Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
7
 
! Отговори
хахах преди 4 месеца
Дайте украинци да дадете ... нив ще ви благодарим.... хахахахах
108
6
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 4 месеца
Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: хайде да победим Русия. БВП на Русия е само 3%, лесно ще ги бием руснаците.
107
1
 
10
 
! Отговори
Този вече е преди 4 месеца
непоносим! Още не е разбрал, че не може да спечели тази война. Няма ли кой да му обясни, че срещу ядрена държава не може да се печели, просто защото имат ядрено оръжие! Явно търси европейски еквиваленти на Хирошима и Нагазаки, които, ако Путин загуби контенанса може за няколко секунди на да направи!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: Предлагам Боно да мръдне до Киев и да попее в метрото, санди блади санди примерно, да повдигне бойния дyx на украинския народ, може и Ози да дойде, сабат блади сабат да такова.
105
0
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 4 месеца
До вгз Тия "развити хора" трябва да направят едно далеч по-кратко пътешествие - до най-близкия психодиспансер. Задължително ТРЯБВА и ти да ги придружиш!
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
айде взимайте се в ръце бе, вече 23 месеца се взимате в ръце, през всичкото това време това бил проблема, ама че бездарна шайка
103
1
 
17
 
! Отговори
Да напомня: преди 4 месеца
Ако украинският народ вземе нещата в свои ръце, първата му работа ще е да поиска сметка от този национален предател за отказа му да прекрати войната през март'2022.Безумно решение, което струваше на Украйна живота на стотици хиляди украински момчета и здравето на милиони, останали живи в тия кланета .
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Нали знаете, че 118. Не, не знаем. А ти откъде знаеш?
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо досега не сте взели инициативата във войната в свои ръце? Не сте искали?
100
1
 
17
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Почва да не му се разбира много какво говори и какво всъщност иска да каже. За каква инициатива става въпрос?
99
3
 
17
 
! Отговори
Помните ли когато преди 4 месеца
в началото на войната Зеленски се беше надрусал или напил и даваше пресконференция, че иска преговори и най-любезно кани Путин. Посне, някой, нещо му нашепна и стана великия държавен лидер, който громи рашистите. В момента, единствения по-силен фактор от Зеленски, който може да приключи войната още днес е САЩ. Само че личните интереси на семействата Байдън и Кейгън-Нюланд в Украйна са твърде големи, за да стане нещо такова. Ще видим какво ще стане след изборите при евентуална тяхна загуба.
98
3
 
18
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 4 месеца
Да ти ..... и президента толкова много хора погуби..
97
3
 
20
 
! Отговори
Име преди 4 месеца
Крайно време е украинците да вземат нещата в свои ръце, и да се отърват от зеленото продажно човече! Не подкрепям агресията в какъвто и да е вид.
96
25
 
4
 
! Отговори
Нали знаете че преди 4 месеца
Ако Русия победи Украйна Следващите и жертви са Молдова Ромъния и България
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Между комик и политик разликата е огромна. Така е, когато всеки се занимава с това, което не му е работа. Но за хилядите жертви, със сигурност скоро ще отговаря.
94
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Политико": Китай пренебрегна Зеленски в Швейцария. Украинските лидери не криеха желанието си да се срещнат с китайски официални лица в Швейцария тази седмица, но президентът Володимир Зеленски се прибра у дома без желаната среща, което е удар за Киев.
93
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слава на Украйна
92
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя има ли представа какво става с територията му и че половината вече е заминала, а след някой друг месец трябва да избира къде да пребивава. Разсипа една красива и добре подредена страна. С мечока досега, както историята показва, никой не се е пребрил. Така са си мислели и франсето и мустакатият, но друго се е получило. Затова на избори трябва много да се внимава какво се избира.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 106Е кой да победи тоя дето не може да произвежда оръжия пък и украинците свършват вече и други трудно ще намери ли?
90
6
 
2
 
! Отговори
вгз преди 4 месеца
до 99:има хора, които са силно развити и правят астрални пътешествия в бъдещето. В 3908 г. няма държави като Русия и Китай, цели раси са изчезнали. Цялата жълта раса е изчезнала. Няма араби. Няма ***. Останали са само 5 държави - обединения по континенти.

Спонсорирани публикации