Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?

Близките и криминалист за случая в Стара Загора
Обновена: 2 яну 2024 10:24 | 2 яну 2024 10:14, Нели Христова
355
Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?
Снимка: БГНЕС

"Вярваме в Господ. И вярваме в правдата. Призоваваме всеки, който може да допринесе за намирането на цялата истина и правдата да възтържествува - да помогне. Защото не можем да вярваме, че компетентните органи са действително компетентни. Ние не просто смятаме, че баща ми е пребит до смърт. Ние го виждаме на свидетелските кадри, заснети от хора, които са присъствали на мястото, което не мога да нарека местопроизшествие. Това е местопрестъпление. Виждаме как баща ни е зверски налаган, със страшни ритници”, заяви дъщерята на починалия Борислава Пенева пред Нова тв.

"Човек, след като е катастрофирал, така ли трябва да го извадят от колата? Не трябва ли да бъде извикана линейка? Да има пожарна? Той вече е бил катастрофирал. Няма къде да ходи. Не му е оказана първа помощ, а е оказана физическа сила върху човек, който е бил в безпомощно състояние", заяви и другата дъщеря на починалия Ивелина.

По думите на Борислава на клипчета в социалните медии се вижда как след катастрофата баща ѝ все още е жив и полицаите се опитват да го издърпат от колата.

"До настоящия момент няма обаждане от полицията – нито до мен, нито до друг член на семейството ми", подчерта тя.

Още по темата
Ивелина сподели, че е била в Холандия и е видяла от социалните мрежи какво точно се е случило с баща ѝ.

„Абсолютно всичко беше в социалните мрежи. Така аз разбрах, че баща ми е бил пребит и убит от бой. В този момент исках да звънна веднага на дежурния в Районното управление в Стара Загора. Звънях на 112, за да получа информация, но ми бе отказана. Никой не се свърза с мен, за да ми каже какво се е случило”, подчерта младата жена.

Близките държат да има съдебна експертиза, но не в Стара Загора, тъй акто смятат, че случаят ще бъде потулен. Според тях се скалъпват истории като тази, че е заплашвал с нож деца преди гонката.

"Оказа се, че всъщност младежите, подали сигнала, са дали показания пред следователите, че нож не е имало. И те са били младежи, а не деца. Баща ми си е разхождал кученцето. Понеже много го обича – не дава на никой да му се кара. Вероятно се е стигнало до размяна на реплики", твърди Ивелина.

Бившата му съпруга Румяна твърди, че Пламен никога не е бил агресивен, дори когато е бил афектиран.

Другата дъщеря на починалия - Ивелина подчерта, че баща ѝ е приемал лекарства, заради назначено му лечение. "Баща ми не е имал проблеми. Той е имал заболяване, към което има назначени лекарства, които е вземал. И по никакъв начин тази диагноза не го правеше агресивен", категорична е тя.

Човек, който няма какво да крие, не би бягал от 9 патрулки, коментира криминалистът Иван Савов.

По данни на полицията преследването започва след подаден сигнал от малолетно лице. Следва преследване и сблъсък с полицейски автомобил. На кадри, заснети от граждани, се вижда моментът на опита за арест на главен булевард в града.

"Полицията се е отзовала на сигнал за нападение с хладно оръжие, което може да бъде третирано като закана за убийство. Пазят се записите от 112 и там ще се чуе кой какво е казал. Отивайки, полицията установява човек, който вместо, виждайки униформените и бидейки невинен, да окаже съдействие, за да се изяснят нещата, бяга. Събират се 9 патрулки, говорим за преследване като на филм.

"Лицето е катастрофирало, което няма как да се контролира, защото основната задача на служителите е да го спрат, тъй като не знаят дали няма да тръгне да стреля по други хора. Всички кадри, които са разпространени във Facebook, са снимани от коли, които минават покрай мястото на задържането и показват полицейските служители, които упражняват някакъв вид насилствени действия. По-голямата част от кадрите показват как полицаите се опитват да отворят вратите на автомобила, защото мъжът се съпротивлява. В тази ситуация служителите са длъжни да вземат мерки. При самото задържане най-вероятно е упражнено насилие от гледна точка на това, че мъжът не е 40 килограма. Говорим за бивш спортист. Оттам насетне нещата стават мътни", обясни Савов.

"Защо семейството отказват аутопсия? Ако искат да се установи истината, не трябва да пречат на разследването. Много е вероятно някой колега да е превишил употребата на сила. За да се установи всичко, трябва да се каже дали има субстанции в организма на починалия. Питането ми към полицията е дали не е можело в по-ранен етап лицето да бъде спряно и задържано, без да се събере цялата налична полиция, за да го гони", поясни криминалистът.

"И пак полицаите са между чука и наковалнята и всички си мият ръцете с тях. Нали разбирате, че нито един от тези служители не е излязъл навън с идеята да убива някого", допълни криминалистът.

Според Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР действията на униформените в момента на задържането и преследването са законосъобразни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Не вярвам, че е проявил агресия към деца или полицаи освен ако не е бил заплашен от "младежите" - кой знае какви г-о.в-н.а и наркоманчета са били." - Познато. Онзи ден се мотах до родителите на две ей такива. Трошили нещо пред на майак училището, тя ги навикала, пратила полицаите подире им (да, учителите работят с меснтие полицаи, заради множеството пробелми), а на другия ден "мaмка" им идва и говори за "институционално насилие", че аз си поговорих с бащата и повече з насилеие не щат и да чуят
245
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Право е момичето, трбваше да викнат линейка ...
244
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Човекът може да е имал сергюн и да е бързал за тоалетната да се изтропа.
243
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин- Дерипаска,Милер,Розенберг, Чорни,Авен,Абрамович,Фридман,Векселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин.
242
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМИ УБИТ Е. ЩОМ Е ГОНЕН! - А Я ВИЖТЕ ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КИРЧО, КОКОРЧО, ПЕЕВСКИ СА ЖИВИ ЩОТО НЕ ГИ ГОНЯТ.
241
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
основната задача на служителите е да го спрат, тъй като не знаят дали няма да тръгне да стреля по други хора -----///----- Криминалистът Иван Савов тук извършва най-безсрамно длъжностно престъпление. Много се надявам адвокатите на момичетата да го разорят и да нъде изхвърлен завинаги от системата на МВР.
240
4
 
10
 
! Отговори
изроди преди 4 месеца
Познавах Пламев - бил ми е доставчик 8-9 г. Винаги е бил много делови, спокоен, разсъдлив и винаги в добро настроение. Не вярвам, че е проявил агресия към деца или полицаи освен ако не е бил заплашен от "младежите" - кой знае какви г-о.в-н.а и наркоманчета са били. А ченгетата така яростно го ритаха и налагаха с юмруци, че ми настръхнаха косите. това ли е нашата полиция? Умеят да бият само беззащитни хора. Та той е на 58 г. - каква сериозна съпротива може да окаже, че да го смелят от бой 8-9 пол
239
1
 
15
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 месеца
До Анонимен 241 Полицаите бият човека, защото им е развалил рахатлъка.
238
1
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Националните пътища не са писти за състезание между полиция и престъпници.От тук започва всичко.
237
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
щом му имат номера на колата, кому е нужно да правят гонки в града, освен това убития само е запллашвал (евентуално), не е тежко въоръжен (евентуално нож), та риска не е ли надценен, да не говорим за злобата скоято полицаите ритаха жертвата си
236
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите много лъжат! Ежедневно лъжат в работата си, нарушават човешки права, даже на случайни минувачи. Подхвърлят фалшиви доказателства, вписват фалшиви свидетели. "Беседват" с незадържано лице 20 минути, без реално да е арестуван. Много е зле положението. Трябва масови уволнения в МВР и цялостно пре-обучение на персонала. Който не може да се впише в стандарта на работа - да си ходи!
235
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
МВР са за разформироване, корумпирани, мафиоти и ченгета без капка акъл.
234
4
 
9
 
! Отговори
Той преди 4 месеца
Човекът само малко бягъл да не го обвинят за нещо. Също като ония, които оставиха инкасото да бъде отмъкнато, само за това, че и двамата едновременно отишле да си купят банички за закуска, оставйки чувалите с парите в незаклчената камионетка. Мафиотски номера и адвокатски обяснения. Като че ли целият народ е глу.п.ав и само ние сме най-хитрите.
233
7
 
26
 
! Отговори
Абе хора! преди 4 месеца
Човекът може да е изпаднал в амок, делириум или в някакво друго особено психическо състояние! Това дава ли право на полицията да го пребие БРУТАЛНО и до смърт?! Къде е обучението, къде е професионализмът, или нашата полиция, дето уж ни пази е само сборище на жадни за побои и кръв катили? Катили, които в реалния живот са комплексари и НИКОГА няма да задоволя нагона си да бият другите, но в полицията ги пази униформата и закона! Реформа трябва! Подбор на КАЧЕСТВЕН персонал и много, много работа!
232
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом е бягал, значи се страхувал за живота си. Няма друга причина за да бяга.
231
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
рита ли се мъртъв човек се питам аз, нали полицаите казват, че той е бил мъртъв при пристигането им, защо го блъскаха и ритаха извън колата, поне на клипчето така виждам
230
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен233_това е най-стария човешки инстинкт, може да се е паникьосал, за такова нещо размазва ли се череп в земята?...
229
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наиситина, защо е бягал от патрулките?
228
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Единственият проблем, който виждам е, че не са го гръмнали в момента, в който е решил да бяга. Сега да му повдигнат посмъртно обвинения за опит за убийство за всеки един пешеходец или водач на автомобил, с който се е разминал този по време на преследването.. като в щатите! След това роднините да плащат!
227
7
 
27
 
! Отговори
маалатъ преди 4 месеца
Пет полицая в Ст. Загора пребиват човек в полубезпомощно състояние след катастрофа!!! Клиповете в Мрежата го показват. ОчевАдно физическата саморазправа на тези "полицаи" над задържани не им е за пръв път!