Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 94 "На следващо място при комунозма всякакви храни имаше и бяха биологично чисте" Личи си, че не си живял през комунизма, иначе нямаше да буташ такива неистини. Мога да изброявам ДОСТА дълго "чистите" храни. Или си мислиш, че рецептата за кремвиршите "Леки" е "измислена" след 89та. Знаеш ли защо имаше салам, на който казвахме "кучешка радост"?
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
друга бира са официалните тимбилдинг фейкове не са като руските
86
0
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 5 месеца
Е добре, де: първо имали програми за ограничаване на раждаемостта, пък сега изведнъж се уплашили, че програмите са успешни? Кое последно? Да раждат или да не раждат?
85
0
 
4
 
! Отговори
Алън Грант преди 5 месеца
До АнонименИмаш предвид,че Русия е първа по психопати ли?
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ким ако иска висока раждаемост вместо да плаче да вземе нашите от гетата, с възпитаврнето им за комунизма ще се озори но ще реши проблема.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До леля чичо Според теб Ким "милее ли за родината си" и как се връзва милеенето за родината с това да убиеш милиони свои сънародници с ГЛАД?
82
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това че корейците няма какво да ядат е виц. Путин им е закарал пшеница колкото искат от украинската хахахахаха.На следващо място при комунозма всякакви храни имаше и бяха биологично чисте е сега яжте глифозата ДДТ на 21 век и чакайте жените ви да родят.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цялата държава е психиатрична клиника.
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 8 9"Русия е много зле хахаха миналата година надмина по БВП Германия" Има хора, които без руски фейкове не могат да си представят живота. Буквално ежедневието им е зле, ако не издумкат някой руски фейк.
79
7
 
0
 
! Отговори
леля чичо преди 5 месеца
според евроатлантиците бе.з.р.о.дници не съществува лидер който милее за родината си и народа си, а те майкопродавците милеят само за центове и мислят че са голяма работа
78
2
 
7
 
! Отговори
още нещо преди 5 месеца
При всички тоталитарни комунистически или фашистки режими раждаемостта спада защото хората не искат да раждат роби .Затова Хитлер призовава всяка студентск до роди идно дете зо фюрера и държавата му поема издръжката.Русия е намалила населението си почти наполовина , в България само *** раждаха защото българите ги издържаха чрез ергенския данък и др. фашистки дивотии.
77
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия е много зле хахаха миналата година надмина по БВП Германия и вече е петата икономика в света. Украйна е много добре копае дъното и проси пари и оръжия.
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много е смешно да те убеждават колко е било хубаво по комунизма като гледаш държави, в които наличието на неква храна е огромна въпросителна. Кефят се на БРИКС и некви смешни валутки, а не разбират че и това беше създадено от САЩ и Голдмън Сакс, за да има запада къде да си инвестира парите в развиващи се пазари. Руската картинка е жалка, смешна и тъжна. Децата ги гледат и ги сочат с пръст вече и им се смеят.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До М? "Как да разждат с три купички ориз на ден?" Не са купичките проблема, а липсата на желание да живеят в "рая" на Ким. Не искат да са причина за страдание, затова не правят хора, които да страдат в бъдеще. Диктаторчетата са сбъркани и затова не схващат къде е проблема. Има и други причини за ниска раждаемост, но в диктатурите това е основната.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво стана със сателита. Да не е объркал орбитата.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зле, зле, ама по-хубаво ли щеше да им е, да пълзят в украинската кал под обстрел и с пералня на гръб? Да си гризат там корените и да са благодарни, че не са се родили руснаци!
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
уикипедия - списък на страните по коефициент на раждаемостСеверна корея - 14,4 на хиляда, Англия 12,8, сащ 12,7, Франция 12,6, Дания 10,6, Полша 10,2, БЪЛГАРИЯ 9,5 - ДЕНКОВ И ЛЕНА СЪЛЗИ НЕ РОНЯТ, Южна Корея - 9,4, Япония 8,3, Германия 8,1-световен шампион по изчезванеДО ДОПЪЛНЯ АКО ГИ НЯМАШЕ РОМИТЕ КАКВА ЛИ ЩЕШЕ ДА НИ Е РАЖДАЕМОСТТА
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А, Кимчо понеже е беден има само едно дете, дъщеря.
70
2
 
8
 
! Отговори
ътт преди 5 месеца
Освен да започне да им помага чрез кожената инжекция, не виждам как да се получи по-голяма разждаемост. Може и да пробва да им дава и повече храна, ама се съмнявам, че ще се съгласи.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Раждаемоста няма нищо общо с материалното благополучие на населението. Даже колкото е по-бедно толкова е по-голяма раждаемоста. Примери по света колкото искаш. Афганистан, Бангладеш,Нигерия, Пакистан и тн.

Спонсорирани публикации