Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?

Близките и криминалист за случая в Стара Загора
Обновена: 2 яну 2024 10:24 | 2 яну 2024 10:14, Нели Христова
355
Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?
Снимка: БГНЕС

"Вярваме в Господ. И вярваме в правдата. Призоваваме всеки, който може да допринесе за намирането на цялата истина и правдата да възтържествува - да помогне. Защото не можем да вярваме, че компетентните органи са действително компетентни. Ние не просто смятаме, че баща ми е пребит до смърт. Ние го виждаме на свидетелските кадри, заснети от хора, които са присъствали на мястото, което не мога да нарека местопроизшествие. Това е местопрестъпление. Виждаме как баща ни е зверски налаган, със страшни ритници”, заяви дъщерята на починалия Борислава Пенева пред Нова тв.

"Човек, след като е катастрофирал, така ли трябва да го извадят от колата? Не трябва ли да бъде извикана линейка? Да има пожарна? Той вече е бил катастрофирал. Няма къде да ходи. Не му е оказана първа помощ, а е оказана физическа сила върху човек, който е бил в безпомощно състояние", заяви и другата дъщеря на починалия Ивелина.

По думите на Борислава на клипчета в социалните медии се вижда как след катастрофата баща ѝ все още е жив и полицаите се опитват да го издърпат от колата.

"До настоящия момент няма обаждане от полицията – нито до мен, нито до друг член на семейството ми", подчерта тя.

Още по темата
Ивелина сподели, че е била в Холандия и е видяла от социалните мрежи какво точно се е случило с баща ѝ.

„Абсолютно всичко беше в социалните мрежи. Така аз разбрах, че баща ми е бил пребит и убит от бой. В този момент исках да звънна веднага на дежурния в Районното управление в Стара Загора. Звънях на 112, за да получа информация, но ми бе отказана. Никой не се свърза с мен, за да ми каже какво се е случило”, подчерта младата жена.

Близките държат да има съдебна експертиза, но не в Стара Загора, тъй акто смятат, че случаят ще бъде потулен. Според тях се скалъпват истории като тази, че е заплашвал с нож деца преди гонката.

"Оказа се, че всъщност младежите, подали сигнала, са дали показания пред следователите, че нож не е имало. И те са били младежи, а не деца. Баща ми си е разхождал кученцето. Понеже много го обича – не дава на никой да му се кара. Вероятно се е стигнало до размяна на реплики", твърди Ивелина.

Бившата му съпруга Румяна твърди, че Пламен никога не е бил агресивен, дори когато е бил афектиран.

Другата дъщеря на починалия - Ивелина подчерта, че баща ѝ е приемал лекарства, заради назначено му лечение. "Баща ми не е имал проблеми. Той е имал заболяване, към което има назначени лекарства, които е вземал. И по никакъв начин тази диагноза не го правеше агресивен", категорична е тя.

Човек, който няма какво да крие, не би бягал от 9 патрулки, коментира криминалистът Иван Савов.

По данни на полицията преследването започва след подаден сигнал от малолетно лице. Следва преследване и сблъсък с полицейски автомобил. На кадри, заснети от граждани, се вижда моментът на опита за арест на главен булевард в града.

"Полицията се е отзовала на сигнал за нападение с хладно оръжие, което може да бъде третирано като закана за убийство. Пазят се записите от 112 и там ще се чуе кой какво е казал. Отивайки, полицията установява човек, който вместо, виждайки униформените и бидейки невинен, да окаже съдействие, за да се изяснят нещата, бяга. Събират се 9 патрулки, говорим за преследване като на филм.

"Лицето е катастрофирало, което няма как да се контролира, защото основната задача на служителите е да го спрат, тъй като не знаят дали няма да тръгне да стреля по други хора. Всички кадри, които са разпространени във Facebook, са снимани от коли, които минават покрай мястото на задържането и показват полицейските служители, които упражняват някакъв вид насилствени действия. По-голямата част от кадрите показват как полицаите се опитват да отворят вратите на автомобила, защото мъжът се съпротивлява. В тази ситуация служителите са длъжни да вземат мерки. При самото задържане най-вероятно е упражнено насилие от гледна точка на това, че мъжът не е 40 килограма. Говорим за бивш спортист. Оттам насетне нещата стават мътни", обясни Савов.

"Защо семейството отказват аутопсия? Ако искат да се установи истината, не трябва да пречат на разследването. Много е вероятно някой колега да е превишил употребата на сила. За да се установи всичко, трябва да се каже дали има субстанции в организма на починалия. Питането ми към полицията е дали не е можело в по-ранен етап лицето да бъде спряно и задържано, без да се събере цялата налична полиция, за да го гони", поясни криминалистът.

"И пак полицаите са между чука и наковалнята и всички си мият ръцете с тях. Нали разбирате, че нито един от тези служители не е излязъл навън с идеята да убива някого", допълни криминалистът.

Според Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР действията на униформените в момента на задържането и преследването са законосъобразни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
8
 
! Отговори
Парадокси преди 4 месеца
Долу некъв се оплаква , че на нова година имало музика от съседите и полицията не му разбила вратата на съседа и не го пребила . Изтреще народа с тия мини филми в социалките.
305
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно,какъв криминалист е този Савов,какъв опит има,къде,на каква длъжност и защо е напуснал МВР ?Защо бил избягал,защо не се бил подчинил ! Причини много и то все основателни ! Обаче да получиш сигнал за махленска разпра и да сътвориш подобен хаос,това е единствено във възможностите на нашенското туземно население-независимо,кой какъв е!Най-накрая разбрахте ли защо бяга,май не и никога няма да разберете,но имаме един починал и още няколко разкапани съдби !
304
9
 
16
 
! Отговори
Жалко за човека, но преди 4 месеца
Тръгнал да гази полицай бягал из града със 120км/ч от 9 патрула ,блъснал се и получил инфаркт. Борец от няколко тупалки не умира току така. Стига сте плюли полицаите .Ако беше сгазил някой щяхте да викате ,че полицията не си върши работата.В Щатите първо стрелят после питат , а ако си черен въобще не питат даже...
303
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Защо не кажете името на Момчето което го е натопило за ножа и на кой е Син? Дали не е син на Прокурор , Адвокат или полицай, за да каже това на което полицията реагира. Какъв е тоя цирк със 9 Патрулки , полицията в Стара загора да не участва във филм сниман от Бооливуд? На Семерджиев след 2 мъртви момичета стълба му носят и му губят кръвната проба. Имам чувството че Полиция, Прокуратура и Мафия е едно и също във Стара загора. Случия Дебора го доказва но там беше вдигнат шум до небето по политиче
302
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
според мен полицая, докато е трошил стъклата на колата си е счупил ръката
301
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До manwithnoname_полицията е законът, но в закона не пише, че трябва да бъдат убивани хората
300
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече и счупил ръка на полицай...
299
7
 
18
 
! Отговори
Гълъбин Боевски преди 4 месеца
Щото бил баща и щото бил републикански шампион, значи е невинен и може да си бяга от когото си иска и накъдето си иска с личната кола ..... Без да има нужда от причина. Ахахахаха.
298
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бягаш от 9 патрулки в центъра на град! С една камара свидетели! Да рискуваш здравето и живота на нищо не подозиращи хора! Мили момичета, кроткият Ви баща явно яко се е бил омазал. След като е счупил ръка на полицай при изпълнение на служебните му задължения, ако са го пребили, то си го е заслужил. Стига сте изкарвали такива жертви.
297
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
298 Човекът си е разхождал кучето, какъв опит за отвличане?
296
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Емо Па да вземат полицаите и с кафе да го почерпят? Да го почешат зад ушите? Точно с тези наложени от адвокати ограничения, една камара техни потенциални клиенти правят полицията и съда смешни. Ако не беше бягал и ако не се бе заключил в колата, сега щеше да е жив. Не давал да му обиждат кучето? На мен, такъв ми вади пистолет в Южния парк, след като ппсето му ми се пусна без никаква видима причина от 40 метра,без намордник и каишка,и се оказа, че нямам право да се защитавам от атаката му!
295
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Можеше и по друг начин да го неутрализират, а не да потрошат автомобила. Обграждат го отвсякъде с патрулките и му казват да излезне. Ще стои час-два-три и ще излезне. Самият факт че така са настървени към автомобила, говори че е в състояние да излезне сам. А както излиза, са озлобени и си го изкарват на него. Тук вече говорим за професионализъм.
294
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите са най големите безполезници, когато дойдоха в 5 сутринта на 31ви по сигнал, който подадох за силна музика и крясъци ме нарече сценариста, и че нищо не можели да направят понеже не им отваряли, а те стояха 1 минута и тръгнаха да си ходят. Предишния ми досег беше, когато ни обраха у дома и казаха, че най вероятно няма да ги намерят. Не знам как живеят възрастните хора по селата очаквайте тези хора да ги пазят.
293
8
 
23
 
! Отговори
- преди 4 месеца
Катастрофирал? Или умишлено блъска патрулка с цел да я измести , и ако не се беше качил на бордюрите , щеше да продължи да бяга. Като спира колата , защо не отваря вратите? Ами са заключени , удара не е беше силен , вратите без проблем ще се отворят...И като толкова го брани дъщеря му , защо бяга на първо място от 9 патрулки?
292
15
 
19
 
! Отговори
manwithnoname преди 4 месеца
Подкрепям напълно полицаите. Браво момчета, трябва даже и по-твърдо! Нека да не забравяме, че Полицията е законът...а законът трябва да се спазва!Това което се случи би се случило във всяка европейска държава, САЩ, Русия и тн..
291
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може да е бягал, защото не е искал точно тези полицаи да го задържат. В Стара Загора всички се познават, може полицаите да са му имали зъб на лична основа. И да е заплашил с нож, трябва ли, полицаите да го пребият до смърт? Защо са го вадили от колата, ако е имало произшествие, а не са извшкали линейка, екип на МВР за ПТП, следовател?
290
4
 
2
 
! Отговори
Watch преди 4 месеца
бе вие тука в БГ все сте разбирачи бе ей !!! как не сме вързали и цъфнали незнам????? то затова сме клозета на европа( бяхме и даже обрисувани така ,ама не помните явно) !!!! аре бегайте мало:умн:ци
289
7
 
2
 
! Отговори
Киев преди 4 месеца
Така написано изглежда за опит за отвличане с хладно оръжие.
288
27
 
19
 
! Отговори
До кога ще ги търпим преди 4 месеца
Мръсни *** (полицаи) децата ви да умрат, бял ден да не видите до 10-то коляно да се мъчите. 40 хил души трябва да се прочистят от системата. До корен , всичко да се избие направо с цялата ни политическа прослойка.
287
7
 
18
 
! Отговори
Емо преди 4 месеца
До АнонимЗащо е бягал, много важен въпрос, ами например полицая казва г-не задържаме ви за проверка, заподозрян сте; заподозрения казва, добре, но да се обадя по телефона да дойде дъщеря ми да прибере кучето, а да звънна и на адвокат; полицаят: не може да звъните на никого, има сигнал срещу вас и т.н. и ттам се тръгва с повишаване на тон, със заплахи, обиди и пр. неприятни неща, които никога няма да разберем. А могат да му запишат данните и да го призоват на другия ден в районното за обяснеия.

Спонсорирани публикации