Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Словашкият премиер Роберт Фицо окончателно отказа оръжия на Украйна:
127
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До КОНСТАНТИНОВ Избягай в Русия или Северна Корея. Там със сигурност "великите" Путин и Ким няма да дапуснат разни Рокфелеровци и Ротшилдовци да те направят "роб" и ще имаш в изобили е копейки или вонове.
126
21
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 5 месеца
НЕ РОНЕТЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ЗА КИМ,НИТО ЗА ПУТИН И ОРБАН.ТЕ СА ВЕЛИКИ.МИСЛЕТЕ КАКВО НИ СЕ ПОДГОТВЯ ДО 2030Г .НЯМА ДА ИМАТЕ ГРОШ В ДЖОБА СИ.ПАРИТЕ ЩЕ СА ДИГИТАЛНИ И КОИТО НЕ БЪРВИ В ПОСОКАТА НАЧЕРТАНА ОТ СВЕТОВНОТО САТАНИНСКО ПРАВИТЕЛСТВО Е МЪРТЪВ.ЦЕЛИЯТ СВЯТ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЕДИН КОНЦЛАГЕР.ЧЕТЕТЕ КАКВО НИ ПОДГОТВЯТ РОКФЕЛЕРОВЦИ,РОДШИЛДОВЦИ,БИЛ ГЕИТС И ОЩЕ ДУЗИНА САТАНИ.
125
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби "Ще те отстранят, както направиха с Хрушчов" Явно не си забелязал, че за разлика от СССР, Северна Корея е династична диктатура. СССР е организационна (на КГБ) диктатура.
123
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен Наследи това е ясно, но нали се сещаш че след като вземеш властта което е най-лесната част от уравнението трябва да продължиш ако не успееш ще те отстранят както примерно направиха с Хрушчов. Естествено има и други примери.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби И отново, като му отиде аргумента в задънена улица Боби просто решава да смени темата. Говореше за това какъв бил стандарта в двете Кореи, забрави ли?
121
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 129 Случайно да знаеш как е създадена ЮКорея? С Едностранна декларация от САЩ(мисля 1947 година) като САЩ войски не са воювали ВСВ изобщо на Корейския полуостров. След това САЩ си правят база в Пусан. Принципа РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ в действие.
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби "как един 30 годишен Кимчо с жъл то около устата взе контрола над страна като СКорея?" "Наследи" я о баща си, който я наследи от неговия баща а на всички тях им го харизаха комунистическите сатрапи СССР и Китай. Това няма нищо общо с "реорганизация на селското стопанство". От Кимчовата "реорганизация" стотици хиляди измряха от глад а 10 милиона са на ръба на оцеляването. Това са данни на ООН.
119
1
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 месеца
да слагаш минуси на очевадни факти гона може само демократичен либерален коменист - от село Миндя нон стоп под масата.
118
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Чудно Ами като цяло се самоизхранват със собствено селско стопанство. Запитайте се как един 30 годишен Кимчо с жъл то около устата взе контрола над страна като СКорея? Ами направи (според някои не самия Ким а сестра му сивия кардинал) реорганизация на селското стопанство. Всеки фермер реално си е капиталистически предприемател. Фермерството първоначално с Китайска а по-късно с СКорейска аграрна техника увеличи производителността си. Да не са се ояли като ЮКорея и САЩ но и не гладуват.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Ааа, да, "горките" южнокорейци, те "се справят" (всъщност живеят добре в уредена държава) като произвеждат и работят, това наистина е за съжаление и ужасно. И тъй като няма какво други да добави, Боби веднага се сеща, че Северна Корея може да нападне Южна Корея. На руските мозъци, като загубят битката за качествения начин на живот, автоматично им идва "идеята" "да, но ние можем да го РАЗРУШИМ вашия". Трагична картинка: защото си некадърен да плашиш тези около теб, как ще навредиш.
116
9
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 117 Да в Южна корея всичко е прекрасно с изключение на: 1. Страната не може със собствено производство да се самоизхрани 2. Заради вноса на храни ЮКорея трябва да изнася промишлена продукция и за сега успешно оцелява на пазарите 3. засилва се демогавския процес/проблем застаряващо население и свръх ниска раждаемост На икономиката ЗА СЕГА като цяло не се отразява заради свръх индустриализацията и роботизацията 4. СКорея може реално да блокира търговския трафик и да изтърбуш ЮКорея енерго мрежа
115
4
 
7
 
! Отговори
Чудно преди 5 месеца
От какво живеят северно корейците ? Освем производство на оръжие ,което никой не купува ,какво друго произвеждат и продават ?
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Аз ти пиша, че демографската тенденция в СССР 2 е ясно за намаляващо население, той ми пише, защо се увеличавали големите градове! Големите градове се увеличават за сметка на селата, които се обезлюдяват, и защото в Русия мизерията е гигантска и хората търсят каквато и да е работа. Над 80% от участниците във войната на Путин, които доброволно са се записали, признават, че са отишли за пари, защото нямат никакви перспективи там, където живеят. Дотам ги докара диктатора.
113
0
 
12
 
! Отговори
Раждайте добитъци! - преди 5 месеца
ше има разстрел.!.
112
2
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 5 месеца
Ти колко пъти ходи в малките руски градове?
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До до 114ти до Сърбия не си ходил та в Сеул.
110
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 115 Само един въпрос от къде взе тази измислена статистика?
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И Япония си мислеше че няма да я настигне Китай ама вече САЩ са 10 трилиона след Китай...