички го знаят.
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко е до манталитет на народонаселението , там където жените са станале капризни фльорци които искат да командорат мъжете, нема раждаемист.В здравите патриархални общества в Латинска Америка не е така и затова. Мехико 1920г.-15млн.България-6млн.2023г.Мехико-130млн.България-6млн.
89
5
 
11
 
! Отговори
До 89 преди 5 месеца
Така е. Затова милиони германци се изселиха в Русия и във всеки по-голям град има квартали с имена "Малкият Берлин", "Малкият Мюнхен"... Да не са луди да останат доброволно в Германия и да им се налага да убиват мирни семейства за една пералня.