Взривове на крачка от кортежа на Зеленски

Той се среща там с Мицотакис
6 мар 2024 20:35, Стела Стоянова
181
Взривове на крачка от кортежа на Зеленски
Снимка БГНЕС, архив

Русия нанесе ракетен удар по кортежа на президента на Украйна Володимир Зеленски в Одеса, съобщават гръцките медии "Прототема" и Greek Peporter. В момента Зеленски се среща с гръцкия премиер Кириякос Мицотакис там. Ракетата е паднала на 150 метра от гръцкото консулство, в което са се намирали премиерът заедно с 8 души и охрана. Впоследствие се оказа, че ракетата е ударила пристанището в същия момент, когато държавните лидери са били там.

"Видяхме днешния удар. Виждате с кого си имаме работа, на тях не им пука къде удрят. Знам, че днес има жертви, не зная още подробности, но зная, че има загинали и ранени", заяви украинският президент, пише "Сега".

Зеленски публикува в Телеграм канала си и видеообръщение, в което каза:

"Днес сме в Одеса. Имахме среща с министър-председателя на Гърция. Основната тема в разговорите беше нашата отбрана, нашите способности за активни действия и отбрана. ПВО е абсолютен приоритет. Точно каквото преговаряме с други партньори. Светът има достатъчно системи за противовъздушна отбрана и възможности за производство на оръжия за отбрана. Тук са необходими оръжия, за да се спасяват животи. Решенията са необходими сега – не някой ден, а за хората, които търпят терористични атаки всеки ден и нощ.

Благодаря на всички, които се борят за нашия народ и държава. Благодаря на всички, които работят за Украйна и в Украйна. Благодарен съм на Одеса – на всички, които се грижат за нашата Одеса, които защитават града, които работят в града и осигуряват работа на хората. Благодаря на всички по света, които помагат! Определено ще издържим. Ние ще защитим нормалния живот."

След него случая коментира и Кириякос Мицотакис: "Президентът Зеленски и щабът му ни показваха пристанището. Докато разглеждахме, чухме сирените и взривовете, които бяха много близо. Не успяхме да стигнем до укритие, това е много впечатляващ опит".

Зеленски и Мицотакис посетиха и блока, в който в събота сутринта загинаха 12 души, между които 5 деца, от руски дрон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
Днепърски Риболов преди 1 месец
Ръководството на "Днепърски Риболов" съобщава: всички които са се записали за в ден Х да молекулизират ЩабенФюрер Зелендарпомиянски се умоляват разчленяването да спира на кластери от по 15-20 молекули, за да може и едрата риба да клъвне, а не само Днепърските кротушки и Чернонморската цаца. От Ръководството!
146
0
 
2
 
! Отговори
Молекули от Зеле преди 1 месец
са на крачка - Утре на клечка, на кибритена клечка разстояние че да тресне некоя пукнябуха. Както Навални бе нужен на руснаците и то жив, така жив за руснаците и колкото може по-дълго е самият Волтметър Грюненшайзе нужен да е жив живеничък, защото тоя комунист охарчва Западните структури като Цунами, натрупва грехове и когато руснаците направят Освободителния си парад в Киев, родителеите, роднините, приятелите и съседите на загиналите 2-300 000 украински бойници ще го разкъсат на молекули
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Животът на Зеленски е определен от огромните му ползи в интерес на Русия. Колкото по дълго президентсва - толко повече приходи от снакциите ще получат в Москва, и в ден Х ще са заменили изцяло оръжията и боеприпасите си. Дефакто Зеленски подкокуросва Запада да санкционира Русия а се получава точно обратното. Аре бе? Да не би да невижда какво се получава както проси и получава пари оръжия и боеприпаси. Нищо не се получава. Половината скришом именно Зеленски изнася за РФ нови области
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Язък! Можеше да ни зарадват...
143
0
 
6
 
! Отговори
Бря преди 1 месец
какъв "герой" - промивката върви с пълна сила
142
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало е и други опити на руснетата! Зеленски много трудно ще убият! Нали това е украинският Левски! Най накрая, ако това се случи, ще претърпи метаморфоза в светец, икона и легенда, а на небосвода ще изгрее супернова звезда! СЛАВА ЗЕЛЕНСКИ!!!
141
1
 
9
 
! Отговори
Радио Рим преди 1 месец
Зеленски трябва да се въдвори в психиатрията, иначе е неизбежно ядрена война и тогава ще се топлят с долари, евро и документи за собственост на вили, апартаменти,офиси и магазини....
140
1
 
15
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Ай стига опорки, никой не е гърмял по кортежа, поразен е слкад за безпилотни катери, тия дето удрят черноморския флот
139
12
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 1 месец
Определено руските хранили донимират в този форум. Интересно накъде ще започнат да се кланят, след като секнат копейките? :)
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже за България и Румъния е определена защитата точно на Одеският регион, предполагам Мицотакис е бил на място, за да види дали да включи и гръцки войски в схемата? Иначе, че е вътрешна постановка, вече е ясно и на децата!
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко че са останали живи изедниците.
136
2
 
21
 
! Отговори
Следващия път преди 1 месец
да си чукнат среща на фронта направо! Какви са тия женски изпълнения, нали са мачовци?! Европа бранат, нема лабаво тука! :D
135
2
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Зеленски ще бъде убит от личната си (британска) охрана, когато западните партньори се избършат ниско под кръста с него. По всяка вероятност смъртта ще е причинена от писмо напоено с новичок пратено лично от Путин.
134
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
E , следващия път да направят решително тази крачка . Сега е ми го героизирате ли това нещо , което праща хора на смърт , а пък то хленчи от бункери и го разкарват с кортежи , да заминава в огъня и като го поорекът направо в Ада за дообработка .
133
1
 
25
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 месец
Звучи като "Взрив пред кортежа на главния прокурор". И тогава такъв смях пада...
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щойто го е страх от мечки да не ходи в гората.
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Koй е зеления ?от бяло зелено червено ли някой?
130
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СтаматНяма да доживее за процес, САЩ избиват всички живи свидетели, когато направят някоя лудория. Нека си спомним как загинаха тюлените, които убиха Бен Ладен. А, как загина шефа на операцията за убийството на иранския генерал? Броени седмици след операциите, повечето участници загиват при странни обстоятелства. Американските генерали много мразят да има свидетели при сенатски изслушвания, които изведнъж може да им хрумне да кажат нещо неудобно.
129
3
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 1 месец
След 6г при поцеса срещу Зеленски, най-близките му приближени, че реват, че са били накарани от него да правят пърформански с реални жертви. Той ще се оправдава, че Шон Пен му е давал такива акъли и САЩ са виновни. Това, най-вероятно, ще е истина.
128
3
 
31
 
! Отговори
ПП преди 1 месец
Те си организират пърформанси като дойде чуждестранен гост. Като дойде Блинкин си взривиха пазара в Константиновка. Разследването на Ню Йорк Таймс показа, че ракетата е изстреляна от украинските позиции. После имаше пърформънс като дойде Байдън, надуха сирените за въздушна тревога, такава нямаше. Нашите като бяха там, взривиха ПВО ракета в жилищен блок (руснаците не ползват такива за удари в Украйна).