Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи

Средствата трябва да бъдат използвани за възстановяването на страната
5 мар 2024 07:09, Петър Бойчев
244
 Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи
Снимка БГНЕС

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната, предаде НОВА.  

Във Вашингтон и Европа все по-често се чуват призиви за създаване на фонд за Украйна, в който да се използват милиарди долари в руски банкови сметки, инвестиции и други активи, замразени от Запада заради инвазията на Москва.
 

"Конфискуването на руските активи трябва да се превърне в надежден източник на подкрепа за нашата държава и финансиране на възстановяването ни", заяви на пресконференция министър-председателят Денис Шмигал.
Украйна предупреди, че отчаяно се нуждае от повече военна и финансова помощ. Шмигал призова западните страни да действат бързо преди изборите и политическите промени, които могат да нарушат усилията.
 

В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
9
 
! Отговори
От хляба ни вземете! преди 2 месеца
Сега най-после ще могат да продължат атентатите, които организират срещу журналисти вписани в кървавия списък с име Миротворец, в който с кръст зачеркват имената на убитите и пишат ЛИКВИДИРАН. Уникална демокрация и човеколюбив режим! Урсулка, Борел, Денков, Гаргамел, какви 300 милиарда? Пратете им още пари. Веднаааага!! От хляба на масата ни вземете, от образованието на децата ни вземете, от здравната каса, вземете си и им дайте на тези алтруисти и борци за човечност и правда в Киев!!!!
172
3
 
24
 
! Отговори
Нахални крадци преди 2 месеца
Това урките са нахални крадци и то на едро .Не им стига помощите ама искат и искат - докога щетърпим тъпите и нахални украинци
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахха, да ги прехвърли на Киев, за да ги откраднат и да избягат с парите от бойното поле. Не, Запада ще вземе парите и ще дава на Укрозулусите оръжие. Парите ще дойдаат при нас, техните евроатлантически партньори. За тях само оръжие и бой от руснаците.
170
2
 
11
 
! Отговори
Кскс преди 2 месеца
Украйна иска запада да открадне 300 млрд. и да им ги даде :D по този начин запада ще сесе компрометира и това ще доведе до голям отлив на капитали от Китай и арабските страни, а в Украйна доста зор ще видя докато откраднат тези пари :D. Тези *** продават военната техника която им се праща за да лапат пара а представяте ли си да им изсипат 300млрд. Наготово...
169
3
 
12
 
! Отговори
... преди 2 месеца
тези пари са на Русия не са на Путин, така че бих им казал ако вземете и милион от тях, след 72 часа няма да има киев като град, ще остане само в историята
168
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може да се вземат, но не забравяйте, че Русия винаги идва за парите си , както е казал Бисмарк.
167
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да не ги бъхтиш тия наглеци,там където ги свариш и намериш?
166
1
 
16
 
! Отговори
А преди да почнат да преди 2 месеца
възстановяват не трябва ли да спре войната? Иначе рискуват нещо възстановено да бъде отново разрушено.
165
4
 
30
 
! Отговори
Какво следва преди 2 месеца
Искат 300 милиарда замразени руски активи в западни банки. А това са пари, които Русия е получила като заплащане срещу доставка на нефт и газ за Западна Европа. Сигурно накрая ще ги получат - авантата е чиста печалба. Това ще бъде най-голямата кражба в световната история. Но оттук нататък всяка държава, която не е сателит на САЩ ще знае, че не е безопасно да влага пари в банки на САЩ и сателитите им. А и Русия ще национализира всички западни активи на нейна територия. Доста фирми сглобяваха коли
164
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се вдига жизненият стандарт , на украинците , с пари на Европа .
163
0
 
17
 
! Отговори
Красимир преди 2 месеца
Каква е играта която разигравате вие Русия и САЩ. Защото нали разбирате - войната можеше да приключи за два дни. То е като измисления ковид. Но там не сработи а сега може да се стреляте десетилетия и всички нормални хора ще бъдем от грешната страна. Заради едни печатани хартийки. Театрите свършиха бате.
162
1
 
26
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 2 месеца
Това няма как да стане , парите , яхтите , акцийте , имотите и тн са под запор , но са си руски и юридически никой няма право да ги пипа и това всички го знаят много добре
161
1
 
17
 
! Отговори
Fena преди 2 месеца
И за децата стана ясно, че "родолюбивите" и "самоотвержени" украинци просто плащат на наемници да се бият и им дават дареното въоръжение, за да не направят мобилизация, която ще вдигне всички срещу напушения президент. Само нашите журналисти и заблудени политици се пънат като магаре на мост. Без пари и без дарения - мача свършва за 2 дни.
160
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смях !!
159
1
 
21
 
! Отговори
Asassin преди 2 месеца
Всъщност този иска тези пари за фалиралата САЩ, а не за Украйна.
158
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой може ли да ми каже как се искат 300 млрд., не за друго и аз да поискам...
157
0
 
18
 
! Отговори
Феррари преди 2 месеца
Сега е момента да си отворите представителство на Феррари, Бентли, Ламборгини и Ролс Ройс в Украйна. Също продажба на частни самолети, яхти и летящи чинии. Ще има голямо търсене, не ,че до сега е спирало!
156
1
 
35
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Началник на кору-мпирана украйна призовава началниците от ес да станат крадци и да откраднат чуждо, за да му дадат. То бива наглост на едните и другите.
155
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема нужда. Като гледам какво се случва в Мариопул, руснаците ще оправят и останала част от Украйна сами. Иначе парите ще потънат в имоти и още луксозни коли на избрани украинци.
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Толкоз цоцаин - да не е безплатен, ая !

Спонсорирани публикации