Взривове на крачка от кортежа на Зеленски

Той се среща там с Мицотакис
6 мар 2024 20:35, Стела Стоянова
181
Взривове на крачка от кортежа на Зеленски
Снимка БГНЕС, архив

Русия нанесе ракетен удар по кортежа на президента на Украйна Володимир Зеленски в Одеса, съобщават гръцките медии "Прототема" и Greek Peporter. В момента Зеленски се среща с гръцкия премиер Кириякос Мицотакис там. Ракетата е паднала на 150 метра от гръцкото консулство, в което са се намирали премиерът заедно с 8 души и охрана. Впоследствие се оказа, че ракетата е ударила пристанището в същия момент, когато държавните лидери са били там.

"Видяхме днешния удар. Виждате с кого си имаме работа, на тях не им пука къде удрят. Знам, че днес има жертви, не зная още подробности, но зная, че има загинали и ранени", заяви украинският президент, пише "Сега".

Зеленски публикува в Телеграм канала си и видеообръщение, в което каза:

"Днес сме в Одеса. Имахме среща с министър-председателя на Гърция. Основната тема в разговорите беше нашата отбрана, нашите способности за активни действия и отбрана. ПВО е абсолютен приоритет. Точно каквото преговаряме с други партньори. Светът има достатъчно системи за противовъздушна отбрана и възможности за производство на оръжия за отбрана. Тук са необходими оръжия, за да се спасяват животи. Решенията са необходими сега – не някой ден, а за хората, които търпят терористични атаки всеки ден и нощ.

Благодаря на всички, които се борят за нашия народ и държава. Благодаря на всички, които работят за Украйна и в Украйна. Благодарен съм на Одеса – на всички, които се грижат за нашата Одеса, които защитават града, които работят в града и осигуряват работа на хората. Благодаря на всички по света, които помагат! Определено ще издържим. Ние ще защитим нормалния живот."

След него случая коментира и Кириякос Мицотакис: "Президентът Зеленски и щабът му ни показваха пристанището. Докато разглеждахме, чухме сирените и взривовете, които бяха много близо. Не успяхме да стигнем до укритие, това е много впечатляващ опит".

Зеленски и Мицотакис посетиха и блока, в който в събота сутринта загинаха 12 души, между които 5 деца, от руски дрон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гешев номер две ! Пак еучаствувал в нов сериал нали е артист наркомана . Изиграл е ролята на неуловимия клоун наркоман
106
5
 
8
 
! Отговори
До 122 преди 2 месеца
На колко хиляди километра си от най-близката банка? Най-вероятно си съветски банкер рубльофф.
105
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой го интересува Зеленски и Русия? Нормалните хора не ги интересува. Биткойн отива на 70К. Златото отива на 2200 долара за 33 грама. Лихвата върху USDT е 20% на година. Купувайте апартаменти за 2000 евра квадрата и си дръжте парите в банките на 0% лихва при 15% инфлация и ще сте мнооо богати.....
104
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така Украйна извърши ракетния удар на жп гарата в Краматорск, за да обвини РУСИЯ Но ги разкриха много бързо. Русия от 2019 г. не използва Оперативно тактически ракетен комплекс Точка и неговата модернизирана версия Точка У (класификация на НАТО SS-21 Scarab-B) и че той е на основно въоръжение в украинската армия. Оказа се, че серийният номер на намерената в близост до гарата ракета е свидетелство, че тя е изстреляна от украинските сили. Буча също беше инсценировка. Много лъжат.
103
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така Украйна извърши ракетния удар на жп гарата в Краматорск, за да обвини Украйна. Но ги разкриха много бързо. Русия от 2019 г. не използва Оперативно тактически ракетен комплекс Точка и неговата модернизирана версия Точка У (класификация на НАТО SS-21 Scarab-B) и че той е на основно въоръжение в украинската армия. Оказа се, че серийният номер на намерената в близост до гарата ракета е свидетелство, че тя е изстреляна от украинските сили. Буча също беше инсценировка. Много лъжат.
102
3
 
21
 
! Отговори
До 118 преди 2 месеца
На каква дрога си, или ти е по рождение. ;);):)
101
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали взривовете са били от руснаците? Нали Макрон за това не отиде в Украйна защото знаеше че Зеленски ще исценира нападение? Знаем ги вече неговите номера, иска да вкара и други във войната.
100
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеле,защо мобилизират само укри,а не евреи и то насила?Укрите там са си създали лайфхак и за да избягат от пращане в месомелачки се преобличат като евреи.
99
13
 
16
 
! Отговори
Бензин преди 2 месеца
Пекин и Пхенян работат на денонощен режим.Снаряди,ракети,дронове,всичко отива за Русия,а 9ти Май наближава,Путин е под натиск от чекисти и болшевики.Зеления търси и той оръжие но засега няма.Мицутакис му е донесъл само мастика и маслини.
98
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалката истина за ситуацията - руснаците са проследили колоната от черни автомобили на зелю на път за поредното награждаване на терористи, и след награждаването удрят базата, след като вече е разкрита от кортежа на зеля, който награди терористите с искандер по главите. Смешното е че, ако руснаците искаха, можеха лесно да думнат и зельо, но го щадят, че да не се отърве толкова лесно... има за много да отговаря.
97
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ким Oткaчeн Ум ша му свърши търпението от слабата ефективност и ша си дръпне ракетите! Тогава ще видим без жълтypите магучая колко е магуча и как бегат по бели кюлoти! Я!
96
16
 
7
 
! Отговори
100 преди 2 месеца
Зелето иска 1 милион снаряди и ракети Немски Таурус,с поражение до 500 км.Дълбоко в сърцето на Русия.Нека му ги предоставят за да може тая война да свърши по бързо.Тогава взривовете няма да са на крачка от туристите.
95
16
 
16
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Осраинскити постановки, то се като ходи там някой се има сирени, "взривове", бункери. Смешнуту НАТУ яде яку бой.
94
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нахлуването беше лесно но излизането е трудно Русия стана за смях
93
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До Немамото Евреин е ! Не им е приятно да ходят на поклонение ,ама ги държат за тия ,дето се клатят , стиснали са ги и ако не слушкат ...БУМ .
92
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Здравейте луZери-русофоби и магнити! Как върви контранаступа?
91
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски постоянно щъка по бойното поле, да дразни кремълньонците, ама кривогледите руснета нимоат го улучи! А пъзливия Шyткин не излява от бабункера! Героям слава!
90
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Психологически подход за влияние. Първо кани делегация, след това я шокират със сирени. Създават паника, настъпва суматоха. Човешкото същество е устроено да проявява емпатия. Така емоционалното повлияване е много по-бързо, а ефекта му е на мига. В такъв момент Зеленски започва да иска подкрепа за системи на защита. Щеше да е гениално ако се направи един път. Щеше да е уникално ако не беше брутално нахално да бърза с просенето. Но той няма търпение. Дори укорява който не прати последния си пирон.
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лакът брада? Едва ли е Шyткин!
88
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога ще ни занимавате с тоя Зелен ненормалник.

Спонсорирани публикации