София като филм на ужасите - вместо с шейна, Дядо Коледа пристигна на медузи и костенурки

Борис Бонев: Украсата е оригинална, смислена, защитава биоразнообразието
12 дек 2023 12:02, Петър Бойчев
202
София като филм на ужасите - вместо с шейна, Дядо Коледа пристигна на медузи и костенурки
Снимка Фейсбук

След като закъсня безкрайно, новата коледна украса в центъра на София втрещи софиянци. Тя е на Малките пет кьошета - емблематично място за бохемска София. Украсата представлява светещи костенурка и медузи.
И почти моментално предизвика реакции от столичани в социалните мрежи, пише "24 часа". Като отново нападките бяха насочени към Столична община.

Пръв в защита на надвисналите над главите на столичани костенурки, медузи и октоподи се изказа общинският съветник Борисов Бонев от "Спаси София", който неуспешно опитва вече втори месец да стане председател на Столичния общински съвет. Коментарът му обаче предизвика лавина от шеги и негодувание.  

В един от тях софиянец казва, че столицата е "превърната в най-непразничното антиколедно гето в Европа".  Други пък го призовават да се съберат първо падналите клони, че костенарката ще вземе да се оплете в тях.

Ето какво написа Борис Бонев преди часове за светещата костенурка:

"Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни.

Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.

През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година "заедно пазим водното богатство" и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

🙏Поздравления на всички съседи и ентусиасти, които за трета година припознават кампанията като своя кауза и допринасят с творчески дух - СлънцеЛуна, Phine, Zoya, Sabai, Irini, Woood, Мини Маркет, Imp-Act, и всички живущи в квартала", написа Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
На 23 май е световния ден на морските костенурки. Декември ще бъде май.
170
0
 
3
 
! Отговори
Денкоглу преди 4 месеца
Е костенурката
169
1
 
7
 
! Отговори
Давам безплатна преди 4 месеца
идея на Бонев:да направят инсталация с бременен Дядо Коледа-хем протест срещу забраната на абортите,хем доказателство за свободолюбивия дух на стареца с нестандартна сексуална ориентация,духовен брат на прайда,чийто апологет е Бонев.Стига с клишетата от минали столетия,новият Дядо Коледа е травестит,а Бонев-Снежанка?
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, не..
167
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За трета поредна година се прави подобно нещо, миналата е била с големи животни. Но какво да обвсняваш ба хейтър?!
166
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искат да ни превърнат в мекотели без памет, националност, религия и пол. Това е посланието.
165
9
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 4 месеца
Ами той и дядо Коледа е измислен, рекламен трик на Кока-кола. Шейната с елените е също толкова измислена и нелепа. Просто някой хора са свикнали с нея...
164
2
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Как се стигна до тук боневци спасители да се разпореждат в столицата как защо София събуди се подиграват се с теб с Коледа най светлите празници християнски Как харчат парите безконтролно и никой и нищо не ги пита липса на отговорност
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно са купили украсата втора употреба след като е била използвана след празника на някой морски курорт.
162
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А излагацията можеше да се избегне, ако организаторите просто бяха започнали с "Какво празнуваме?"
161
2
 
17
 
! Отговори
ОТВРАТ !!!!!!!!!!! преди 4 месеца
Отврат !!!!!!!!!! Това е поредната юдо-масонска сатанистка гадост ! Педи-джендърасчето Борис Бонев няма място в кметството на София ! За тази сатанинска гадост бих вкарал виновните в затвора ! Юдо-джендърастки ***, как смеете да се гаврите с празника и достойнството на софиянци !?!
160
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хомбаво е, ама халоциногенките-гъбки мязат на най-милото на седемте джоджета и най-вече на кака им Снежанка и какобатко им Бони.
159
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
25 години съсипия на България!!
158
3
 
24
 
! Отговори
Пурко преди 4 месеца
Другата година ще има: охлюви и хипопотами !!Да Ви е честит новия кмет.... и все по добре ще става ...
157
2
 
26
 
! Отговори
СДСеЧума преди 4 месеца
След 30 годишното опростачване на нацията,чието начало постави четата на Драгалевския Ай дук - какво очаквате да видите!?
156
3
 
32
 
! Отговори
счупи София преди 4 месеца
По това време на годината не празнуваме Ден на Океана, а светъл християнски празник. Притеснен съм за психическото състояние и умствени възможности на тези, на които софиянци сме поверили управлението на града и парите от данъците ни. Освен ако не се прави умишлено и злонамерено - твърде много станаха гротесктните инсталации в София, в които няма нито нещо традиционно християнско, нито оставяйки религията и традициите настрана - класически коледно.
155
1
 
16
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Как така едни добра ли се до власт разхищават парите на софиянци Това не са лични пари на Бонев ИМА ли кой да търси отговорност на този спасител С 16 % и разграбват парите от данъците без наказано
154
3
 
3
 
! Отговори
Провинциалист преди 4 месеца
*** демонтираха ли е ?
153
2
 
23
 
! Отговори
смеххххх преди 4 месеца
ПЪЛЕН СМЕХХХ !
152
1
 
20
 
! Отговори
Lilo and Stitch преди 4 месеца
Все едно сме на тропически остров или на екватора.

Спонсорирани публикации