Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?

Близките и криминалист за случая в Стара Загора
Обновена: 2 яну 2024 10:24 | 2 яну 2024 10:14, Нели Христова
355
Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?
Снимка: БГНЕС

"Вярваме в Господ. И вярваме в правдата. Призоваваме всеки, който може да допринесе за намирането на цялата истина и правдата да възтържествува - да помогне. Защото не можем да вярваме, че компетентните органи са действително компетентни. Ние не просто смятаме, че баща ми е пребит до смърт. Ние го виждаме на свидетелските кадри, заснети от хора, които са присъствали на мястото, което не мога да нарека местопроизшествие. Това е местопрестъпление. Виждаме как баща ни е зверски налаган, със страшни ритници”, заяви дъщерята на починалия Борислава Пенева пред Нова тв.

"Човек, след като е катастрофирал, така ли трябва да го извадят от колата? Не трябва ли да бъде извикана линейка? Да има пожарна? Той вече е бил катастрофирал. Няма къде да ходи. Не му е оказана първа помощ, а е оказана физическа сила върху човек, който е бил в безпомощно състояние", заяви и другата дъщеря на починалия Ивелина.

По думите на Борислава на клипчета в социалните медии се вижда как след катастрофата баща ѝ все още е жив и полицаите се опитват да го издърпат от колата.

"До настоящия момент няма обаждане от полицията – нито до мен, нито до друг член на семейството ми", подчерта тя.

Още по темата
Ивелина сподели, че е била в Холандия и е видяла от социалните мрежи какво точно се е случило с баща ѝ.

„Абсолютно всичко беше в социалните мрежи. Така аз разбрах, че баща ми е бил пребит и убит от бой. В този момент исках да звънна веднага на дежурния в Районното управление в Стара Загора. Звънях на 112, за да получа информация, но ми бе отказана. Никой не се свърза с мен, за да ми каже какво се е случило”, подчерта младата жена.

Близките държат да има съдебна експертиза, но не в Стара Загора, тъй акто смятат, че случаят ще бъде потулен. Според тях се скалъпват истории като тази, че е заплашвал с нож деца преди гонката.

"Оказа се, че всъщност младежите, подали сигнала, са дали показания пред следователите, че нож не е имало. И те са били младежи, а не деца. Баща ми си е разхождал кученцето. Понеже много го обича – не дава на никой да му се кара. Вероятно се е стигнало до размяна на реплики", твърди Ивелина.

Бившата му съпруга Румяна твърди, че Пламен никога не е бил агресивен, дори когато е бил афектиран.

Другата дъщеря на починалия - Ивелина подчерта, че баща ѝ е приемал лекарства, заради назначено му лечение. "Баща ми не е имал проблеми. Той е имал заболяване, към което има назначени лекарства, които е вземал. И по никакъв начин тази диагноза не го правеше агресивен", категорична е тя.

Човек, който няма какво да крие, не би бягал от 9 патрулки, коментира криминалистът Иван Савов.

По данни на полицията преследването започва след подаден сигнал от малолетно лице. Следва преследване и сблъсък с полицейски автомобил. На кадри, заснети от граждани, се вижда моментът на опита за арест на главен булевард в града.

"Полицията се е отзовала на сигнал за нападение с хладно оръжие, което може да бъде третирано като закана за убийство. Пазят се записите от 112 и там ще се чуе кой какво е казал. Отивайки, полицията установява човек, който вместо, виждайки униформените и бидейки невинен, да окаже съдействие, за да се изяснят нещата, бяга. Събират се 9 патрулки, говорим за преследване като на филм.

"Лицето е катастрофирало, което няма как да се контролира, защото основната задача на служителите е да го спрат, тъй като не знаят дали няма да тръгне да стреля по други хора. Всички кадри, които са разпространени във Facebook, са снимани от коли, които минават покрай мястото на задържането и показват полицейските служители, които упражняват някакъв вид насилствени действия. По-голямата част от кадрите показват как полицаите се опитват да отворят вратите на автомобила, защото мъжът се съпротивлява. В тази ситуация служителите са длъжни да вземат мерки. При самото задържане най-вероятно е упражнено насилие от гледна точка на това, че мъжът не е 40 килограма. Говорим за бивш спортист. Оттам насетне нещата стават мътни", обясни Савов.

"Защо семейството отказват аутопсия? Ако искат да се установи истината, не трябва да пречат на разследването. Много е вероятно някой колега да е превишил употребата на сила. За да се установи всичко, трябва да се каже дали има субстанции в организма на починалия. Питането ми към полицията е дали не е можело в по-ранен етап лицето да бъде спряно и задържано, без да се събере цялата налична полиция, за да го гони", поясни криминалистът.

"И пак полицаите са между чука и наковалнята и всички си мият ръцете с тях. Нали разбирате, че нито един от тези служители не е излязъл навън с идеята да убива някого", допълни криминалистът.

Според Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР действията на униформените в момента на задържането и преследването са законосъобразни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
1
 
0
 
! Отговори
бягал е преди 3 месеца
от агресивното и неадекватно поведение на полицията
325
1
 
0
 
! Отговори
е преди 3 месеца
До Хм....Ако беше баща ти или синът ти убит така,друга песен ще пееше.
324
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
един път и мен ме обвиниха че бягам от полицията, карали след мен 10 мин, чак като паркирах пред нас, ушавите изскочиха и ми викат що бягам...
323
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До "криминалиста" в случая аутопсията е задължителна и не зависи от близките. Как ли е постъпвал този на пътя, ако се ядоса на някой участник в движението?
322
2
 
6
 
! Отговори
HMLF преди 3 месеца
В САЩ щеше да е застрелян на секундата. Как може полицаите, които си вършат работа, да са обект на такава атака. Мисирките и те само куткудякат. Ами докато бяга, ако беше убил няколко деца по улиците? Щаха да реват, че полицията не прави нищо. На тоя никаквец разни роднини говорят за беззаконие!!? Няма такава наглост!
321
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Награда за полицаите! И от тук нататък край на дерибейството на мутрите! Това ви чака....
320
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Америка да посегнеш на полицай.....не си жив!
319
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който нож вади от нож умира.
318
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гълъбин БоевскиПожелавам ти за новата година полиция да те защитава за каквото и да било
317
0
 
2
 
! Отговори
Пред преди 3 месеца
Селската си приятелка
316
9
 
2
 
! Отговори
Сигурно преди 3 месеца
Са го убили те са по големи престъпници
315
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"невинните не бягат." Звучи като лудостта от филма Full Metal Jacket: Всеки който бяга докато стрелям е комунист, а всеки които стои е добре дисциплиниран комунист.
314
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България полицаите са главно неуспели мутри.
313
1
 
5
 
! Отговори
Киев преди 3 месеца
Щом бяга имат право да го застрелят по усмотрение на ситуацията. Чупи Ръка на полицай застрелват го и това е. Защо е нападнал полицая може да е под ефект, че му е блъснал колата или жена му и взима лекарствата със зелената рецепта където му вредят понеже ги е пернал от патрулка барабар с упойките.
312
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няма кука която да не се прави на голям мъж особенно ако са много , както в случая трябва всички участвали в задържането да бъдат изправени пред съд с еднави обвинения за предумишлено убийство и да понесат равна отговорност ...... без да викат аз не видях,аз не знам,не съм аз виновен ... факт човека го няма ,а вие сте невинни господа ченгета за какво служи полицията , там където има беля да идат да я направят още по голяма
311
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Где си расъл,где си пасъл.Невинните не бягали.Преди време един майор влезе в офиса ни.Каза да не се притесняваме ,идвал за справка.Казах му ,че нямаме причина да се тревожим.Нищо не сме направили.Засмя се ехидно и каза да не сме толкова сигурни.Колега ми стигна ръката да не споря,за да не си навлека проблеми.
310
0
 
11
 
! Отговори
Фармация преди 3 месеца
Пуснал си Василис Карас и не чул 9 те патрула , че го гонят. А това, че вземал некви лекарства ако е верно, то какви са тези лекарства , които превръщат 60 годишен примерен гражданин в коллмбийски гангстер от най-висок левел .Да се забранят или да се дават само в болнични условия - в психиятрията. То с теа хапове поне не трябва да шофира и да не излиза сред пъпчиви невъзпитани тийнчета.
309
5
 
14
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 месеца
Едно ще ви кажа - невинните не бягат.Само хора,които се чувстват виновни за нещо бягат.
308
1
 
10
 
! Отговори
Нарциси и егоисти преди 3 месеца
В полицията трябва да се назначат много психоилози примерно на 10 полицая един психолог, народа яко бута масло -секи стана с огромно его всеки се мисли за Жоро Илиев или поне Стоян Колев от мухата става слон. На един татуирън назобен с брада му казах да не паркира пред гаража оня ми вика сега ще ти викна хора , а аз съм сам оня два пъти колкото мене .Едно време по мъжки си обменяхме две-три псувни или 2-3 шамара и всичко свършваше сега само брадати напомпани филмари със сърца на мишлета...
307
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук не говорим за кой крив,кой прав,а за тоталния непрофесиолизъм на полицията.Не*кадърници.Не е ли имало поне един полицай ,който да ги вразуми.