Взривове на крачка от кортежа на Зеленски

Той се среща там с Мицотакис
6 мар 2024 20:35, Стела Стоянова
181
Взривове на крачка от кортежа на Зеленски
Снимка БГНЕС, архив

Русия нанесе ракетен удар по кортежа на президента на Украйна Володимир Зеленски в Одеса, съобщават гръцките медии "Прототема" и Greek Peporter. В момента Зеленски се среща с гръцкия премиер Кириякос Мицотакис там. Ракетата е паднала на 150 метра от гръцкото консулство, в което са се намирали премиерът заедно с 8 души и охрана. Впоследствие се оказа, че ракетата е ударила пристанището в същия момент, когато държавните лидери са били там.

"Видяхме днешния удар. Виждате с кого си имаме работа, на тях не им пука къде удрят. Знам, че днес има жертви, не зная още подробности, но зная, че има загинали и ранени", заяви украинският президент, пише "Сега".

Зеленски публикува в Телеграм канала си и видеообръщение, в което каза:

"Днес сме в Одеса. Имахме среща с министър-председателя на Гърция. Основната тема в разговорите беше нашата отбрана, нашите способности за активни действия и отбрана. ПВО е абсолютен приоритет. Точно каквото преговаряме с други партньори. Светът има достатъчно системи за противовъздушна отбрана и възможности за производство на оръжия за отбрана. Тук са необходими оръжия, за да се спасяват животи. Решенията са необходими сега – не някой ден, а за хората, които търпят терористични атаки всеки ден и нощ.

Благодаря на всички, които се борят за нашия народ и държава. Благодаря на всички, които работят за Украйна и в Украйна. Благодарен съм на Одеса – на всички, които се грижат за нашата Одеса, които защитават града, които работят в града и осигуряват работа на хората. Благодаря на всички по света, които помагат! Определено ще издържим. Ние ще защитим нормалния живот."

След него случая коментира и Кириякос Мицотакис: "Президентът Зеленски и щабът му ни показваха пристанището. Докато разглеждахме, чухме сирените и взривовете, които бяха много близо. Не успяхме да стигнем до укритие, това е много впечатляващ опит".

Зеленски и Мицотакис посетиха и блока, в който в събота сутринта загинаха 12 души, между които 5 деца, от руски дрон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шyткин посещавал ли е фронта, или шса изцапа костюмарчето? Страй га да не срещне Кличко?
86
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цирк Зеленски. Така го нарекоха във френска медия и естествено ги цензурираха. Украинците НЕ заслужават да умират за Нещото на снимката, но докато не го увесят да се суши на слънце на Майдана, ще продължават да загиват.
85
2
 
18
 
! Отговори
Сънчо преди 2 месеца
Педя човек, лакът лъжа. Що е то? Естествено че е Зеленски.
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдаааа, и минути след това Зельо почна да проси още ПВО. Това започна да става банално вече. Ако искаха да го думнат, дали според вас щяха да пропуснат с някакви си метри?
83
1
 
16
 
! Отговори
Немамото преди 2 месеца
Цял свят се изниза да ходи при Зелето.С какво толко много ги привлича Зеления Потник.
82
1
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Май някаква издънка е станала там. Зеленски е искал да покаже подводните дронове, но след взрива вече е нямало какво да покаже.
81
0
 
18
 
! Отговори
Алабала преди 2 месеца
Поредната евтина постановка за наивници. Малкият наркоман, ако беше интересен отдавна да го нямаше.
80
2
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 2 месеца
Ама този още ли е жив!
79
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснетата на фронта все кривогледи! Мерат гръцкото посолство, удрят пристанището! Точност до 150 метра! Някой така мое отнесе главата на Шyтkuн по грешка!
78
0
 
7
 
! Отговори
Пешо Мъката преди 2 месеца
Същото е станало като с каскета Гешев.Другия път руснаците да си калиброват по добре мерниците.Еврофашистите се надпреварват да ходат в Хохландия.Помагат на Зелето,кой с бел прах,кой с пари,кой с оръжие.
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Селският тарикат Зеленски лъже като дърт ром, отново и отново и отново. Украинското ПВО е избило повече украинци от цялата руска армия. Няма значение, Украйна е победена държава. Въпросът е колко точно ще загуби.
76
3
 
28
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
Тия ще задминат Холивуд и Боливуд заедно.Винаги когато има събитие на държавно ниво или посещение от друга държава ,гърмят на поразия или слизат в бомбоубежище за да реват за пари.После милиардите са в ръцете на корумпираните им политици ,децата им си карат майбахите и си гледат живота в чужбина а народа им мре по окопите и тъне в мизерия .Обаче със сигурност имат демокрация и банани.
75
20
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Копейките си мечтаят Зеленски да бъде отстранен с надеждата, че това ще сложи край на унижението на което подложи Путин. Спокойно копейки, дори Зеленски да умре, който и да го смени ще продължи да унижава късия диктатор.
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мицотакис отишъл да види пристанището? Хахахахаха Да, бе, на повярвахме им! Щото не е виждал гръка пристанище, Зелю го завел да види пристанище. Сценаристката Зеленска ли пише тези плоски сценарии? Българката делегация също беше вкарана в бункер заради сирените. Вече се повтаря едно и също с всяка делегация. Забележете, гръка казва: "впечатляващ опит". Може би вече се е усетил, че му играят сценки от филма: "Просякът Зеленски" серия 179345 "Бате, дай системи C300!" Да не пасем трева, бре холан?
73
3
 
9
 
! Отговори
Насам Натам преди 2 месеца
Колко ме е яд че не са го утрепали.А тоя Мицотакис какво прави там.Много жалко че са останали живи.
72
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
фърлили една по яка пиратка, да инсценират обстрел!...и ахееца оплескал долното бельо! вече няма да отиде там...
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До IQ 3.14 - 83 - Значи германците не били нацисти а римляни. За това ли нашите римляни сега ходят в Германия?
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак нема пиктчури от прословутото посещение
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От написаното: "Президентът Зеленски и щабът му ни показваха пристанището. Докато разглеждахме, чухме сирените и взривовете, които бяха много близо. Не успяхме да стигнем до укритие, това е много впечатляващ опит" - излиза, че в момента в Украйна се развеждат едни хора все едно са на ЕКСПО или на изложба. Това туристи ли са? Как така ги развеждат да гледат пристанището? Война е. Защо се правят екскурзии? Или това са игрите на глада?Дали не е поръчал Зеленски взривовете, за да стресне спонсорите?
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Осертакис видя ли какво е война от първо лице ?

Спонсорирани публикации