Взривове на крачка от кортежа на Зеленски

Той се среща там с Мицотакис
6 мар 2024 20:35, Стела Стоянова
181
Взривове на крачка от кортежа на Зеленски
Снимка БГНЕС, архив

Русия нанесе ракетен удар по кортежа на президента на Украйна Володимир Зеленски в Одеса, съобщават гръцките медии "Прототема" и Greek Peporter. В момента Зеленски се среща с гръцкия премиер Кириякос Мицотакис там. Ракетата е паднала на 150 метра от гръцкото консулство, в което са се намирали премиерът заедно с 8 души и охрана. Впоследствие се оказа, че ракетата е ударила пристанището в същия момент, когато държавните лидери са били там.

"Видяхме днешния удар. Виждате с кого си имаме работа, на тях не им пука къде удрят. Знам, че днес има жертви, не зная още подробности, но зная, че има загинали и ранени", заяви украинският президент, пише "Сега".

Зеленски публикува в Телеграм канала си и видеообръщение, в което каза:

"Днес сме в Одеса. Имахме среща с министър-председателя на Гърция. Основната тема в разговорите беше нашата отбрана, нашите способности за активни действия и отбрана. ПВО е абсолютен приоритет. Точно каквото преговаряме с други партньори. Светът има достатъчно системи за противовъздушна отбрана и възможности за производство на оръжия за отбрана. Тук са необходими оръжия, за да се спасяват животи. Решенията са необходими сега – не някой ден, а за хората, които търпят терористични атаки всеки ден и нощ.

Благодаря на всички, които се борят за нашия народ и държава. Благодаря на всички, които работят за Украйна и в Украйна. Благодарен съм на Одеса – на всички, които се грижат за нашата Одеса, които защитават града, които работят в града и осигуряват работа на хората. Благодаря на всички по света, които помагат! Определено ще издържим. Ние ще защитим нормалния живот."

След него случая коментира и Кириякос Мицотакис: "Президентът Зеленски и щабът му ни показваха пристанището. Докато разглеждахме, чухме сирените и взривовете, които бяха много близо. Не успяхме да стигнем до укритие, това е много впечатляващ опит".

Зеленски и Мицотакис посетиха и блока, в който в събота сутринта загинаха 12 души, между които 5 деца, от руски дрон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом вече си под Прицел Евреино.Следвашивт път,няма да пропуснат! Ако не Руснаците,то Украинците ще те довършат!!!
6
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
3 дена минаха. Хахахахахахаахахххахахаххах. Най мощната армия в света на путчик. Хахахахахахахахаххахахахаххахаха. Щеше да превземе Украйна за 3 дена. ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХХ
5
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Здрейте пичуе! Как сте? Добре ли сте? Хайде да ходим се бием на бойното поле за да разбием арогантността на Путин. Да не бъдем страхливци, да не позволим Русия да победи.
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми знаем ги ние съвсетските високоточни ракети на путчик. Те са с точност до 150 км. Хахахахахахаххахахахахахахах.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кравари у форума, усещате ли че наркоманът е вече пътник и тази глупост която забърка преди две години е към фаталния си край? А?
1
6
 
34
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 месеца
Ако са искали са го уцелят щяха да го направят